Reklama

Reklama

Chris Farraday se kdysi pohyboval za hranou zákona, když pašoval zboží ze Střední Ameriky do USA. Patřil mezi špičku a v mafiánech vzbuzoval strach. Dokázal ale včas odejít. Bohužel mladší bratr jeho ženy se rozhodl začít tam, kde Chris přestal. Ze strachu před šťárou nechal pašovanou zásilku utopit v moři a teď po něm jde místní narkomafie. Chris se ocitá před těžkou volbou, buď nechá svého švagra zemřít, nebo se vrátí k tomu, co kdysi uměl nejlépe – k pašování. Aby splatil švagrův dluh, bude muset na nákladní lodi propašovat velmi cenný náklad. Celá akce se ale od samého počátku nevyvíjí dobře... (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (474)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pašeráčtí pašáci pašují paš z Pašistánu. Nebo jiné prdele. Jů es amerikána totiž trpí permanentním nedostatkem prostředků, nutných k ukojení základních potřeb. Naštěstí však existuje ono dříve zmíněné hrdinné plemeno. Jeho příslušníci ctí rodinné hovnoty a drží pěkně pospolu, tudíž Marcus Švédskýjméno a Ben Povzbuzovač mohou světu svorně ukázat, do které tělní dutiny umístit pár desítek kilo kokainu, či snad zelníky ostrakizovaný druh kaktusu. Snesitelná pologangsterka - poloblbost. Rada na závěr: než budete starý nazouvat betonové bačkůrky, seberte jí proboha ten kecafon! PS. Milé dámy, ten Wahlbergův švára je ale hnusák, co? Vypadá jako kříženec štěněte mopse, posedlého atopickým ekzémem, a pijavice. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pár absurdít, ktoré sa sa v priebehu jazdy vyskytli, kompenzuje sofistikovanosť celého príbehu a spôsobu, akým Wahlberg organizuje akciu. Treba však poznamenať, že nejde o nič nové. Príbehov, pri ktorých zhodou okolností zapadne do seba niekoľko desiatok premenných a naoko neuskutočniteľný plán sa podarí, sme tu už videli nemálo. Avšak silná dramatickosť, dynamika, výkony a atmosféra posúvajú túto snímku medzi top otváracie filmy roku 2012. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Standartní věc. Hlavní přestřelka nic moc, kamera špatná, příběh sice solidní, ale zpracování a tématika je už sama o sobě v podstatě dost průměrná, místy i braková. Při úvodu jsem doufal, že náběh na Miami Vice style nebude jen úvodních několik záběrů, ale že podobně dokonale vytuněných prvků tam bude hodně a bude jimi prošpikovaný celý film, bohužel nestalo se tak. Několik světlých chvilek sice ano, ale jinak průměr pure and simple. Wahlberg hraje zase toho svého typického drsňáka. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Je to hodný taťka od rodiny, řeknete si. Fajn chlap, kterýmu ale nevadí pašovat drogy do ulic, kde si je může píchnout třeba i spolužák jeho vlastních dětí. Zásadnější vyprofilování postav ve filmu nemá moc místo. Jsou jednoduše rozděleny na ty hodné a zlé, dojde i na klišé, kdy jeden druhého očekávatelně podrazí, a myšlením spadají do kolonky "vidlák, který neřeší to, co se stane, až se ráno vzbudí". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mistr kameraman si asi doma v koupelně zpívá, " zoom mám rád a na tom filmu je to doufám znát. Zoomovanie mám zo všetkého najradšej, to sú moje chvíle najkrajšie." Škoda, že pan kameraman se svou úchylkou obtěžuje i mě, protože jinak ten film má drive, a parádně graduje. Mark je pro tyhle role naprosto vynikajcí a v okamžiku kdy se fakt nasere, doslova smrkám nedočkavostí, co se stane v přístím záběru. Dobrej film zmrvenej kameranem idiotem, pokolikátý už ??? ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu si spolu zahráli bratři Mark (Chris Farraday) a Robert (John Bryce) Wahlbergovi. (Duoscop)
  • V průběhu proplouvání nákladní lodi plavební komorou Panamského průplavu můžeme vidět velícího kapitána u řídícího kormidla. To by za skutečných podmínek bylo jen velmi těžké obzvláště proto, že lodě daných rozměrů jsou v daných místech naváděny speciálně vycvičenými piloty provozní společnosti Panamského průplavu. (Conspi)

Související novinky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

Washington a Wahlberg jsou bouchači

Washington a Wahlberg jsou bouchači

09.02.2012

Z pašeráckého thrilleru Kontraband se vyvinul příjemný malý hit. Není divu, že režisér Baltasar Kormákur a hlavní hvězda Mark Wahlberg opět spojí síly. Akční krimi 2 Guns napsal scenárista Blake… (více)

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

Wahlberg, Foster, Ribisi a mafie

06.12.2010

Může se zdát, že Mark Wahlberg teď bude hrát ve všem. Nepochybně se jedná o součást kampaně před uvedením boxerského dramatu The Fighter, ale jeden projekt je tady už dávno a natáčení začne už v… (více)

Reklama

Reklama