Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(62)

Obsahy(1)

Cestování červí dírou s Morganem Freemanem je americká vědecko-populární dokumentární série kterou uvádí herec Morgan Freeman. Cestování červí dírou se zaměřuje na největší záhady vesmíru. Prostřednictvím nejnovějších poznatků NASA, soukromých laboratoří, nejnovějších teoretických poznatků akademiků a výsledků vesmírného výzkumu se tento seriál zaměřuje na černé díry, kolonizování planet, teorii strun mnoho dalších. Přidejte se k Freemanovi na této jedinečné cestě prozkoumávání nových hranic nacházejících se mimo planetu Zemi a následujte ho při hledání odpovědí na závažné otázky: „Jsme ve vesmíru sami?“, „Odkud jsme se vzali?“, „Existuje život i na jiných planetách?“

Seznam epizod: 1. Co bylo před počátkem všeho?
2. Jsme sami?
3. Je možné cestovat časem?
4. Kde jsme se tu vzali?
5. Z čeho se skládáme?
6. Záhady černých děr
7. Co se skrývá v temnotě?
8. Existuje Stvořitel? (Intersonic)

(více)

Recenze (61)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každému bude úplne jasné, o čom to tam tí páni hovoria. Úloha Morgana Freemana ako rozprávača je samozrejme len priťahujúcim kúskom. Dokument je silný v podaní množstva informácií a teórií. No i tak som za dostatočne dlhý čas mal problém pochopiť, čo je to tá božská častica ako si ju vedci vysvetľujú. Nuž nič, ostávam humanisticky založený. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaný dokumentární cyklus například na téma našeho stvoření kde si jeden vědec pohrává s myšlenkou (která mě v podobné podobě též již napadla) jestli celý náš svět není jeden počítačový simulátor na bázi pc hry sims.Navíc dobrý tah od tvůrců je angažování Morgana Freemana ,který určitě přitáhne i ty diváky,kteří se o vědu nezajímají.Za mě celkově 85 % a pět hvězd. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Nechápete dnešní fyziku či astrofyziku a chcete jí pochopit? -Výborně, pusťte si tento seriál.. Ten Vám také řekne zajímavosti co se dnes probírá v tomto vědním oboru. .. Ale určitě nečekejte, že Vám seriál řekne dopodrobna všechny zákoutí dnešní fyziky a astrofyziky. Na to se stát zběhlým v tomto oboru potřebujete víc jak nějaký seriál, nýbrž tento seriál Vám může dát velmi dobré základy, které můžete nadále třeba i rozvíjet. ... P.S.: Morgan Freeman je nakonec dobrá volba jako vypravěč, no bral bych raději Michio Kaku. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Nebudu se ukvapovat. Nejsem trouba. Ale většině věcí jsem vůbec nerozuměl(téměř). Něčemu trošku ano, spíš jsem to vzdáleně někde tam v pozadí a hloubí svého mozku jemně chápal. Ale co je důležité, všemu jsem věřil. A to hlavní opravdu se mi to líbilo. Jsem moc rád že jsem si objasnil to, že ani vědci se nejsou schopni dohodnout na některých věcech.Takže velký třesk možná ani nebyl, moc tomu fandím a každému doporučuji, kdo chce mít aspoň na chvíli v hlavě menší zmatek, kouknout. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Největším překvapením pro mě bylo zjištění, že se tento dokumentární seriál natáčí už pět let a dopracoval se k nějakým 55 epizodám. Jinak je to místy věda, místy trochu spekulací a nekonvenčních teorií, někdy víc fyziky, někdy víc biologie a antropologie, kdy i "komplikovanost" nebo "vědeckost" a množství předávaných informací nejsou vždy stejné. Ale kdyby nic jiného, je tu nezaměnitelný hlas a celkový projev Morgana Freemana, což je v podstatě na úrovni toho, jako kdyby byl moderátorem Radovan Lukavský (budiž mu země lehká). I tak se ale kloním spíš k 70%. Nedokážu ani přesně říct proč, ale obdobným projektům z dílny BBC se Cestování Červí Dírou se podle mě stále nedokáže vyrovnat. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (1)

  • Titulnú skladbu k seriálu zložil známy hudobný skladateľ Hans Zimmer, ktorý sa podieľal aj na hudobnom podklade viacerých epizód. (TonyM)

Reklama

Reklama