Reklama

Reklama

VOD (1)

Parta tří zlodějů a nerozlučných kamarádů z dětství provede loupež diamantů. Po zdařilé akci jeden z nich chladnokrevně oddělá své parťáky a v domnění, že se jich zbavil navždy, pláchne i s tučným lupem neznámo kam. Sonny (Curtis „50 Cent“ Jackson) však přežil a jediné, po čem teď touží, je pomsta. Za zády mu navíc stojí Biggs (Bruce Willis), největší boss celého podsvětí, který chce dostat zpět to, co mu patří ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Debilní scénář, ještě debilnější zpracování a i přes svou kraťoučkou stopáž vlekoucí se jak opilá želva. Tvůrci vůbec neví, jakým dojmem má daná scéna na diváka působit. Vychází z toho situace jako pokusy o parodii se zcela vážnou tváří (mám na mysli odkazy na "Pulp Fiction") a podobně. Náš hrdina nejenže je často na dlouho dobu zcela přehlížen, prkennost „50 Centa“ navíc způsobuje, že ani tu omezenou dobu před kamerou sám neutáhne. Když k tomu přidáme tragickou filmařskou stránku s malým množstvím špatné (resp. levně vyhlížející) akce a kupříkladu i nevkusnou prací s kamerou, je pro mě opravdu záhadou, jak tam tvůrci dostali Bruce Willise, jehož několik málo scén (zhruba 10 minut … ve filmu, na jehož posteru se tyčí hezky v centru a nejvíc na očích :-D) zároveň představuje nejsnesitelnější části jinak hrozného počinu. 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film hodně láká na Bruce Willise, ačkoliv na něj vyšla "jen" vedlejší role okradeného šéfa mafie, který chce i přes mrtvoly svoje peníze zpět a Willis si svoji roli zjevně užíval. V hlavní roli je však k vidění Curtis Jackson jako lupič s měkkým srdcem. Jako hudebník 50 Cent je jistě pozoruhodný, jako neúnavný producent akčních béček si tentokrát troufl angažovat i Bruce Willise, ale jako herec ještě pořád má co dohánět, ačkoliv tentokrát podal jeden ze svých nejsnesitelnějších hereckých výkonů ve svém působení na filmovém poli, i když jeho herecký projev nemusí být každému sympatický. Jeho postava funguje jako vypravěč a po zdařilé loupeži diamantů, kterou provedl ve trojici, je jedním z parťáků postřelen a ten v domnění, že se svého komplice zbavil navždy, pláchne i s tučným lupem neznámo kam. Od té doby jde hlavní hrdina z maléru do maléru a v zádech má všechny detroitské mizery, včetně nájemného vraha a zmíněného mafiána i s jeho poskoky. Těch postav je na jeden film možná až moc a ne všechny jsou dokonale využity vzhledem k limitovanému prostoru, ale všichni herci zvučných jmen je zahráli perfektně. Podrazáka si zahrál Ryan Phillippe a jeho ničema je podán celkem uvěřitelným způsobem. Chladnou mrchu ztvárnila Jenna Dewan, která po všech těch přeslazených rolích, zahrála něco, co od ní nebývá obvyklé. Randy Couture se sice nezdrží dlouho, ale jeho mafiánský poskok, který neodborně manipuluje s nabitou zbraní bez pojistky, je docela nepřehlédnutelná postava, z Shauna Touba v roli nájemného vraha jde respekt i stylovost a dobrou práci odvedl i James Remar v roli odsouzeného vězně. Výčet postav tedy spíše evokuje kousky z dílny Tarantina a Ritchieho, než nějaký nabušený akční film, za který by mohl být mylně považován. Je sice pravda, že nějaká akce se tady najde, ale o nic výbušně nadupaného se rozhodně nejedná. Hlavní složku totiž tvoří kvalitní herecké výkony, nepředvídatelně koncipovaný děj spojený s nevypočitatelným odklízením postav a následné překvapivé finální zúčtování. Mě to zabavilo dokonale a zdejší nízké hodnocení nechápu. 100% ()

Reklama

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútny shit vo všetkých smeroch, ktorému sa našťastie upísali marketingovo celkom lákavé tváre, inak by po ňom neštekol ani pes. Rovnaká kvalita (ak nie horšie) ako "seagalovky" posledného obdobia. Zúfalo zle napísané, zrežírované, nulovo zábavné, naivne drsné a MEGAnudné. Film, na ktorom nenachádzam ani jedno pozitívum... ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Začínalo to celkem nadějně, ale potom bum a konec. 50Cent je naprosto příšerný a přijde mi, jak kdyby si sám napsal scénář, který je úsměvný, i když to tak asi nebylo myšleno. Trapné dialogy, trapná akce. Pár chvilek Coutureho bylo dobrých a Bruce Willis byl naprosto skvělý, jako vždy. Ryan Phillippe není špatný, ale takovéto role hrát nemůže, protože ho nejde brát vážně. Nevadí mi americké akčňáky bez hlubší myšlenky, ale tohle nemá ani tu nejmenší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můj kdysi veliký a zbožňovaný oblíbenec se řítí do podobných propastí jako De Niro a bere role ve všem co se mu nabídne aniž by se předem zajímal o scénář, režiséra anebo o herecké kolegy. Takto by se přece nemohlo stát aby Bruce vzal roli ve filmu, který točí nějaký amatér, příběh vypadá jako televizní film a navíc hlavní roli hraje 50 centový neherec. Veliká bída, vedle které vypadají i některé Seagalovky poslední doby jako oscaroví adepti. PS: Za vrchol naprosté debility se dá považovat scéna, ve které sedí 50 cent v baru a promluví na krásnou servírku a místo aby ji nabaloval anebo ji aspoň zalichotil, začnou si notovat o bohu!? No kde to sme! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Michigan, a to v mestách Detroit a Grand Rapids. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama