Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem letitým majitelem závislosti na garážovém zvuku rockových kapel a navíc vždy nadšeně zastříhám ušima, když se v jakékoli spojitosti někde v blízkosti písmene U vyskytne zatoulané číslo 2. A ačkoli U2 v tomto snímku představují pouze porovnávací veličinu, kterou bratři McCormickové hodlají hladce zadupat do země již při svém startu na cestě do rockové síně slávy, tak já rozhodně zklamán nejsem. Muzika mne nadchla, naivní souboje nýmandů s papežem či Live Aid pobavily a ten zbytek by neměl pokazit náladu žádnému fandovi irského rocku. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Začínám mít ty britské filmy opravdu ale opravdu rád. Byl jsem hodně zvědavý na mého oblíbence z Misfits - Nathana, alias Roberta Sheehana. A nezklamal mě! Perfektní snímek ze 70. let o vývoji dvou hudebních kapel, které si jsou hodně blízké, ale jak už to v hudebním průmyslu a celkově v "šoubyznysu" chodí, občas se najde někdo, kdo jim to nepřeje a raději by si utrhl kousek té slávy sám pro sebe. ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Z příběhu o neúspěšných rockerech (nebo to byly popaři?) mohlo a hlavně mělo být vyždímáno daleko více šťávy. Atmosféra sedmdesátek hodně povedená, herci vesměs fajnoví a několik pasáží je skvělých (hlavně finále). Bohužel tomu schází pořádný spád či údernost a vtipných momentů je bohužel poskrovnu. Největším problémem je nejspíš přestřelená stopáž. Nakonec jsou z toho sympatické 3*, ale čekal jsem o dost víc. Fanoušci U2 si v tom třeba najdou nějakou přidanou hodnotu, ale bacha - fakt to není film o Bonovi a jeho partě... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se dá věřit, že celý příběh není výplodem mysli scénáristy, ale že se opravdu z velké části stal. Už díky tomu má ten film částečně vyhráno. Oproti názvu se o U2 ve filmu většinou jen mluví. Na začátku sice vidíme dvě začínající kapely, ale pak se jejich cesty rozdělí a Bono se stane spíše jen předmětem rozhovoru. Celou dobu se film pohybuje na hraně komedie a dramatu a myslím, že to dělá velmi dobře. Některé dějové zvraty a scény jsou skutečně k popukání. Bohužel se scénář filmu nedokázal úplně odpoutat od své knižní předlohy a děj tak působí poněkud epizodně a zdlouhavě. Naštěstí má film Bena Barnese a Roberta Sheehana, kteří jsou jako bratři zcela uvěřitelní a celkově podávají skvělé výkony. Nemluvě o tom, že nazpívali sami všechny písničky, které od nich ve filmu zazní. K tomu můžu říct jen klobouk dolů. Je to zkrátka příjemný a zábavný film s úžasným příběhem a soundtrackem, takže ode mě velký palec nahoru. ()

Flavors 

všechny recenze uživatele

Je-li vám blízká klubová atmosféra, trápení rockových amatérských kapel a jejich touha proslavit se, bude se vám to líbit. Tak jako mně. Herecké ztvárnění Neila - paličatého , hrdého až otravně, se superschopností dostat se z problému do ještě většího, je díky talentovanému (opravdu úžasně zpívá :) )Benu Barnesovi skvělé. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Než byl film natočen, musely být Benu Barnesovi ostříháíny vlasy. Poté si však tvůrci uvědomili, že je třeba natočit také scény, ve kterých bude jeho postava douhovlasá. Některé scény proto Barnes natočil s parukou. (veronys)
  • Skuteční bratři Ivan a Neil McCormickovi si ve filmu také zahráli, a to osoby, sledující jeden z prvních koncertů v prázdném baru. (Zdroj: ČSFD)
  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)

Reklama

Reklama