Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý retropříběh o tom, za co lze vděčit životnímu nepříteli. Jediný důvod, proč nedávám Toastu pět hvězdiček, je, že tento takzvaný nepřítel je v podání Heleny Bonham Carter nejsympatičtější postavou filmu a některé scény (zejména úplný závěr) kvůli tomu nefungují, jak by měly. Ale asi nemá smysl opakovat, co jsem napsal v delší recenzi. Autor Billyho Elliota se pokusil vstoupit podruhé do téže řeky a myslím, že se mu to docela podařilo. Toast je v porovnání s jeho starším filmem méně okázalý, méně sociálně kritický a víc komediální. Vřele doporučuji každému, kdo má rád malé britské komedie jako Tichý hlas. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít." (Mark Twain) Pro mě osobně to byl velmi příjemný zážitek z britské kinematografie, navíc podtržený bezvadným hereckým výkonem Helen Bonham Carter. A skvělý soundtrack mě jen ujistil v tom, že jsem se rozhodla přidat ještě jednu hvězdu. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Toast je... kouzelný film. Tak britsky strojený a zároveň krásný. Je to velkolepá podívaná a zároveň malinký příběh. Nějak mi docházejí slova... Ano, Toast není dokonalý film, to ani omylem. Má pár much, já je vidím, ale z nějakého důvodu je vidět nechci. Zoufale se mi nelíbí zavěr tohoto snímku, ale co mohu namítat, když je podle skutečné události? Já se zkrátka nechal unést, protože jsem chtěl, protože mě k tomu Toast přiměl a já ani nevěděl jak. Retro snímky mě v jádru nijak nelákají, ale tohle... tohle má zkrátka styl až nad hlavu, úžasně lidský příběh, který může napsat jedině život sám a famózně komorní hudební doprovod. Toast je mladším bratříčkem Billyho Elliota a troufám si tvrdit, že o nic méně vyspělým. Smekám. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zpočátku slibné retro postupně ztrácelo kouzlo, skoro jako by nemělo víc co říct a točilo se už jen za vlastním ocasem, jestli ono to nebude námětem Nigela Slatera (jenž si na samém konci i zahrál), v jehož životě se zase nestalo tolik zajímavostí, aby vystačily na celovečerní film a malou fantazií scénáristy, který nedokázal látku rozvinout a na konci zase hezky složit, aby divák nezůstal jaksi neuspokojený ... Ovšem pro Helenu Bonham Carter - Řád zlaté vařečky :-) ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Britská tvorba mi akosi zachutila a toto nebola výnimka. Pani herečka Carterová bola ako obvykle skvelá a keď sa k tomu primieša naozaj zaujímavý príbeh inšpirovaný skutočnosťou je z toho naozaj chutné sústo, ktoré som si vychutnával kúsok po kúsku až do úplného prasknutia. Možno by to chcelo ešte trochu osoliť a bolo by to aj za 5 piškótiek :) (80%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)
  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)

Reklama

Reklama