Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úvod je velmi otravný, s příchodem Heleny přijde i trocha humoru a úroveň jde víc. Nicméně film mi moc nesedl, dlouho mi připadal o ničem. Celou dobu jsem nacházel a ztrácel jeho pointu - když jsem ji měl, vzápětí se vše ubíralo jiným směrem. Na konec však jsem si odnesl ponaučení, že i když někoho můžeme nenávidět, může nás ovlivnit, dokonce být naším vzorem a učitelem a díky němu můžeme leccos dokázat. 50% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít." (Mark Twain) Pro mě osobně to byl velmi příjemný zážitek z britské kinematografie, navíc podtržený bezvadným hereckým výkonem Helen Bonham Carter. A skvělý soundtrack mě jen ujistil v tom, že jsem se rozhodla přidat ještě jednu hvězdu. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem čekala až se to rozjede, a pak přišly závěrečné titulky. Film je sice retro vymazlený, ale co z toho, když tempo je příliš rozvláčné? Přestože v příběhu dochází k různým zvratům, emocionálně vše působí chladně. Jen trochu soucitu vzbudilo neustálé ubíjení jakékoliv radosti, kterou si ten nebohý chlapec našel. /24. 6. 13./ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebýt Heleny Bonham Carter v jedné z hlavních rolí, nejspíš bych na tenhle film nikdy nepřišla a kdyby přece jen, tak bych si ho asi nepustila. Ale byla jsem překvapená, že se mi to docela líbilo. I když, nedivím se, že Nigel byl tak trochu jinej, v životě to opravdu neměl jednoduchý, matka byla divná, otec naprostej magor. HBC mě znovu ujistila v tom, že ty role šílenejch ženskejch (prosím, moc prosím, neobsazujte jí nikdo do ničeho normálního) jsou jí jako šitý na tělo a kvůli rolím jako je tahle, jí zbožňuju. Jediné, čeho jsem litovala, bylo, že se mi tam nedostalo více Freddieho Highmora jako "dospělejšího" Nigela, já ho pořád vidím jako Karlíka a on už vyrostl a je z něj docela pěknej kluk. 4* ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Britská tvorba mi akosi zachutila a toto nebola výnimka. Pani herečka Carterová bola ako obvykle skvelá a keď sa k tomu primieša naozaj zaujímavý príbeh inšpirovaný skutočnosťou je z toho naozaj chutné sústo, ktoré som si vychutnával kúsok po kúsku až do úplného prasknutia. Možno by to chcelo ešte trochu osoliť a bolo by to aj za 5 piškótiek :) (80%) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)
  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)

Reklama

Reklama