Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nigel Slater (Freddie Highmore) je docela normální, obyčejný kluk. Baví ho vypomáhat mamince v kuchyni s pečením různých dobrot. Svět se mu zhroutí ve chvíli, kdy maminka zemře a jeho tatínek si vezme hospodyni Joan Potter (Helena Bonham Carter). Jak se Nigelovi podaří přežít pubertu s nevlastní matkou po boku, která má chlapcova otce obmotaného kolem prstu? (Kacitr)

(více)

Recenze (51)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Toast je... kouzelný film. Tak britsky strojený a zároveň krásný. Je to velkolepá podívaná a zároveň malinký příběh. Nějak mi docházejí slova... Ano, Toast není dokonalý film, to ani omylem. Má pár much, já je vidím, ale z nějakého důvodu je vidět nechci. Zoufale se mi nelíbí zavěr tohoto snímku, ale co mohu namítat, když je podle skutečné události? Já se zkrátka nechal unést, protože jsem chtěl, protože mě k tomu Toast přiměl a já ani nevěděl jak. Retro snímky mě v jádru nijak nelákají, ale tohle... tohle má zkrátka styl až nad hlavu, úžasně lidský příběh, který může napsat jedině život sám a famózně komorní hudební doprovod. Toast je mladším bratříčkem Billyho Elliota a troufám si tvrdit, že o nic méně vyspělým. Smekám. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Do konce filmu jsme se nedozvěděli co bylo příčinou psychopatického jednání postavy, kterou ztvárnila Helena Bonham Carter. Freddie Highmore tam hraje všeho všudy dvacet minut a že by předvedl něco, z čeho bych se měl posadit na zadek se říct nedá (hlavním hrdinou je bezesporu ten klučina, co hrál jeho mladší verzi). Ten film není ani komedie, ani drama, je to takový připálený pork pie (tedy něco, co už podle názvu zní odpudivě). Konzumovat pouze na vlastní odpovědnost. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Úvod je velmi otravný, s příchodem Heleny přijde i trocha humoru a úroveň jde víc. Nicméně film mi moc nesedl, dlouho mi připadal o ničem. Celou dobu jsem nacházel a ztrácel jeho pointu - když jsem ji měl, vzápětí se vše ubíralo jiným směrem. Na konec však jsem si odnesl ponaučení, že i když někoho můžeme nenávidět, může nás ovlivnit, dokonce být naším vzorem a učitelem a díky němu můžeme leccos dokázat. 50% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

já vím, že to není nijak vyjímečný film, ale atmosféra filmu mi byla hodně příjemná i při druhém shlédnutí po delší pauze. Proto se nebojím doporučit tento malý, ale citlivý lidský film s nevtíravým ponaučením. Boj o místo na slunci, nebo přesněji v kuchyni může začít - ring je volný! ;-) Lehké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Velmi chutny film (ten citronovy kolac vypadal naprosto fantasticky) se sympatickym detskym hrdinou (ve druh epulce uz je min sympaticky) a Helenou Bonham Carter v roli neustale neco delajici zensky. Co povazuju za ponekud nepovedene, je narazka na homosexualni orientaci Nagela. Mohlo to byt mnohem min napadny a vic symbolicky. Nez ze kouka na zadek sexy zahradnika (bravo Ewane!?) a fascinovane si prohlizi kuchare. Cekala bych neco citlivejsiho. Sceny s varenim a vubec s jidlem jsou povedene a nezbyva nez dodat Bon appeti-ti :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Skutečný Nigel Slater se ve filmu objeví úplně na konci jako šéf restaurace SAVOY London, ve které začne filmový Nigel pracovat. (Šakalík)
  • Helena Bonham Carter tu hrá Mrs. Potter, zatiaľ čo v sérii o Harrym Potterovi hrala jednu z jeho úhlavných nepriateliek. (Fanita)

Reklama

Reklama