Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

blitzer 

všechny recenze uživatele

"- Co byste řekl těm, kteří si myslí, že jste nacista? - Měl jsem šest barevnejch přítelkyň, zatím, takže jsem asi nejhorší nacista na světě." Po nedávno zhlédnutém God Bless Ozzy Osbourne je Lemmy další skvělý dokument o další nestárnoucí a nezničitelné metalové legendě. Na rozdíl od dokumentu o Ozzym, který se víceméně chronologicky postupně prokousává Ozzyho životem a kariérou, tady mi přišlo, že žádná pevná struktura není. Dokument spíš nahodile ukazuje různé záběry z Lemmyho (spíš současného - tj. v době natáčení kolem r. 2008 po vydání alba Motörizer) života. Což ale taky není špatný, protože Lemmyho život je víc než zajímavej :D Kromě Lemmyho skromného a harampádím nabitého bytu mě nejvíc překvapila jeho "přednáška" o tanku vyrobeném v Československu podle Škodova návrhu. "- Jak dlouho chcete pokračovat? - Tak do roku 2047. Potom trochu zpomalím." EDIT 29. 12. 2015: Do roku 2047 to Lemmy bohužel nevydržel. RIP ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Lemmy Kilmister - až na Jack Daniel's nebo slavný song Ace of Spades pro mě jedna velká neznámá až do dneška. Myslel jsem, že zhlédnuv tento dokument probudí se ve mně větší chuť poslouchat jeho Motörhead...Bohužel postava Lemmyho mi nic neřekla, i když uznávám, že ve světě Heavy Metalové hudby vytvořil opravdu velký kult. Nicméně v dokumentu se objevily šokující a zajímavé vzpomínky z jeho života. „Lemmy, Tvoje hudba mi zas tak moc neříká, ale byl jsi vážně třída. Odpočívej v pokoji“. Dávám 70%. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Ac jsem si v prvni polovine 90.-tych let hral na metalistu, tak kapela Motorhead me minula. Presto jsem se rad podival na dokument frontmana teto kapely, ktery je velmi sveraznou postavou... Dokument vsak spise nez radu informaci prinasi nostalgicke vzpominky jinych hudebniku a techniku, kteri vzpominaji na stare dobre casy s Lemmym. Tedy nic vyzivneho... Nejvice me tak zaujalo, ze je vasnivym sberatelem vojenskych artefaktu. "Co by jste rekl lidem, kteri vas maji za nacistu?...bla bla bla, az budou mit Izraelci nejhezci uniformy, prisaham, ze je zacnu sbirat"... Monolog syna: "kdyz mi bylo 17 let, tata mi rekl, at si nikdy nic nezacnu s kokainem, at si radeji vezmu speed, protoze ten je zdravejsi"... A taky je dokument dobrou reklamou na Jacka Danielse, ten mi ale taky chutna a neurazilo me to:-)! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mister Kilmister jednou prohlásil, že má rád turné, protože místo ponožek může střídat města. To mě inspirovalo natolik, že jsem si nechal nastřelit na xicht dvě odpudivé bradavice, od osmdesátého sedmého sveřepě odmítám měnit spodní prádlo a hodně cestuju. Doufám, že v šestašedesáti taky budu mít za sebou dva tisíce pichů, vypité jezero Jacka Danielse a vyhulený sklad American tobacco. Zatím jsem stihl jen jednu předčasnou ejakulaci, dva panáky Kedlubnového Bollsu a zakuckání se u elektronické cigarety. Ale život prý začíná až po čtyřicítce! Tento film je jednoznačným důkazem existence Boha, protože kohokoliv jiného by po takové kariéře už nejmíň dvacet let balzamovali. Tak padněte obličejem do prachu, vy nehodní a malověrní, a v pokoře se skloňte před jediným, opravdovým Bohem, který byl zrozen k tomu, aby vám nakopal prdel. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled na ikonu rocknrollu,rocku,metalu a kdo ví čeho ještě. Lemmy je prostě osobnost jakou nepřehlédnete a vidět jeho svět je nejen pro fanoušky MOTÖRHEAD povinnost! Btw. s Lemmym bych asi nešel na skleničku, protože bych skončil jako jeden člověk na kapačkách s otravou alkoholu. Ten chlap pije Jacka Danielse jako vodu! Podle mě nemá krev, ale Danilse v žilách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama