Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (172)

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Na akční krimi drama thriler to bylo dlouhé a konec trapný, nicméně začátek plus scény z vězení a řekněme první půlka byla dost dobrá. ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

Člověk se u toho nenudí, to je pravda. Ale to je jeden (možná jediný) z mála kladů. SPOILER: Po konci filmu mám hodně špatný pocity z amatérských policistů (už ten zátah na začátku filmu stál za to) a hlavně z nesmrtelného hlavního hrdiny - pád asi z třetího patra, skok z mostu, skok na jedoucí vlak, skok z jedoucího auta (přesto pořád jako laňka), jedno postřelení (kromě krvavé skvrny to není vůbec na pohybu znát), druhé postřelení, třetí postřelení a pád do proklatě hluboké rokle. Výsledek? Šťastný dopis uprchlíka z Maroka... Tak trochu americký Uprchlík po francouzsku s výraznou dávkou naivity.. Ne, díky.. A přitom to vypadalo celkem nadějně..... ()

pemap 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený francouzský krimi thriller, který má pozvolný nástup a s přibývající stopáží postupně graduje. Po delší době (u mě) jiná, než americká produkce, krásných 70%. ()

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Docela kvalitně odvyprávěný a hlavně zpracovaný příběh, který měl ve scénáři bohužel asi tak pět dementních děr a ten konec tomu asi taky úplně nepřidal, nicméně pořád je to zábavné a dobře natočené, takže na takové líné odpoledne bez jiného plánu to bylo supr. Žádná očekávání a nakonec docela příjemný zážitek. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Pomerne rýchlo odsypávajúci francúzsky film, ktorý najprv navnadí na väzenské prostredie, potom skončí ako Utečenec, aby záver evokoval Villeneuvove filmy. Tá rýchlosť filmu je však niekedy až zarážajúca, niekedy sa tvorcom vymkne z ruky, skáče sa na miesta a v deji ako v leveloch pri použití cheatov. Príjemné pocity sú však vďačnosťou za francúzsky rukopis, tvrdú bitku vo väzení, absenciu hluchého miesta, krásny nález v hrobe, uveriteľný dupontel a casting francúzskych policajtov, ktorých nerozlíšiš od vagabundov a pouličných povaľačov, pričom je to snáď FRA trademark. Pocitovo výborná vec. (videné 18.02.2019, BDrip) ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Svižný akčňák a zase z Francie. Občas se Francie právě vytasí s takovým kouskem a já jen s podivem koukám, že je to fakt supr. Ale příběhově to není žádná oscarovka, ale ostatně na tyhle filmy se s tímto pohledem nekoukám. Určitě je to fajn záležitost. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Pokud je o francouzích známo,že umějí natočit skvělou komedii. Tak by mělo být známo, že akčnák od nich muže být taky zárukou jakesi kvality. Film Nebezpečná kořist se mi hodně líbil. Byl nabitý akcí a rvačkami. Je až neuvěřitelné, kam člověka může dovést hodba za očištěním svého jména. Celkově 80% ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Zbytočne natahovaný úvod, aj keď drsný a potom celkom napínavá a dosť akčná jazda. Hlavný hrdina je ako pittbull, len tak sa nezastaví. Jediné, čo ma vytáčalo, bol fakt, že Francúzka polícia končí akciu akonáhle podozrivý zmizne zo záberu kamery, ale potom ho zase vypátra takže v pohode. Spokojný zaver to vytiahol na solídne tri. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě velice znechutil. Jestli jsou ve Francii vážně policajti až tak moc blbí, tak potěš prdel. A jestli bachaři takhle moc prohnilí, tak ještě víc. Chudák hlavní hrdina, který zažíval celý film jen příkoří. Taková beznaděj mě deprimuje a nelíbí se mi. A v tomto filmu z ní nevyjdete. Řemeslně mu snad není co vytknout, snad jen scénář. Na rozdíl od některých kritiků zde, jsem s hereckým obsazením neměl problém. Jediné, proč hodnotím tak nízko je výše popsané. 55% ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Nie je to tá strará francúzska škola. Úvod dosť drsný nabáda k drsnému žánru, ale bohužiaľ sa zmení na maratón. A bežíš, bežíš a bežíš. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Zajímavý francouzský akčně dobrodružný snímek, hlavní hrdina je tak trochu nepřemožitelný superman a přesto ne všechno dopadne nejlépe. Nechybí ani pár českých pantografů a velmi obtížně rozbitelnými skly loktem. ()

smith22 

všechny recenze uživatele

Opravdu slušné dílko z francouzské produkce.Ale to není poprvé kdy francouzi skórují.Tenhle žánr jim šel odjakživa.Film jako takový předčil má očekávání.Tak to vezmem pěkně popořadě - Dobře vymyšlený příběh vyvarující se různých klišé, celkem dobře zvládnutá kamera i v akčních scénách, až na pár vyjimek dobře vybraní herci charakterizující dané postavy, vkusně byla vybraná i hudba, která v určitých pasážích filmu gradovala atmosféru. Bez váhání dávám 4 hvězdy. ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

Za mě teda tahle francouzká verze Uprchlíka je naprostá bomba!Film má takovej spád,že mě nenechal skoro za celou hodinu a půl vůbec vydechnout a těch pár scén,který byly trošku přitažený za vlasy,rád odpustím!Protože,jak píše "sochoking",Francouzi prostě umí!!!!!85%! ()

maxnot 

všechny recenze uživatele

Vemte námět Uprchlíka, trochu z Vykoupení z věznice Shawshank, nějakého pedofila z Myšlenek zločince, přelejte francouzkou omáčkou, přidáme honičku v Praze a vlaky ČD... Pěkně protřepeme a naservírujeme na talíř lépe než od Polreicha. Pak to nějak všechno funguje. :-) ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná francouzská akce, jen hlavní hrdina byl na můj vkus moc nesmrtelný, že by i Arnold se Silvestrem mohly závidět jeho deset životů, i nelogičnosti a dementní postup policistů přeci jen trhal oči, ale jinak to byla dobrá akce, jak má být, závěr trochu slabší. Hodnocení: 55 % ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Pěkná akční kriminálka. Úvod ve vězení správně drsný, líbí se mi na filmu výběr herců- třeba fakt v tom kriminále to bylo uvěřitelně hnusný místo plný drsnejch zločinců...přesně co by člověk čekal. Hlavní hrdina ošklivej kriminálník :-) Příběh zajimavý, provedení luxusní na evropské poměru. jen škoda že je toi trochu kovbojka a scénář je v rámci dramatičnosti a filmovosti lehce naivní - snímek tím trpí ve své uvěřitelnosti....ale podívaná je to dobrá, určitě 75%! ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Jasný kandidát na americký remake, v hlavnej úlohe trebárs s Neesonom a Ribisim. Niežeby som bol extra fanúšik remakov, ale La Proie je film, ktorý určite dokáže zaujať svojou priamočiarosťou, akciou a napätím. A presne to americký tvorcovia, ktorým nápady brutálne dochádzajú, potrebujú. Dupontel v pohode, Alice Taglioni tiež, ale najlepší výkon po hereckej stránke podal Stéphane Debac v úlohe psychopatického úchyla. V jednom jeho pohľade je krásne vidieť, kedy prestal hrať svoju nevinnú väzenskú rolu. Potešila aj účasť talianskej krásky Murino v úlohe hrdinovej lásky... 70% ()

Reklama

Reklama