Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (320)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to vůbec nesedlo, ale nakonec to bylo celkem fajn. I tak se to nudě neubránilo a celkový dojem na víc než průměr rozhodně nevidím. Žádná z postav mi nevadila, ale ani jsem si tady žádnou vyloženě neoblíbil, zápletka nebyla nejhorší, ale bůhvíjaký dojem na mě taky neudělala, navíc mi ve finále přišla už přehnaně překombinovaná. Co se humoru týče, párkrát jsem se pousmál, ale jinak nic víc. Pro děcka možná i fajn výukový materiál ohledně pár věcí z historie lidstva, ale pro mě osobně poněkud průměrný animák. Jsou i lepší. Mnohem lepší. 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák je na tom v porovnání s některými ostatními stejně jako pan Peabody v porovnání s některými běžnými psy. Je inteligentnější, má spoustu nápadů, nechybí mu vtip ani šarm, dokáže ohromit, je akční i jímavý, hodí se k dětem i dospělým. Klobouk dolů před jeho tvůrci, kteří všechny zmíněné ingredience tak pečlivě vybrali a smíchali. "Natočili" bezvadnou podívanou se vším všudy.___P.S. Velkou pochvalu zaslouží také český dabing (opět fantastický Ivan Trojan) a překlad, který si slušně poradil i s různými slovními hříčkami typu "Když jsi v Tróji bez nástrojů, netrojči a sestrojuj!" ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Animák je výjimečný už svým scénářem a vtipnou polaritou v postavení hrdinů. Kromě obvyklého nadstandardu ve fantazijní složce, což je animákům vlastní, podal humor jemným způsobem, nechal dětem dětskou naivitu a dospělým rozumný nadhled. K tomu několik umně naservírovaných moralitek a převlečkabátů, aby se poučil jak dětský, tak dospělý divák, neboť opakování obojího není nikdy dost. Největší devízou filmu byla skvěle zakomponovaná historie ve stylu Komenského školy hrou. Tady se poučil každý a fantazii byla povolena uzda na maximum. Já sama bych si da Vinciho neuměla lépe představit a takový Robespierre taktéž neměl chybu: "Všecky aristokraty popravíme jak prašivé psy. Začneme tady u toho" (psa). Inteligentní animák každým coulem, co nenudí, ale nadchne svou jednoduchostí a přímočarostí. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Normálne som v šoku, že čo som to práve videl... Trochu sentimentálne, ale faktže inteligentné a rodinne roztomilé cestovanie časopriestorom, v ktorom najprv musíš nenávidieť úplne všetko... do chvíle kým si ťa to všetko získa a ty si ani neuvedomuješ od ktorej minúty si sa začal škeriť od ucha k uchu až film neskončil... a vlastne ešte minimálne hodinu po tom! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Kromě skvěle vymyšlené hlavní postavy pana Peabodyho těží tenhle animák především z toho, že je velmi vtipný a drží si svižné tempo po celou dobu. Nedokážu v tomto případě posoudit, jestli budou tak plesat i děti, ale dospělí se nudit fakt nebudou. Cenu o nejlepší hlášku u mě vyhráli Robespierre a Spartakus. :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Na Shermanově krabičce na oběd je obrázek vědce Stephena Hawkinga a nápis "Brief History of Lunch", v překladu "stručná historie oběda". Jde o narážku na Hawkingovu slavnou knihu "A Brief History of Time", česky "stručná historie času". (D.Moore)
  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno