Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (320)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Mamííí, ten pes je sarkastický!" Jeden z najlepších animákov vôbec. Celý čas som mal dojem, že som sa ocitol v alternatívnej realite, kde sa píšu a točia omnoho inteligentnejšie a zábavnejšie filmy, ako v tej našej. Okrem neuveriteľného množstva gagov (dobre vyvážené jednoduché vtípky pre deti i tie sofistikovanejšie pre dospelý sprievod) to má parádnu animáciu, strhujúce akčné scény, dobrý príbeh a dokonca aj emócie bez sentimentu, čo je v detskom filme hotový zázrak. Konkurenčné Lego Movie pán Peabody chytil, zožral a vysral v priebehu troch minúť pôsobenia na plátne. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Základní příběhová kostra není nic nového pod sluncem. S výjimkou dvou hlavních hrdinů a jejich vzájemným vztahem. To je ale asi tak jediný nedostatek, který tomuto animáku můžu vytknout. Líbí se mi, že se mě tvůrci hned z úvodu nesnažili uspávat půlhodinovou představovačkou a zasvěcením do děje, jak to mají obvykle ve zvyku. Pro mě postavili před fakt "Hele tady je pes a ten je superchytrej, mluví a adoptoval kluka. A TAK TO PROSTĚ JE!". Nápadité, krásně vykreslené a často se střídající lokace a mnoho zajímavých a zábavných vedlejších hrdinů - tyto dva faktory mi nedovolily ani na chvilku odvrátit oči, abych náhodou o něco nepřišel. Scény jsou doslova prošpikovány dobrodrůůůžem a vtipnými momenty a hláškami. Na to, že film má pouze hodinu a půl, tak hravě strčí do kapsy i některé snímky se stopáží 2h+ (viz nepovedený dvojkový Spiderman nebo třeba průměrný Kapitán - dva snímky, které mne v poslední době dosti zklamaly). Ale jó, i když těsně, tak přeci jen za pět! ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Jakmile Peabody, Sherman a Penny běhají někde v minulosti, je to docela zábava, i když celá Florence mi spíše připomněla Willisův komediální fail Hudson Hawk. Jenže v druhé půli se dostane ke slovu naprosto standardní mix morální výchovy a rodinného sentimentu, a nadšení z grotesky a honiček bylo najednou pryč. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC NENÍ KRÁSNĚJŠÍHO NEŽ ELEGANTNÍ ROVNICE, PŘELOŽENÉ DO DOKONALÉ TECHNIKY. PROČ TO TAKHLE NEJDE I S DĚTMI? PROTOŽE DĚTI NEJSOU STROJE...“ /// Pes co adoptoval kluka a má stroj času. Že je to píčovina? Animák, co hýří nápady, vynalézavostí tvůrců a jemným humorem. Mr. Peabody je prostě génius! Má smůlu, že jeho adoptovanej spratek … prostě život. A tak cestujou časem, řeší prekérky, a je to poučný jak historicky, tak lidsky. Příběh dlouho funguje na maximum a vy si přejete bejt pes. Ten závěr už je drobet přeplácanej, jako by nevěděli, jak to frajerky ukončit. Ale stejně – každej pes by měl mít kluka! Nevěříte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám animák s humorem (i) pro dospělýho. 2.) Zjistím, co jsem ještě svýho psa nenaučil. 3.) Thx za titule ,,Firox“ a ,,badboy.majkl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $145miliónovTržby USA $111,506,430Tržby Celosvetovo $275,698,039Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,713,946 //počet predaných kusov 573,211Tržby za predaj DVD v USA $18,960,065 //počet predaných kusov 1,123,711║ veľmi podarené dobrodružstvo, Rob Minkoff po dlhej dobe pokropený živou vodou, toto mu vyšlo, príjemná oddychovka /85%/ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Na Shermanově krabičce na oběd je obrázek vědce Stephena Hawkinga a nápis "Brief History of Lunch", v překladu "stručná historie oběda". Jde o narážku na Hawkingovu slavnou knihu "A Brief History of Time", česky "stručná historie času". (D.Moore)
  • Když se hlavní hrdinové nacházejí v trojském koni, nachází se zde též postava Meneláa. Ten však byl podle mytologie zabit v bitvě ještě před postavením trojského koně. (Janzic999)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama