Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Peabody je geniální jako Einstein, vtipný jako Oscar Wilde, odvážný jako Indiana Jones, má deduktivní schopnosti Sherlocka Holmese, styl oblékání Jamese Bonda a kulinářské dovednosti Zdeňka Pohlreicha. Je také světově proslulou celebritou, držitelem Nobelovy ceny, olympijským vítězem ve skoku a desetiboji. A navíc je pes. Díky svým schopnostem a navzdory tomu, že je šelma, adoptoval pan Peabody malého kluka Shermana, kterého od plenek vychovává tak, jak nejlépe umí. Přesto si občas musí přiznat, že je to snad jediná věc, která mu tak úplně nejde a že má co dělat, aby se Shermanem vůbec udržel krok. Sherman je totiž velmi zvědavý a upřímný, díky čemuž se často dostává do různě velkých průšvihů... I proto, aby ukojil synkovu touhu po poznání historie, vynalezl pan Peabody úžasný přístroj jménem Časomat. A díky tomu mají přístup kamkoliv do minulosti. Společně tak zažívají neskutečná dobrodružství, která si člověk nebo pes dokáže sotva představit, poznávají slavné postavy i okamžiky dějin. Na cestách časem musí dodržovat pár zásadních pravidel jako „nikdy se nesetkat sám se sebou", nebo „jen minimálně ovlivňovat minulost nebo raději vůbec", což se jim daří do chvíle, než Sherman potajmu vezme na divokou projížďku Časomatem svou spolužačku Penny, na kterou chce udělat dojem. Nechtěně zamíchají několika nejdůležitějšími událostmi světových dějin a nakonec jim pan Peabody musí přispěchat na pomoc a zachránit je, než se navždy změní minulost, přítomnost i budoucnost. Můžete se těšit na velkou legraci a pár zábavných setkání s velikány světových dějin, při kterých občas může tuhnout krev. Komu by neztuhl úsměv, kdyby se ocitl před branami Tróje ve finální fázi dobývání tohoto města, nebo v Paříži v době Velké francouzské revoluce? (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (320)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Animák je výjimečný už svým scénářem a vtipnou polaritou v postavení hrdinů. Kromě obvyklého nadstandardu ve fantazijní složce, což je animákům vlastní, podal humor jemným způsobem, nechal dětem dětskou naivitu a dospělým rozumný nadhled. K tomu několik umně naservírovaných moralitek a převlečkabátů, aby se poučil jak dětský, tak dospělý divák, neboť opakování obojího není nikdy dost. Největší devízou filmu byla skvěle zakomponovaná historie ve stylu Komenského školy hrou. Tady se poučil každý a fantazii byla povolena uzda na maximum. Já sama bych si da Vinciho neuměla lépe představit a takový Robespierre taktéž neměl chybu: "Všecky aristokraty popravíme jak prašivé psy. Začneme tady u toho" (psa). Inteligentní animák každým coulem, co nenudí, ale nadchne svou jednoduchostí a přímočarostí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Animovaný Návrat do budoucnosti se podle mého tak úplně nevyvedl a selhal hlavně v ústředním příběhu, který ne že by byl špatný, ale je tak nějak dost chaotický, i když se tvůrcům nedá upřít snaha o atraktivitu. Je poměrně fajn, že zapojují několik historických období, ale trochu se obávám, že moc dětí nebude znát Tutanchamona, Da Vinciho a tak dále. Nicméně pro dospělého jsou tyto vtípky velmi příjemné a osvěžující, nicméně nejsou úplně vytěžené. Většina jich prošumí a postrádá lepší pointu. Na druhou stranu oceňuji, že infantilních fórků je tu minimum a když už se tu objeví, je na ně předem upozorněno, takže se stávají vlastně takovou přiznanou parodií samy na sebe. Vydařený je i český dabing, kde se hlavně Ivan Trojan "vyřádil" a evidentně si roli užil. Z technického hlediska asi nelze mít větších výhrad - všechno je barevné, pořád se něco děje, animace je perfektní. Jen je škoda, že tempo je nevyrovnané a příběh zbytečně překomplikovaný, neboť to strašně rozptyluje pozornost. Nezbytné morální poselství nechybí, ale není podle mě moc zvládnuté, protože s blížícím se závěrem až příliš vyčnívá. Mr.Peabody & Sherman je víceméně sázkou na jistotu, která se vlastně vyplatila, rozhodně nikoho neurazí a dospělého chvílemi pobaví. 60% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Wau, tak tohle byla trefa do černého (Au). Nářez jako sviň, protože nepamatuji doby, kdy jsem se tak nasmál. Výborná animace, skvělé vtípky zaměřené jak na děti, tak na dospělé. Nádherné a kvalitně zpracované postavy i příběh a v neposlední řadě plno odkazů a historických událostí, které zde jsou vylíčeny neskutečně vtipným způsobem. Konec nádherný, vtipný a husí kůží přivádějící. Je to bomba, doporučuji pokud máte blbou náladu, protože po zhlédnutí okamžitě vyprší ( tedy pokud zrovna nepadáte v letadle). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Přespeedovaná slabota, která těží jen z toho, že dětem humorně připomene to, co už (asi) vědí. Pár humorů tam je, OK, ale jinak je to příliš rychlé na to, aby to mohlo být i zajímavé. Šup šup šup, vžum, prásk, hvízd, humor, šup šup, humor, konec. Škoda, díky tomu chvátání to totiž bylo tak zhuštěné, až to po chvíli nemělo smysl sledovat a snažit se to v té rychlosti pochytit a ke konci je to tak už pěkná nuda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Originální a svěží animák, který oplývá výbornými vtipy a oku ladodící animací. Tvůrci krásně rozvedli tématiku časového paradoxu, což některé známé tváře minulosti dostává do absurdních, leč krásně a vtipně vypointovaných situací. A nejlepší scéna? Jednoznačně dobytí Tróje hláškujícími vojáky! „Já jsem také pes!“ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (6)

  • Když se hlavní hrdinové nacházejí v trojském koni, nachází se zde též postava Meneláa. Ten však byl podle mytologie zabit v bitvě ještě před postavením trojského koně. (Janzic999)
  • Skladba, jejíž úryvek hraje pan Peabody na didgeridoo, se jmenuje Těžká radost a pochází z alba Didgeridoo Solo Ondřeje Smeykala, českého profesionálního hráče na tento nástroj. (D.Moore)
  • Ačkoliv Spartacus, nápadně podobný Kirku Douglasovi, prohlásí památnou repliku: "Já jsem Spartacus!", v originální filmu Spartakus (1960) je Spartacus jediný mezi otroky, kdo tuto větu nepronese. (Kaston)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama