Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Mathesonová a její asistent Tom Buckley jsou světově uznávanými vědci, kteří se zabývají vysvětlováním paranormálních jevů. Jako profesionální skeptici už dokázali odhalit mnoho podvodníků, kteří předstírali nadpřirozené schopnosti, jako je čtení mysli, ranhojičství atd. Po třiceti letech se vrací na scénu Simon Silver, kterého Dr. Mathesonová považuje za největšího podvodníka ze všech. Buckley se chce Silverovi podívat na zoubek, ale Dr. Mathesonová ho zrazuje. Považuje ho za příliš nebezpečného. Před třiceti lety totiž záhadnou smrtí zemřel Silverův největší odpůrce a dr. \Matheosová předpokládá, že v tom měl Silver prsty... Buckley ale nedbá rad své šéfky a je pevně rozhodnut populárního Silvera zdiskreditovat. Myslí si, že tím jeho oddělení získá na vážnosti a Dr. Mathesonová grant na svůj výzkum. Buckley je touto akcí stále posedlejší a dokonce naverbuje i premiantku kurzu Sally. Buckley se vydá na Silverovo představení, a když se vrátí do laboratoře, najde Dr. Mathesonovou ležet zraněnou na zemi. Přivolá sanitku, ale už je pozdě. Po smrti své šéfové se Buckley snaží SIlvera dostat ještě úporněji. K jeho velké radosti se psychologický tým na univerzitě rozhodne Silverovy schopnosti přezkoumat a Dr. Shackleton ho nechá zkoumání pozorovat. Během něj pořídí Buckely záznam, který pak nechá přezkoumat svému kolegovi. Ten se Sally odhaluje, že Silver je velký podvodník, který celou dobu jen předstíral, že je slepý. Tou dobou už je ale Buckley na dalším Silverově vystoupení... (TV Prima)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (371)

lillien 

všechny recenze uživatele

Originální námět, tahle duchařina naruby, proč ne? Filmy o bubácích a paranormálnu tu máme pořád, co takhle pověsit se na paty dvojici zarputilých agnostiků-vědců, kteří odhalují, jaká je celá tahle manipulace s lidskou touhou věřit v nadpřirozeno, podvod. Obsazení velmi chytré, protože slabší místa dotáhnou Weaver a Niro jako prd a Murphy taky nevypadá, že by musel skončit u dabování animáků pro děti. Nejvíc ze všeho mě nadchlo finále, kdy duch zvítězí nad hmotou. Přesně tak to mám ve filmu ráda, protože v životě to bývá právě naopak. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá jednohudba s parádnym námetom, ktorý režisér "žmýkal" čo to išlo. Už od polovice som sa však zaoberal kľúčovou otázkou (tak ako u ďalších 99% podobných atmosférických vecí resp. hororov- hoci toto horor nebol ani náhodou). Tá znie: "Ako veľmi záver dodrbe celý film a nasere diváka, resp. pokazí dobre rozohratú hru???". Odpoveď znie: "Dosť, ale nie celkom na to, aby divák ostal otrávený"...Vďaka aspoň za to. Film výhradne na jedno pozretie. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Až na poslední akt přesvědčivé budování tajemné atmosféry a celkem solidní výstavba paranoidního thrilleru říznutého paranormální zápletkou. Dokonce i všechny dějové informace překvapivě sedí. Co se výrazně nepovedlo, je až úplný závěr snímku, jenž přichází s šokující pointou, která by svou nedořečeností mohla více zapůsobit na diváka, ale tvůrci se raději rozhodnou vše polopaticky vysvětlit pro pomalejší diváky u obrazovek. Výslednému dojmu to dost ubírá. Ale i tak převažují pozitivní dojmy - kdyby se tohle podařilo Shyamalanovi, zobali bychom mu z ruky. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Přestože bych hrozně rád, ty opakovaně zapomenuté klíče resp. věci, které jsem stoprocentně odložil na určité místo, abych je po nekonečně dlouhém, usilovném hledání, našel zcela jinde, svedl na paranormální jevy, skutečným (jediným) důvodem, bude ten německý parchant. Jsem ochoten připustit i možnost, že se v práci někdo hrozně nudí resp. baví. Stejně tak, pokud v příborníku narazím na ohnutou lžičku, končí, za doprovodu nadávek resp. narážek „to by mě zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu“, zpravidla na dně koše a nikoliv na stole u „Muldera a Scully“. Pokud náhodou (stále) není jasné, co tím básník (Šakal) chtěl říct, tak, aby bylo dostatečně jasno. Na paranormální jevy nevěřím. Tím pádem měl S. Silver resp. Boby De Niro, jedinou možnost, jak si získat mou pozornost. Vzbudit ve mně zájem (tak jako v hlavním hrdinovi) po odhalení, tj; „jak to dělá“. Bohužel (pro Red lights resp. R. Cortése) se tak, až na vyjímky, nedělo. Chtěl jsem alespoň ocenit myšlenku, že to nejednoduší řešení, které máte po celou dobu přímo před očima a které právě pro jeho podbízivou triviálnost zavrhnete, bývá v drtivých počtech případů, to správné. To by však se zavřenými dveřmi, musel zavřít svá ústa i T. Buckley resp. C. Murphy. 45% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nekona zadnej zazrak, ale ty dve hodiny to spolehlive zabavi. Dej se sice obcas tahne, sem tam je trochu zmatenej a nedomyslenej, ale vetsinu casu se dari docela fajn atmosfera. Sice to neni vylozene horor, ale par lekacek se urodilo a kdyz uz to zacne bejt misty horsi, spolehlive to podrzi hlavni herecky trio, vsichni hrajou perfektne. Jinak neni moc co dodat, lepsi 3* to v pohode da. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Čiernobiely klip Rusky, ktorá pohybuje kovovými predmetmi a zápalkami na stole, ktorý v triede predviedol Tom Buckley (Cillian Murphy), je rovnakým klipom, aký sa použil v Ďábelská posedlost (2015). (Pat.Ko)
  • Okrem kanadských miest Toronto, Hamilton a Brantford prebiehalo natáčanie aj v katalánskej Barcelone. (MikaelSVK)
  • Název španělské produkční společnosti Nostromo pictures je stejný jako název vesmírné lodi z filmu Vetřelec (1979), ve kterém také hrála Sigourney Weaver (Margaret). (HADES)

Související novinky

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Reklama

Reklama