Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 4

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Recenze (436)

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, že je v oficiálním textu distributora zmínka o animované události roku? Nevím, ale já jsem od Dreamworks zvyklý na jiné kousky. Celkem otravná záležitost mířící striktně na cílovou skupinu tak do 6 let a i zde bez jakékoli přidáné hodnoty. Hudba (Alexandre Desplat): 3z5 (60%) ()

Majez 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu parádní animák který předčil mé očekávání - jasně u mě vede Sandman Z pohledu mého čtyřletého synka - průměr, postavy neznal a děj ho moc nebavil, jasně u něj vede Zajda, hlavně ten malej, kazašský Santa neboduje a Jack Frost se mu ze začátku jevil jako záporák a tento punc mu zůstal po celou dobu filmu. Uvidíme za pár let ()

JancakV 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, který umí uvolnit emoce. Nic nebylo nucené. Pro děti pohádka, pro dospělé i zábava (dobrých vtipů jsem si zde užil dost). Trochu nesourodé charaktery (vzhled) postav bez problémů vyrovná jejich skvělost. A i přes recyklaci některých efektů/nápadů (například hopsající ledový zajíček ala Harry Pottera) je to skvělá podívaná. Jednoznačně doporučuji. ()

BASTÍK 

všechny recenze uživatele

Pár hlášek bylo opravdu povedených. "Ať to není kuře, jenom ne kuře... Beru to zpátky, kuře je lepší." :) ()

vanadada 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkná pohádka s originálním příběhem. Předvídatelný děj, ale tady mě to nevadilo... pro děcka určitě zajimavá pohádka u které určitě potečou i dětské slzičky :-) ()

Bow 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se u animáku nasmála a zaroveň byla napnutá.. jen jsem čekala větší happy end na konci, ale jinak super:) ()

Kritik 

všechny recenze uživatele

Barvitě podaný boj dobra proti zlu. Sympatický strážci versus obávaný Smůla. Všichni ví, jak to dopadne a přestože se těšíte na závěrečné vyvrcholení, tak musím říct, že to zase taková paráda není... Ale jinak proč ne.... Pro děti hezká podívaná. ()

Sidmar 

všechny recenze uživatele

Film sice občas neví co má dělat, ale je tak nacpaný drobnostmi( v pozadí, v přiběhu, v postavách) které do něj zapadají. Sandy mohl dostat větší prostor. ()

geilast 

všechny recenze uživatele

Neočekávala jsem od toho vůbec nic. Zavánělo to nudou - vzpomeňte jen kolik nudných rodinných amerických filmů je věnováno Santu Clausovi. Tady ale Santa nosí naughty tetování, má silný ruský/německý/maďarský/? přízvuk, Velikonoční zajíc je prostě australskej borec a Sandyman ani nemusí mluvit, aby vás přesvědčil, že do party opravdu patří (I když si ho tvůrci, na rozdíl třeba od Santy, jenom vymysleli). Sice jsou tam obyčejný motivy jako boj dobra se zlem, nebo děti, co musí věřit v nadpřirozené bytosti (Nepřipomíná vám to Petra Pana?), ale je to pořádná jízda na obřích sáních. A já jsem si to užila! ()

ferda12 

všechny recenze uživatele

Волшебство случается, если в него верить. Byl jsem velmi rád, že jsem viděl tento animák. Z počátku jsem si říkal, že tohle asi nebude nic moc, ale ukázalo se, že tomu tak ani zdaleka není. Prostě pohádečka pro děti, která je velmi skromná a to se mi líbí, ale zároveň dospělého diváka neurazí a vrátí ho v čase do svých dětských let. Jak úžasný to počin. Po dlouhé době to někdo opět dokázal. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Jack Frost má být další Strážce, člen party bdící nad tím, že děti nepřestanou věřit v nadpřirozeno. Proti nim stojí Stín, mocná dětská noční můra, která se občas schovává pod postelí či ve skříni a teď chce ovládnout svět. Již při prvním setkání je jasné, že Jack je jiný, tak úplně do party nezapadá (i když sama o sobě je parta svérázná - Santa pojatý jako ruský kozák, víla Zuběnka se svými pomocnicemi Zubničkami, velikonoční ninja, pardon Zajda a SenMen, tedy správněji originálem psáno Sandman). Nakolik se ztotožní české dítko s ikonami importu nevím, ale Stín umí poděsit každého, takže je hlavně na Jackovi, aby objevil svou podstatu a uměl se Stínu plnohodnotně postavit. ()

maestrum 

všechny recenze uživatele

Možná pro 8-mi leté děti, ale rozhodně ne zábava i pro dospělé. Většina postav mi přišla vyloženě škaredých. ()

lavahorsecz 

všechny recenze uživatele

Super animák, opravdu mě překvapil a řekl bych, že se řadí mezi ty lepší. Vzpomněl jsem si na svoje dětství, když jsem ještě věřil v Ježíška:) ()

john.mason.9 

všechny recenze uživatele

Zábavná cesta pro každýho odrostlýho snílka zpátky do dětské minulosti. Film s velice dobrým dějem, plný vtipu, nápadů, krásně vykreslené a do detilu propracované světy nadpřirozena a i velká dávka napětí... Australskej Easter Bunny mě osobně dostal!! Naprosto doporučuji : 90% ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Krásny animák od DreamWorks partie, ktorá poslednú dobu ukazuje, že dokáže konkurovať aj takému velikánovi v animovaných filmoch, akým je PIXAR. Príjemná akčno dobrodružná zábava, ktorá baví diváka v každom okamihu. ()

bambiz 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na složení téhle party jsem si říkala, že půjde o pěknou slátaninu. Ale tak příjemné překvapení jsem nečekala - inteligentní scénář, propracovaná animace, netriviální poselství i pro diváka staršího deseti let. Bavila jsem se moc! ()

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama