Ve jménu vlasti - Série 8 (2020) (série)
Michael KlickKamera:
David KleinHudba:
Sean CalleryHrají:
Claire Danes, Maury Sterling, Costa Ronin, Linus Roache, Numan Acar, Mandy Patinkin, Mohammad Bakri, Sam Trammell, Tim Guinee, Cliff Chamberlain, Andrea Deck, Elham Ehsas, Hilary Jardine (více)Obsahy(1)
Stane se duchovní i armádní vůdce Hajsamem Hakání obětí justiční vraždy? Poslední minuty odpočítává také postřelený americký zajatec Max Piotrowski. Důsledky krutého politického tyátru rozpoutají destabilizaci zemí Afghánistánu a Pákistánu. Aby toho nebylo málo, rozpačitý prezident Spojených států amerických, Benjamin Hayes, má pod vlivem radikálního poradce Johna Zabela nakročeno k rozpoutání mezinárodní hrozby. Kýžený mír na Blízkém východě se tak stává pouhou fata morgánou. Nakonec ani smíření mezi Saulem Berensonem a Carrie Mathisonovou nedopadne tak, jak by si byli oba přáli. Stále je tu však otevřená náruč ruského rozvědčíka… (Česká televize)
(více)Recenze (7)
Spoiler: Priznávanie sa k odstrelu helikoptéry nasnímané kamerou na shure znie nelogicky, čo sa týka samotného nasnímania kamerou, a najmä ak ho nemajú skôr tajné služby, ale len lovci kompromitujúcich materiálov. Táto scenáristická barlička však podporuje zaujímavý dejový oblúk neskúsenosti politikov a krvilačnosti vojnových štváčov. Inak ide o nervydrásajúcu, emóciami nabitú epizódu, ktorú si diváci vychutnajú do konca. ()
Potíže s logikou se v osmé epizodě opět prohloubily, takže jsem při hodnocení nemusel jít až na krev a mohl jsem hvězdičku pošetřit. Nemůžu si pomoct, ale pokaždé, když narazím na postavu, kterou představuje Kosťa Ronin, nehrozí mi zklamání. V seriálu The Americans hrál důstojníka KGB, teď důstojníka GRU, v obou případech jde o člověka věrného vlasti, který má zároveň nějakou tu vedlejší motivaci, a já mu to docela žeru. ()
Vyborny diel. Akoby tvorcovia chceli fakt vazne predostriet myslienku, ako moze dojst ku globalnemu konflinktu, ked je vrchny predstavitel statu nezorientovany clovek nacuvajuci vojnovym stvacom. Zeby paralela s realitou? ;) Kazdopadne chudak Max. Vyvoj situacie u Talibancov bol logicky, co ma vsak vyrusilo najviac z celej epizody, bola "devenka", co disponuje s tak vybusnym materialom a naviac ho je schopna dodat poradcovi prezidenta v tak kratkom case...to som teda nezbastil. Ale zabavnost, dynamika dielu a zvrat v zavere vysluzil epizode hviezdu naviac. Inak, nadobudol som podozrenie, ci za tym, co sa zomlelo v zavere predsa len nestoji jemne potahovanie nitiek samotneho agneta Jevgenija. Kazdopadne drzim tuto myslienku otvorenu. ;) ()
Tak už nám ti soudruzi pomalu ubývají na obou stranách :( ... Saulova velkorysá nabídka návratu do pracovního poměru na plný úvazek se úplně nepovedla a tak i nadále bude zjevně přetrvávat osvědčená spolupráce s Jevgenij s.r.o., kdy ale není úplně jasné jakou práci on sám vlastně provozuje a kdo ho instruuje a platí ... anebo že by se z něj stal OSVČ ? Vzhledem k předchozím dojemným objetím (i obětím) ho to nakonec asi i docela těší a naschvál tam možná kvůli tomu do poslední chvíle s tajnými nadějemi u auta vyčkával co kdyby ještě náhodou? (Saulova podrazácká vrtulníková jednotka byla ovšem v tomto případě dost neprofesionálně měkká, ale co jim v zájmu potřebného pěkného pokračování příběhu a dalšího nutného prodloužení Carrie's home office asi zbývalo, že?). Černovousáč se svou vševědoucí démonkou dávají mr. prezidentovi na poslední chvíli velmi podlé rady a texty a uvidíme jak dlouho se druhý čestný poradce ve své funkci udrží - anebo že by to nakonec byl zasloužený potenciální nový moudrý prezident? Jo a užvaněný a přiblblý Bin Ladinův (R.I.P.) synek si pěkně naběhl ... Ale vypadá že tentokrát se Jevgenij Jones se svou spoluhrdinkou už naplno přetransformovali do role hrdinných dobyvatelů ztracené oranžovo černé archy, v níž jsou dozajista od nepaměti ukryta všechna tajemství i řešení současných palčivých a nebezpečných světových problémů. Tak jim držme palce - a vzhůru do Egypta ! Pardon - Afghanistánu ... ()
Musím se nějak k této epizodě vyjádřit. Smrt Maxe mi přišla odfláknuta. Vzhledem k tomu, že šlo o jednu z důležitých postav seriálu bych nečekal, že uberou tak drasticky na rozpočtu. Carrie zvedne hlavu od těla Maxe a chvíli po té střihač začne vracet čas, tak aby vypadalo že zase Carrie vrací hlavu zpět k jeho tělu. V momentě kdy Carrie běží k Maxovi jde vidět na kameře její dublérka. Nejvíc vtipný moment na této epizodě je ten, kdy kráčí rusové ke Carrie, ale zvuk jejich chození nebyl slyšet a střihač si z archívu vytáhl zvuky došlápnutí koňských kopit. Následující epizoda po tomto díle donutila změnit můj názor a neubírat tolik na hodnocení. Mohl jsem čekat, že se to nebude vyvíjet podle mých představ. ()