Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tento návrat je jedno obrovské zklamání, které si tento indiánský hrdina našich otců rozhodně nezasloužil. Osobně mám původní tři díly od Haralda Reinla nesmírně rád a patří do mé osobní oblíbené filmové série. O to hůře se mi pak koukalo na tento televizní nizkorozpočtový film, na kterém mě potěšila snad jen přítomnost pravého ikdyž už zestárlého Vinnetua a originální původní soundtrack. Bohužel ani tyto dva faktory mě nepřesvědčili, abych hodnocení zvednul třeba jen o jednu hvězdičku. Vinnetou byl vždy symbolem velkých přestřelek s bandity, úžasných záběrů na skalnaté pohoří v bývalé Jugoslávii a celou řadou sympatických herců, které divacký prožitek ještě obohacovali. Věřte nebo né, tenhle návratový film ani jedno z toho neobsahuje. Je to jen ubohá snaha německých televizí ZDF a ORF vyždímat od pamětníku ještě nějaké prachy navíc dokud je ještě Pierre Brice naživu. Katastrofalní odpad! ()

Leeroy3167 odpad!

všechny recenze uživatele

Pamätám sa, keď sa mi dostala do rúk kniha Winnetou 4, ktorú keď som (tak ako takmer všetky mayovky) prelúskal, tak som zhodnotil, že túto hovadinu si už mohol May odpustiť. Ale oproti tomuto nechutnému onanovaniu Pierra Bricea, a jeho pokusu napratať sa so svojimi 100 kilami naspäť do Winnetouovho kostýmu bola tá kniha úplný skvost. Vrelo neodporúčam. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Vinnetou přežil, asi mu to politicky myslelo. Viděl jsem to před několika měsíci na některé z českých televizí, už bez legendárního dabingu Stanislava Fišera, a paměťová stopa se nějak vytratila. Jen si vzpomínám, jak osamělý Vinnetou žijící někde ve skalách někomu říkal, že aby už nemusel být náčelník a bojovat s bílým mužem, který mu stále víc a víc zabíral území a loviště, tak když ho postřelili, tak přežil, ale nemohl to nikomu říct, ani Oldovi. Takže to už vážně nestojí za to se na to někdy dívat, ale kdybych to neviděl, tak bych to nevěděl :-) ()

reccal odpad!

všechny recenze uživatele

"Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách." A tam měl taky navěky zůstat. Křečoidní příšernost, senilní Brice, kterému ze samoty hráblo a tak žvaní nesmysly, gerontofilní blonďatá prsatice. Jo, a pokud o nějaký ten děj, aby řeč nestála. Německo jak vyšitý. ()

Castrator odpad!

všechny recenze uživatele

Většinou se snažím filmy dokoukat, obzvlášť když jde o film z oblíbené série, ale tohle fakt nešlo. Nevím jestli jsem skončil v polovině filmu, nebo jsem nesledoval druhý díl, jak byl film vysílán si už nepamatuji a je to úplně jedno, toto je kravina na entou a nedá se na ni koukat ani jako na jeden film, ani jako na filmy dva. Čert vem zmrtvýchvstání a lehce debilní scénář, tento film je špatný od první minuty a sledování je doslova utrpení. To i sračky s Grangerem jsou oproti tomuto skvosty, a to filmy s ním nesnáším. Hnus! Zajimavý komentář: Petroff (Ta souhra v hodnocení mě k tomu docela láká....) .......... Po mnoha letech jsem dloužek s tímto fiaskem splatil a (ne)zvládl jsem film celý. Je to horor, utrpení, zoufalost, kravina. Po půl hodině jsem si musel ke sledování přidat lehčí práci, která od této příšernosti částečně odvedla pozornost, i tak bylo sledování utrpením. Jde možná o nejnudnější a nejhorší film, který jsem kdy viděl. Všechny příšernosti, které jsou filmově o chlup horší než toto, nejsou aspoň tak strašně dlouhé. FIASKO. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama