Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Základní myšlenkou filmu je, že střelná rána, která zasáhla Vinnetoua do těsné blízkosti srdce (ve filmu Vinnetou: Poslední výstřel), nebyla smrtelná! Těžce raněný náčelník se zásluhou medicinmana uzdravil a poté žil mnoho let osamocen v horách. Dále se tu můžeme setkat se synem náčelníka Assiniboinsů Tasha-tunky, Tunkou, kterému je zavražděn přítel z jeho kmene. Vinnetou se vydává po stopách vrahů... (cheyene)

(více)

Recenze (101)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Som zvyknutý na zlé filmy. Vydržím otrasné remakey filmových klasík či vykrádačky slávnejších filmov, no toto bolo na mňa príliš silné kafé. Upozorňujem, že som mal možnosť vidieť len prvý film a na pustenie druhej časti nemám absolútne psychických síl. O čom to kua bolo? Má veterán Pierre Brice nejakú súdnosť? Čo si týmto filmom chceli Nemci dokázať? To je pár otázok, ktoré vám budú premávať hlavou počas projekcie. Tak, ako sa Manituov zub času nekompromisne zahryzol do tváre niekdajšieho lámača sŕdc našich matiek, tak dopadlo aj jeho herectvo. Maximálne fanatický fanúšik po mozgovej mŕtvici môže filmu uveriť. Vinetou sa síce hádže o zem ako zamlada, dokáže zahrabať seba aj koňa čečinou v priebehu okamihu no po všetkých týchto scénach ostáva primrznutý jedine tupý úsmev na tvári. Za druhé. Kde zmizli indiáni? Nehanebný úpadok populácie spôsobil, že aktuálne je k dispozícii ubohá 50-tka. Presne toto je dôkaz toho, keď sa šetrí na všetkom. Mám dilemu, či to pustiť aj mame a zlikvidovať jej glorifikovanú predstavu o neohrozenosti náčelníka Apačov. Som dobrý syn, takže DELETE -> YES a nechám jej radosť pri občasných popoludňajších klasických indiánkach. ()

no2 

všechny recenze uživatele

2/10 - Půl hvězdičky dávám za moment, kdy se ve filmu opět objevil Pierre Brice a moje srdíčko zaplesalo radostí ("Neuvěřitelné! On žije!!!"). Druhou polovinu hvězdičky dávám za to, že jsem se dodíval do konce celého filmu. Resumé: první díly pod režisérskou taktovkou Haralda Reinla byly bezchybné či téměř bezchybné, další díly jiných režisérů byly o třídu až dvě níž, ale stále (až na výjimky) koukatelné, seriál z osmdesátých let byl o další třídu níž, ale dívali jsme se na to, protože nic jiného v televizi tenkrát nebylo, a tento film je ještě o další třídu níž. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dnes je krásný den. Chci zemřít! Ok já nepopírám, že je to sračka, ale určitým zvráceným způsobem jsem se u toho pobavil, takže svůj účel to splnilo. Srovnávat to z původními filmy nemá smysl. Tohle je úlet. Indiáni se chovají jako totální retardi, když jeden jeblej náčelník padne, tak si zvolí ještě většího kokota. A ten příšernej dabing je opravdu něco neskutečnýho, ale zasmál jsem se u toho a proto nemůžu dát odpad. Navíc jak tu ostatní již zmínili, tak slyšet Brice jak řve na Kukuru : hej debile!, debile!, fakt stojí za to.20% ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus oživit Vinnetoua bohužel nevyšel. Možná, že kdyby k tomuto počinu nedošlo, bylo by to lepší, ale ani tento neúspěch nemůže vrhnout stín na nezapomenutelné kultovní filmy, které zahájily celou sérii (Poklad na Stříbrném jezeře, Vinnetou, Vinnetou II: Rudý gentleman...). Pokud jde o "návrat Vinnetoua", tak je nutné podotknout, že tvůrci si vymysleli dost zajímavý příběh (Vinnetou nezemřel, ale uzdravil se...atd.) a zkusili diváky zaujmout větší krutostí - skalpování s poměrně podrobným záběrem (to je také jediné, co mi utkvělo v hlavě z celého filmu). I když ocením nápad a celý tento pokus o oživení náčelníka Apačů, všech žijících Mescalerů, tak z "kategorie" ODPAD se asi nedostanem.... ()

Vyrida odpad!

všechny recenze uživatele

Tento návrat je jedno obrovské zklamání, které si tento indiánský hrdina našich otců rozhodně nezasloužil. Osobně mám původní tři díly od Haralda Reinla nesmírně rád a patří do mé osobní oblíbené filmové série. O to hůře se mi pak koukalo na tento televizní nizkorozpočtový film, na kterém mě potěšila snad jen přítomnost pravého ikdyž už zestárlého Vinnetua a originální původní soundtrack. Bohužel ani tyto dva faktory mě nepřesvědčili, abych hodnocení zvednul třeba jen o jednu hvězdičku. Vinnetou byl vždy symbolem velkých přestřelek s bandity, úžasných záběrů na skalnaté pohoří v bývalé Jugoslávii a celou řadou sympatických herců, které divacký prožitek ještě obohacovali. Věřte nebo né, tenhle návratový film ani jedno z toho neobsahuje. Je to jen ubohá snaha německých televizí ZDF a ORF vyždímat od pamětníku ještě nějaké prachy navíc dokud je ještě Pierre Brice naživu. Katastrofalní odpad! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Myšlenka nechat Vinnetoua znovu ožít pocházela od redaktora ZDF Clause Belinga a berlínské producentky Reginy Ziegler. (hippyman)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama