Reklama

Reklama

Neobyčejný život Timothyho Greena

  • USA The Odd Life of Timothy Green (více)
Trailer 1

Když Cindy a Jim Greenovi zjistí, že nemohou mít děti, zhroutí se jim celý svět. Pokoušejí se dál vést normální život, Cindy pracuje v místním muzeu tužek, Jim se vrací ke svému zaměstnání v továrně. Manželé se ale odmítají vzdát naděje a věří, že se jednoho dne vytouženého dítěte dočkají. Sepíšou vlastnosti a povahové rysy svého budoucího dítěte na papír, ten pak vloží do truhličky a zakopou ji na zahrádce. Jedné noci je probudí bouře, a u jejich dveří se objeví chlapec celý špinavý od hlíny. Jmenuje se Timothy, je slušně vychovaný a chová se přátelsky. Cindy je zaskočená, stejné jméno by vybrala i pro svého syna. Jim a Cindy se domnívají, že Timothy utekl z domova, pak ale objeví na záhoně velkou jámu a zjistí, že má Timothy nohy porostlé listy. (TV Nova)

(více)

Videa (39)

Trailer 1

Recenze (278)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Povedené drama o manželském páru, který nemůže mít děťátko. Nikdo to nevzdávej a mladý pár ve vážné situaci neztrácí hlavu. Moc příjemné herecké obsazení, moc pěkný příběh a nápad. Vše od začátku fungovalo a dokonce i emoce. Bohužel závěr malinko zklamal a čekal jsem ho daleko lepší. I přesto považuji Odd Life of Timothy Green za filmově kvalitní drama.. 7/10 = 78% ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Stejně jako předešlý Hedgesův film "Život podle Dana" i tento se vyznačuje laskavou atmosférou, neobvykle hezkými mezilidskými vztahy atd. Možná až moc, i poselství nebo ponaučení filmu mi přehlušil ten celkový příjemný feeling filmu. A ikdyž chování postav moc realitě neodpovídá a film hodně zjenodušuje, vůbec mi to nevadilo. Podobnou shovívavost totiž například zapojuji při sledování prvorepublikových filmů s Burianem nebo Oldřichem Novým. Ještě na závěr připomenu skvělou hereckou dvojici a fantasticky čestně-upřímného Timothyho. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

KOUSEK DĚJE Pohádka o manželském páru, kterému se ne a ne narodit dítě, až jim chlapeček vyroste na záhoně. A oni se k němu začnou chovat jako nejpříšernější rodiče na světě. Nejenom, že ho ochraňují před okolím, aby se snad sám nemohl ani nadechnout, ale vnucují mu jenom a jenom svoji představu o tom, jaké by dítě mělo být. Chlapeček ze záhonu je jediným dospělým v rodině, protože zbývající členové vystupují jako banda školáků. ___ Roztomile pohádkový nápad (ale takovou pohádku napsal už Miloš Macourek – Jakub a dvě stě dědečků – ale v ní si naopak zasadilo dítě dědečka) brzy vyprchá a máme uječenou rodinku, která se v tom plácá jako rozmazlenci z mateřské školky. Pohádkový motiv si ještě k tomu vůbec nerozumí s realistickým rámcem a hlavně zakončením příběhu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nechcem pôsobiť príliš precitlivelo, ale toto je fakt hrejivý film. Funguje predovšetkým vďaka Timothyho priamočiarosti ("Ako sa máš, mladý muž?" "Celkom dobre, starý muž."), ale mňa dostal aj humor dospelých, resp. ich snaha o výchovu ("Čo urobíme s tým dievčaťom, ktoré som kopol do hlavy?""Hm.... Keď ju zbadáš, utekaj opačným smerom."). Film je občas burtonovsky čarovný (myslím, tie menej temné burtonovky) a aj keď obsahuje pár "amerických" tém (spoveď pred sálou plnou ľudí), neskutočne som sa bavil... Takým oživujúcim nenásilným humorom... Scenárista AKO NA VEC to stále vie... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Přecitlivělý kýč se tak vehementně snaží být feelgood, až je feelbad, neboť v některých scénách s Timothyho rodiči je člověku skutečně trapně. Titulní hrdina je výborně obsazen, stejně jako jeho drsňácká kámoška, ale hysteričtí dospěláci to kazí....a mimochodem, on by opravdu někdo chtěl takové superultramilující rodiče? Ještěže se Timothy nedočkal puberty, to by je musel asi oba zastřelit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, která zní na konci filmu při závěrečných titulcích, se jmenuje "This Gift" a jejími autoty i interprety jsou držitelé Oscara Glen Hansard a češka Markéta Irglová. (=woody=)
  • Jennifer Garner si zahrála bezdětnou matku usilující o adopci už ve filmu Juno (2007). (=woody=)

Reklama

Reklama