Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 1

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (452)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No ty vole, tohleto teda. Úchylně mimózní filmy nevyhledávám, ale občas se mi ndopatřením nějaký pod ruku dostane a pak teda žasnu. Se znalostí obsahu, tedy toho, o čem film je, to už není tak megaúchylné, jak se mi to jevilo bez přečtení těch pár řádků textu výše, nicméně i tak musel režisér jet na něčem fakt slušném. Hluboce umělecký film se sci-fi prvky, kdy teprve konec tomu dá jakés takés rozuzlení. 1,5* za úchylnost. ~~~ PS: Jak se v tomhle voctnul Hádek? ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na tenhle film těšil, a to nejen kvůli mé oblíbenkyni Scarlett, ale i pro, alespoň dle popisku, zajímavý děj. Ovšem co tvrdí text distributora a co uvidíme ve filmu jsou dvě odlišné věci a nevědět do předu o čem to bude, respektive o čem to má být, tak bych to sám po jeho zhlédnutí asi úplně určit nedokázal. Glazerův počin je totiž mnohem víc artový, než jsem původně očekával, a jak už to u podobných snímků bývá, je velmi těžké je plně pochopit, natožpak hodnotit. Pár věcí se ale autorovi musí nechat. Jednak je to perfektní, hutná a místy celkem psycho atmosféra, kterou dohromady tvoří nejen pečlivě volené kamerové záběry, ale i vhodný hudební doprovod. No a pak tu samozřejmě máme hvězdu celého filmu - Scarlett Johansson. Ta má můj respekt za to, že do takového projektu vůbec šla, a mohu potvrdit, že její fanoušci si rozhodně přijdou na své. Celkově mám z filmu takové rozporuplné pocity a ty 4* jsou takové nejisté. Asi to bude chtít další zhlédnutí. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Hodne zvlastni pocin. Nejdrive to vypada na posledni cast 2001 roztazenou na cely film, obzvlast audio slozkou, pak se to zacne mutovat na Cronenberga s primesi Lynche, ale problem je v tom, ze se to cele deje az skoro v indie forme nekde ve Skotsku a velkou cast filmu sledujeme tmave low-budgetove zabery na Scarlett jak jezdi autem a bali chlapky se spatnym prizvukem. Kazdopadne to stoji za videni, protoze unikatni to je urcite dostatecne. 6/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Plíživě děsivé, uhrančivé, minimalistické sci-fi s úžasně temnou atmosférou a vymazleným audiovizuálem. Plus Skotsko. Plus Scarlett. Nemohu doporučit, ale já jsem si to - se svým zvrhlým vkusem - užil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle nemůže být a není film, který sedne každému. Pokud do toho jdete s tím, že uvidíte nahou Scarlett, tak sice ano, ale možná se vám vůbec nevyplatí na tu frontální scénu čekat. Na druhou stranu, tohle je zajímavá forma přemýšlivého sci-fi, které se vlastně v konečném důsledku snaží dokázat, že lidstvo za to stojí. Já si tím až tak jistý nejsem... Film si jde svou vlastní cestou, stejně tak i režie a kamera, a této cesty se drží celou dobu. Co se filmu nemůže vzít, to je výkon Scarlett, ten je úchvatný. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak ne, k tomuhle jsem nepřirostl. Glazerova svérázná adaptace výtečného hororu z pera Michaela Fabera rozbila vše, na čem si autor předlohy zakládal. Ta tam je strach z neznámého a všudypřítomná nejistota, tady se hraje na "vysoké" umění a zadní vrátka pro nějaký ten mrazivě ošklivý zážitek nezůstala ani pootevřená (dobře, opuštěné dítě na pobřeží bylo docela na hraně). A koukat na to kvůli nahé Scarlett Johansson také nemá moc smysl, pokud tedy nejste zatvrzelý fanoušek křivek téhle krásky s polsko-dánskými kořeny… takže pro mě byl ten film vlastně povinností. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

T- D, S- Z- Th, B- T- V, H- T- D- K- G, S- Z- P- B, Ba-Ba- T- T, K- Kuh- Ch, Th- V- Th, Zzz- Sss- Bzz- Ch, B-B-Buh- V-V-Vuh, G-G-Guh D-D-Duh. 1) Kdybych si předem nepřečetl oficiální text distributora, vůbec bych nepobral, o čem film je. Možná bych si myslel, že jde o nějaké experimentózní moderní ztvárnění tyrhénských Sirén. Vůči erotickému vábení 29leté Scarlett Johanssonové jsem ovšem i bez Orfea zcela imunní a tak mi jest uvažovati o tom, jakéže podobenství nám pan Glazer předkládá._____ 2) Skousnu snímek, k němuž potřebuji spoustu vysvětlujících komentářů, abych pochopil, co chce tvůrce říci. Ano, nemám patent na výklad uměleckých děl. Nicméně umění na mě působí - cítím radost, lásku, znechucení, odpor. Zde nepociťuji nic kromě nudy._____ 3) Nepochopil jsem, co je na filmu zajímavé, ani po prostudování obdivných i kritických hlasů na ČSFD a IMDb. Film zcela zjevně není pro mě._____ 4) Komentátor BradburyR na IMDb snímek popisuje roztomile byť poněkud jedovatě (cituji včetně pravopisných chyb autora): She's hunting men. I'll set up the scene by showing you men she's looking at. There is a man. And there is a man. Look, there on the street, let's focus on that man. And another man. And another. Because, I hope you understood it by now, she's hunting men. I wouldn't have gotten it by now, so I'll show you another couple of men.__________ Wanna see a metapher to the lonliness of human existence? Here we have 20 Minutes of BEAUTYFUL SCOTLAND IN THE MIST (See also your local tourism bureau). Because, loking at the grandness of nature, EVERYONE IS AN ALIEN. Get it? Get it? Ooooh, IamSoClever!__________ She's an alien. She doesn't care about us hoomans. Wanna proof? Here is a LONELY CRYING BABY. Look at the LONELY CRYING BABY! Look at it! I'll show it to you some more! Got it? Okay, moving on, but first, I'll show you some more shots of BEAUYTFUL SCOTLAND IN THE MIST. Because, lonlyness, remember (I'm such a good photographer, I amaze myself. Maybe I'll get some nice greeting cards for the family out of these motives, yay!).__________ Oh, look, she's starting to see the life around her. But she isn't fitting in. Cue generic STRANGERS ON THE STREET scene. Look at how distant they are. There is no one you know, is there? Don't you feel a bit alien by now? Look! A stanger! (I got so many great shots of STRANGERS ON THE STREET, why even edit them? It's an instant masterpiece!). ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, místy hypnotické, několik skvělých záběrů, osobitá atmosféra podbarvená zajímavou hudbou, ale většinou nuda bez děje. Nevšední zážitek. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Príjemne mrazivo sugestívna a neodolatelne pudová záležitosť fungujúca hlavne vďaka kúzelnému kontrastu mystickej Scarlett v nemysticky-civilnom škótsku. Až prekvapivo inteligentná a pôsobivá artovka. (Ale ako lenivý divák by som mierne ubral zo stopáže) Kubrickovský minimalizmus ktorý mi ešte dlho ostane v hlave. ()

runner85 odpad!

všechny recenze uživatele

Skúste si na malú chvíľu predstaviť, že ste v tmavej miestnosti bez okien, bez svetla. Iba tma. Predstavte si, že sa začne aj ochladzovať, je vám zima. Jediné čo máte je jedna sviečka a jedna zápalka. Kedy zapálite zápalku a od nej sviečku? Hneď? Za hodinu? V hodine dvanástej? Nakoniec si uvedomíte, že je to vlastne jedno, lebo z tejto situácie, ktorá sa nazýva život aj tak živý nevyviaznete. A takýto pocit som mal pri pozeraní filmu, ani nie tak s filmu ale z hlavnej hrdinky. Tá blúdi svetom, balí osamelých chlapov a popri tom zisťuje, že si ľudskú rasu obľúbi, potom začne riskovať a nakoniec zistí, že to bola chyba. Totižto zistí, že tu, žiadna utópia nie je. Chvalabohu som to nakoniec zvládol bez vedľajších následkov. Akurát nechápem jednej veci, mať vo filme, Scarlett, vyzlečie sa, a oni tam dajú tmavo červené pozadie? Nasrať! Pôvodne som chcel dať aspoň 1* ale takto? Niente! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Dva hlavní důvody, proč nemůžu dát ani dvě hvězdy – vůbec mě nezaujal příběh, který postrádal leckterá vysvětlení (která paradoxně obsahuje oficiální text distributora a jak jsem se dočetl v komentářích jiných uživatelů, v knižní předloze také nechybí) a i v důsledku toho a neúprosné absence dialogů jsem se dost nudil a nepomohl ani překvapivý moment, kdy se ve filmu nečekaně objevil český herec Kryštof Hádek. Bylo mi naprosto jedno, kdo koho zabije, nebo a jak kdy to udělá. Ani Scarlett Johansson, jakkoliv hypnotická nebo nahá, mě tentokrát nedokázala vytrhnout z netečnosti. ()

SgtPepper 

všechny recenze uživatele

Je to jako byste Kubrickovi sebrali peníze a zfetovaného ho pohodili s kamerou do Skotska. Hooodně divný film (snad nejdivnější, který jsem kdy viděl), který by rozhodně stálo za to vidět v kině. Některé scény - a ne, nemyslím jen nahou Scarlett- se vám doslova zaryjí pod kůži. Hned po zhlédnutí jsem si říkal, jestli se film rochní ve své neuchopitelnosti, mnohoznačnosti a creepy atmosféře, a nebo je to jen nahodilá pseudoartová sračka. Vzhledem k tomu, že je půl třetí ráno a já nad tím celým furt přemýšlím, tak se přikláním spíš k první verzi. Jen to má neskutečně přestřelenou délku a v některých momentech tak film nepůsobí mysticky,ale spíš strašně uloudaně. Škoda... ()

Pirabin 

všechny recenze uživatele

Film, co mne naučil nenávidět lesníky. Na ten film jsem se absolutně netěšil, ale nakonec si mne to úplně podmanilo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

hned ze začátku musím upozornit, že výše uvedené obsahy jsou poněkud zavádějící. A i když v předloze to tak mohlo být myšleno, tak ze samotného filmu bych to nepochopil. Co se týče příběhu, tak není zvlášť složitý a na to, že je dějově pomalejší, tak má slušnou atmosféru. Také provedení je zajímavé a masky i trikové scény jsou tak akorát. I když jsem původně hodnotil známkou 2, tak musím zpětně ještě 1 hvězdu přidat, protože ten film něco do sebe má a i mě se trošku dostal pod kůži. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL:2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda jen, že to na konci zůstalo jen na pár myšlenkách (podobenstvím bych to úplně nenazval) o lidech a lidskosti, které říkají to základní, co už všichni víme - že lidi jsou dobří i zlí a že bychom se neměli chovat zle k těm, kteří jsou znetvoření, protože i oni mají nějaké city. Ale na něco víc si to bohužel netrouflo. Jinak se mi ten film ale líbil, po filmařské stránce se jedná o perfektní práci, hlavně se mi líbilo, jak skvěle si ten film vystačí s minimem dialogů a děj téměř bezchybně odvypráví obrazem a v náznacích. Akorát teda ten film neřekne, (jelikož je ale LEPŠÍ SI O TOM FILMU NIC NEČÍST, tak to radši označím jako SPOILER k čemu mimozemšťanům lidské maso je a člověk se to dozví až tady z obsahu KONEC SPOILERU. Kamera byla taky skvělá, prostředí Skotska a jeho příroda jsou nádherné (myslím, že to by se líbilo mojí babičce, ale i tak by u toho filmu asi usnula), užil jsem si i tu road movie část, která mě vlastně na celém filmu nejvíc, akorát Glazera podezírám z toho, že je gay - Scarlett Johansson se zde svlíkne za celý film dvakrát (z čehož jednou je to sotva vidět), ale všem chlapům, které "sbalí" jsou vždycky dlouho vidět penisy. Nutno ale poznamenat, že tohle je přesně ten typ filmů, který diváky rozdělí na dvě skupiny - jedny to unudí téměř až k smrti, druhé pohltí zvláštní atmosféra a budou se bavit. Jak jste asi z hodnocení poznali, já se řadím do té druhé. Já se opravdu nenudil, jen některé části se vlečou, ale jinak nemám co víc vyčítat. Teda jo, to s tím děckem na pláži bylo nedořečené. Ale jinak už nic a mě osobně se tenhle film líbil, z čehož mám upřímně radost, protože jsem se bál, že se u toho budu strašně nudit a celé to bude o ničem. Tak naštěstí ne. Jo, a strašně moc se mi líbí plakát. Btw, objeví se tady Kryštof Hádek, sice nakrátko, ale hraje tady. 4* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

prototyp artového filmu s uhrančivím vizuálem a minimalisticky hypnotickým soundtrackem,který mi ve výsledku ale sednul méně než sem čekal.Objektivně navíc nutno přiznat,že nebýt Scarlett v hlavní roli,nejspíš bych se po tomhle kousku nikdy nepídil...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna blbosť. Nič prevratné som od toho samozrejme nečakal, keďže už z popisu filmu to neznelo príliš vábne. Ale zo zvedavosti som sa na to pozrel. No neviem, len ťažko hľadám v takomto niečom pozitíva, keďže ma film v podstate ničím neoslovil. Jediné veľké Plus bola Scarlett, možno bola napokon jediným dôvodom, vďaka ktorému som dokázal udržať pozornosť pri tomto "veľdiele". Takže za Scarlett jedna hviezdička, a to je tak akurát všetko! ()

Reklama

Reklama