Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (435)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že když čtrnáctiletej kluk hrající čtrnáctiletou postavu mluví jako čtrnáctiletej, vypadá to věrohodně. Ačkoliv tahle vyvražďovačka po česku zdaleka nezaujme každého, Vendeta je pro mě sympatickým překvapením. Příběh je sice docela prostej, ale zase je milý, že nikdo netlačí na pilu, postav je tu málo a většinou se chovají, jak divák čeká. Stoprocentně funguje kamera a hudba, povedl se výběr lokací pro natáčení. Tedy všechno, co nedokázal Juraj Herz ve své T.M.Ě. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být..!? Vendeta batolete. Scénář totálně selhal. Emocionální vypětí Ondry Vetchého na mě působí dojmem bezbranného staříka, jemuž přijdou starostlivé dětičky odpomoct od ubohé částky starobního důchodu. Vendeta má totiž jeden zásadní nedostatek… pořádně nabuzenýho chlapa. Verbale pusť se do nich!! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slibný námět a výborní herci v hlavních rolích. Výtečná kamera i výprava. Provedení ale pokulhává. Taťka co chce zabít tři malé zmrdy co mu znásilnili a zabili dceru neváhá vysolit velké prachy za klid v duši. Pochopitelné. Překvapivě jakoby chybí několik důležitých scén, ke kterým události pomalu směřují, ale pak je střihnou. V tomhle autorský záměr nechápu. Zůstává pár logických lapsů, které ale mohou ukazovat na chybějící scény. Ondruš ví jak na to, ale vypravěčsky musí vyrůst. Na české poměry je to ovšem neskutečná pecka, kterou lze porovnat se zahraničními snímky. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám vtip. Kaiser jede s Vetchým v autě, Vetchý drží v ruce nějaký obal, asi od dvd, s názvem "Vendeta". Kaiser prohlásí "Je to ztráta peněz, já vim." O půl hodiny poté se dozvíme, že to byla videohra. *ba dum tss* A takhle to tady funguje tak nějak všechno. Bojím se ale, že v tomhle konkrétním případě to bohužel nebyl vzácný projev tvůrčí sebereflexe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No teda, tak to jsem nečekal. Ondřej Vetchý jako Horseman ? Ano a s přehledem. Po všech těch přeborech a starostováních ve vesnicích roku, kdy jsem začínal mít strach zda se nezabydlel napevno v provinčních postavách konečně zase ,,chlapská" role . Tohle je opravdu hodně husté drama v kulisách podzimního lesa, opuštěné fabriky a lomu. Už jen ten sám studený podzim a foukání větru vám nahání husí kůži. Ondruš si vystačil s minimem herců, typově perfektně zvolených. Bylo by sice pár drobných vítek k výkonům omladiny, ale nikdo učený z nebe nespadl. Vendeta je rozhodně zajímavou záležitostí, která stojí za vidění. V našich zaprděných vodách je to štika v rybníce a cením si odvahy producentů. Nenudil jsem se ani chvilku. * * * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Závěrečná scéna mezi Pochmanem (Ondřej Vetchý) a Mazurou (Oldřich Kaiser) měla dle původního záměru vypadat jinak, avška kvůli komplikacím se muselo natáčení přešunout na jinou lokaci. Režisér Ondruš tak musel upravit scénář doslova pár hodin předtím, než byl závěr nafilmován. (PinokKio)
  • Natáčení filmu bylo pro všechny velmi náročné. Točilo se hlavně v lesích a na plac se nastupovalo už před pátou ráno. (Coldrex)
  • Samotné natáčení trvalo pouhé tři týdny. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama