Reklama

Reklama

Mortal Instruments: Město z kostí

  • USA The Mortal Instruments: City of Bones (více)
Trailer 3

Clary je obyčejná patnáctiletá holka, která žije v New Yorském Brooklynu se svou mámou. Má poklidný život jako ostatní, až do okamžiku, kdy se večer v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji v zaplněném klubu vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět to, co ostatní ne a slyšet to, co ostatní ne. Hned na to po náhlém a nevysvětlitelném zápase s podivným stvořením zmizí i její máma. Při pátrání po ní začíná Clary odhalovat temná tajemství o skrytém světě stínů, který odedávna existuje hned vedle toho našeho. Potkává bojovníky – Lovce stínů - napůl lidi a napůl anděly, kteří po staletí plní roli strážců a ochraňují lidstvo před dalšími obyvateli jejich světa. Před vlkodlaky, upíry a dalšími démony a silami zla. Tváří v tvář všem legendárním tvorům hrůzy se Clary přidává k Lovcům stínů a objevuje v sobě odvahu, sílu a schopnosti, o nichž neměla dosud nejmenší tušení. Stojí před ní úkol najít dávný pohár, jenž by měl být klíčem k nalezení její mámy. Zjišťuje, že její máma také bývala Lovcem stínů a ona sama do skrytého světa démonů a andělů patří. Clary a její noví přátelé a spojenci navíc zjišťují, že čelí hrozbě, která může rovnováhu mezi dobrem a zlem převážit na stranu temna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (491)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Šíleně zkratkovité. Knihu jsem nečetla, ale mám pocit, že kdyby ano, byla bych z filmu pekelně zklamaná (to jsem i teď, ale nijak se mě to citově nedotýká). Nic jsem se nedozvěděla, měla jsem pocit, že koukám na ukázky z filmu a ne na celý film. Moc jsem to nepochopila. Asi bych si mohla přečíst knihu, alespoň takhle mě to oslovilo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že než jsem se dostala k napsání svého komentáře k filmu, tak jsem musela nějakou dobu počkat. Musela jsem si totiž nejdříve pořádně uspořádat myšlenky a ne neustále myslet na to, co o filmu napsal Slartibarkfast, jelikož on to vystihl ženiálně přesně. Nic výstižnějšího mě nenapadá. Navíc! mě svým komentářem k Městu z kostí tak rozesmál, že ještě po deseti minutách prostě nejsem schopna se soustředit ... Jeho komentář jsem si přečetla i před zhlédnutím, ale dokonale si všechno spojit a ocenit jsem ho dokázala až teď. Narozdíl od něj dám filmu alespoň hvězdičky tři. Co mě, jako správnou romanticky založenou ženskou, dostalo, byla scéna v jejich soukromém arboretu. Jinak film je stvořen opravdu pro mladé dívky snící o tom pravém nebo pro ty, kteří se do těch let chtějí vrátit aspoň touto cestou. Takže proč ne, každý jsme v tom věku byli, snili a líbily se nám věci, které dnes považujeme za stupidní. P.S. prosím vás nevšiml si někdo jaký tvar má ta tetovačka runy na úklid baráku? ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut dávalo celkem naději, příběh se nejevil úplně zle a dokonce i parta slizkých emo puberťáčků nevyvolávala akutní zvracení.Jenže po půl hodině se na plátně začnou dít strašlivé věci, Zwart vůbec neví, co chce vyprávět, příběh nedává skoro žádnýho sysla a jestli někdo četl knížku, muselo mu připadat jako by se koukal na impotentní výřez pár nesouvisejích dialogů a průměrné akce.Nuda, která začne být imbecilností svých dialogů minutu po minutě otravnější, až dospěje k epicky vypatlanému finále.Účast Jindřicha VIII opravdu veliká halucinace, asi jsou ty jeho sebevražedné deprese opravdu nebezpečnější, než jsme doufali.Jak sem říkal, žacátek vypadal nadějně, pak ale jakoby někdo vyměnil Zwarta (který natočil skvělý cover Karate Kida) za režiséra druhého Stmívání a vzal mu scénář a do rukou dal vytrhaný rukopis knižní předlohy.Mizerný pokus vyrovnat se Shitvání, nebo nedej bože Hungover Games.Pro emo pipky s tričkem kapely Turisas to budou ale plné dvě hodinky dokonalých orgasmů.35%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné, jak jsem čekal. Dalo se to vydržet, ale mohlo to být kratší. Vlkodlaci, upíři, démoni, je to trochu přeplácané a místy předvídatelné. Ale pořád je to lepší než Stmívání. Občas to bylo i trochu nelogické. Například proč ta čarodějnice měla doma klavír nebo proč nezabili ty démony, když byli zamražení. Ani herci nejsou špatní. Hraje tam třeba Nathan z Misfits nebo Cersei Lannister z GoT. Taky ještě Jonathan Rhys Meyers a Lily Collins. :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľutujem ľudí, čo išli na túto stupiditu do kina. Ja osobne by som radšej dal peniaze za vstupenku bezdomovcovi a k tomu by som mu ešte kúpil dva litre čuča, mal by som lepší pocit. Film sa dá ako-tak pozerať iba prvých 10-15 minút, kým sa človek stihne posadiť a mozgom spracovať pár prvých scén filmu. Potom prichádza neskutočné utrpenie, ktoré trvá neuveriteľných viac ako 120 minút. Odhliadnuc od toho, že herci vyzerajú ako by ich vypustili z nejakého emáckeho koncertu, dej je iba nudný zlepenec hovadín okorenený trápnou teenegerskou snahou o romantiku. Keby mali nacisti možnosť mučiť ľudí filmami, toto by bol jeden z nich. Sem-tam síce prišlo vyslobodenie v podobe podareného vizuálneho triku, ale to na dobrý film nestačí. Všetci, čo nadávate na Tvajlajt, pozrite si túto vtákovinu a zistíte, že Tvajlajt je proti tomuto žvástu oskarový film. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (31)

  • Když Jace (Jamie Campbell Bower) seznamuje Clary (Lily Collins) s portálem, vznáší se kolem její hlavy kousek hmoty z portálu. Ta v následujícím záběru zmizí, aniž by byla vrácena zpět do již zavřeného portálu. (rakovnik)
  • Na castingu o roli Aleca Lightwooda (Kevin Zegers) měli uchazeči zahrát scénu, kde Alec vyčítá Clary Fray (Lily Collins), že je kvůli ní Jace Wayland (Jamie Campbell Bower) v nebezpečí. Zatímco téměř všichni u toho křičeli, Kevin začal tiše, ale postupně intenzitu zvyšoval. (Fevas)

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

Pýcha, předsudek, zombíci a Sněhurka

05.05.2013

Spisovatel Seth Grahame-Smith se loni pokusil dobýt Hollywood. Nedařilo se ale ani adaptaci jeho Abrahama Lincolna: Lovce upírů, ani Temným stínům, ke kterým napsal scénář. Přesto se chystá další… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama