Reklama

Reklama

Seznam smrti

  • Velká Británie Kill List (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seznam smrti režiséra Bena Wheatleyho je šokující mix žánrů, který aspiruje na titul nejlepší horor roku. Skvělá směs rodinného dramatu, akčního thrilleru a strašidelného psycho-hororu vypráví příběh bývalého vojáka, jenž se stal nájemným vrahem a sestoupil do nitra lidské temnoty. Osm měsíců po katastrofálně zpackaném zásahu v Kijevě je fyzicky i psychicky natrvalo poznamenaný Jay dotlačen kolegou Galem, aby přijal nový úkol. S tím jak proniká do znepokojivě bizarního prostředí, kde má zakázku provést, se Jayův vlastní svět začne rozpadat až ho strach a paranoia stáhne k děsivému bodu, z něhož není návratu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech mě Kill List celkem potěšil, ale celkovej dojem mám takovej rozpačitej... Úplně super je třeba úvodní večeře (skvěle natočené dusno), druhá vražda (po Drive letos druhý film, v němž je kladivo zatraceně cool), honička v tunelech (jediná opravdu strašidelná scéna), anebo hudba, respektive různé nepříjemné ruchy, zvuky. Jednotlivý střípky prostě pěkné, ale celou vázu se mi z nich složit nepodařilo. A úplnej konec mě hodně zklamal, protože dokonce zkombinoval dva způsoby, jak zazdít filmový závěr - nepřekvapit a zároveň nevysvětlit některé dílčí otázky, na něž bych odpověď rád znal. V průběhu filmu jsem měl tedy častokrát radost, jakým způsobem je natočen, jakou má perfektní atmosféru ... ale nakonec z něj nejsem vůbec moudrej. 3*+ ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nooo... každopádně jsem dostal něco jinýho, než jsem původně čekal. Manželský spory a hádky bych úplně vyhodil, na filmy podobnýho rázu koukám z jiných důvodů. Režisérovi Wheatleymu se však nemůže popřít smysl pro dramatičnost, jelikož i v těch nejklišoidních scénách (psychická příprava před akcí) dokáže díky hudbě navodit nebývale ostrou atmosféru. Spíš než za čistokrevný horor se dá považovat Kill List za nevypočitatelný thriller, který od zadání onoho "seznamu" nabírá na neutuchajícím tempu. Přesto se nemůžu ubránit lehce rozpačitému dojmu, chutí má totiž tenhle film víc než dost. To však nic nemění na tom, že tenhle kousek stojí za vidění. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Až poslední dvacetiminutovka stála za něco. Když se dva hlavní herci dostali k rituálu, tak se Kill List trochu rozjel. Hudba k těm scénám v chodbách byla skvělá a naháněla mi strach. Jak se často u hororů téhož typu stává, rozjezd přijde pozdě. Hodnocení samozřejmě o něco pomůže už díky závěru, který se povedl... 5/10 = 50% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si z Driveu veškerú poetiku a hypnotickú pohodu. Ostane vám grafické násilie a temnota. Tieto dve veci si vynásobte piatimi. To, v strohom vizuálnom prevedení, je do britského akcentu ponoreny Kill List. Narastajúce znepokojenie zo spárov okultného fanatizmu, roztvárajúcich sa pred našim duom drsňákov, vo filme funguje, ale za "veľkú pointu" jeho vyvrcholenie nepovažujem. Možno preto, že niečím VEĽMI podobným, ale ešte oveľa otrasnejším a zvrhlejším som si už čoby divák prešiel niekde inde. Nehovoriac o silnejšej zimomriavkovej extáze z úteku cez podzemný tunel. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Tak toto dokonale předčilo moje očekávání. Pomalé tempo a částé střídání žánrů není moc k vidění a občasná brutalita mi tam vůbec nevadila. Ze začátku dusná rodinná atmosféra se sřídá s vtipnými dialogy. Hororové prvky se vyskytují hlavně ke konci a to ve velmi kvalitním provedení. Jinak celé je to tak mysteriozně ujeté. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Duha, která se objeví ve filmu, je skutečná. Původně se měla podle scénáře zobrazit v jiné scéně, ale díky této náhodě se štáb rozhodl ponechat duhu tak, jak byla zachycená. (Jigvell)
  • Natáčení trvalo 18 dní. (Rob Roy)

Související novinky

Wheatley útočí na věžák

Wheatley útočí na věžák

12.01.2014

Britský režisér Ben Wheatley se v současnosti řadí mezi malou skupinu kritikou ceněných filmařských autorů renegátů – tvůrců, kteří netočí konvenční filmy, vybírají si vlastní témata, často velmi… (více)

Reklama

Reklama