Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (399)

packa 

všechny recenze uživatele

Příhody Gromita a jeho věrného pána Wallace jsem si zamiloval už dávno, proto jsem s obrovskou radostí před lety přivítal první zvěsti, že Aardmani chystají celovečerák. Ač má "nadrženost" byla převeliká, snímek překonal i moje nejtajnější očekávání. Pro mě osobně filmová událost roku! Děkuji Vám z celého srdce, pánové Nicku Parku & spol. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Režisér Nick Park vděčí Wallaceovi a Gromitovi za tři Oscary v kategorii Nejlepší animovaný krátký film. Ocenění: Oscar '05 - animovaný film BAFTA - cena Alexandera Korda za britský film, BAFTA Children's Award za film Broadcast Film Critics Association Awards - film Empire Awards - režie Florida Film Critics Circle Awards - animovaný film Kansas City Film Critics Circle Awards - animovaný film Las Vegas Film Critics Society Awards - animovaný film Los Angeles Film Critics Association Awards - animace Toronto Film Critics Association Awards - animovaný film Washington DC Area Film Critics Association Awards - animovaný film. .....Scénář : Steve Box, Nick Park a Bob Baker Kamera : Dave Alex Riddett a Tristan Oliver Hudba : Julian Nott. Hudba - Julian Nott a Hans Zimmer. Vtipný příběh ze špetkou humoru ze seriálu Boris ( Wallace ) a Gromit. CITÁT - Jak se daří zajatcům ? Ptá se Wallace na králíky pochytané po celém městě. Gromit je zavrtí hlavou - jako že dobře. Super nasávač králíků v akci zvládne až 125 km ( Králíků za Minutu ). CITÁT - Tupče, moje tupé je v té mašině !!!....... Přidáme trochu Lunární energie k posílení myšlenkových pochodů a můžeme začít. CITÁT - Zelenina je špatná, zelenina je špatná. Hurá funguje to !!!. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

I když jsem s dvojicí W&G viděl jen Nesprávné kalhoty a tudíž se nemůžu považovat za znalce, už pro někoho možná pomalý začátek mě strhnul, od úvodní fotografické sekvence, přes zásah Hlodobrany k prvnímu otestování Norocucu atd. jsem se smál, smál a smál... Nejen úžasným fórkům, celý film díky spoustě nápadů i roztomilému zpracování je k sežrání jako ten nejlepší sýr, s tím nejlahodnějším soustem v závěru, když už jsem se ani smát všemu nestačil :-) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Každým coulem skvělá animovaná zábava. Aardmani hravě překonali již tak výborný Slepičí úlet, za což jistě může charismatická dvojka v hlavních rolích, atraktivnější zápletka, přehršel rázovitých postaviček, vtípků a odkazů na jiné filmy, povedené akční části a neodolatelně roztomilí králíci :) Nejlepší film roku určitě ne, ale největší švanda, to ano. A opravdu si ji užije každý bez rozdílu věku. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pět let Parkovy práce přineslo geniální celovečerní animák, který v roce 2005 prostě nemá konkurenci (Mrtvou nevěstu jsem ještě neviděl). Wallace a Gromita mám opravdu hodně rád a jsem neuvěřitelně šťasten, že se povedlo i další jejich dobrodružství. Snímek je napěchován odkazy a humornými scénkami, originálními charaktery a dokonce i emocemi, které nenajdete v leckterém hollywoodském trháku. Po hudební stránce není co vytknout, po příběhové taktéž ne. Scéna s letadly to nejlepší, co se na poli animovaného filmu doposud objevilo. Přeji Nicku Parkovi hodně štěstí a nadšení do práce... ať nás krmí příběhy W&G i nadále. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Sýr Stinky Bishop, který se objeví ve filmu, skutečně existuje a vyrábí ho jen jedna firma na světě, ročně produkuje sotva 22 tun tohoto výrobku. Ještě před uvedením filmu do kin se objednávky na sýr zvýšily o 500 %, ale firma pro uchování jedinečnosti vyrábí nadále tradiční množství. (imro)
  • Na konci titulků je upozornění pro ochránce zvířat, že během natáčení tohoto plastelínového filmu žádné zvíře zraněno nebylo. (StevenW.)
  • Plastelínový thriller stál studio DreamWorks, které tvůrce z Aardamu zaštiťuje, zaokrouhlených 30 mil. dolarů. Během úvodního víkendu promítání v USA (7. – 9. 10. 2005) králíci vydupaly 16 mil. dolarů a po měsíci měly na kontě 50 milionů. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama