Reklama

Reklama

Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka

  • Velká Británie Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wallace, roztržitý vynálezce milující sýr, a jeho věrný pes Gromit. Plastelínoví hrdinové mimořádně úspěšné a Oscarem oceněné série krátkých animovaných grotesek se dočkali celovečerního příběhu. Ocitají se v první obranné linii, která má chránit výstavní zeleninu obyvatel městečka před králíky a jinými škůdci. Jako Hlodobrana si vedou velmi zdatně a s úspěchem brání výstavní kousky, s nimiž se mají pyšní pěstitelé zanedlouho zúčastnit tradiční výstavy Obří zeleniny. Mimo jiné i svým vynálezem nazvaným Norocuc, kterým vycucnou králíky z nor a odvezou si je domů, kde je zavírají do sklepa a obětavě se o ně starají. Wallace současně dokončuje nový vynález, který dokáže vysát z hlavy všechny nežádoucí tužby. Doufá, že s jeho pomocí zbaví králíky touhy po zelenině, a pak je bude moci pustit na svobodu... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

baribal 

všechny recenze uživatele

Dnešní trend animovaných 3D filmů vytváření tvrdé konkurenční prostředí pro tyto tradiční animáky. Na druhé straně je to velká příležitost zaujmout něčím jiným, neokoukaným. A pokud se něco takového navíc podaří v takové kvalitě jako u Wallace a Gromita, vznikne dílo mnohem nezapomenutelnější než jakékoli dílo od Pixaru nebo Disneyho. Humor až nečekaně odvážný, ale ne nijak za hranou. Postavy jsou neskutečně krásně zpracované, a to asi nejlépe u králíčků a králikodlaka. Úvodní scéna naprosto fenomenální a to samé se dá říci i o závěrečném leteckém souboji. Na Wallaceovi je vidět kvalitně odvedená práce a tohle je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších filmů. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

__Tento snímek je dotažen do samé dokonalosti.__ Do kina chodím občas, ale na Králíkodlaka jsem musel. A udělal jsem sakra dobře! Nikdy v životě jsem se v kině nenasmál tak, jako u tohoto filmu.. a nejsem si jistý zda se to ještě někdy bude opakovat. Je zde využíváno setrvačnosti lidského smíchu a tak na sebe další gag po ukončení jednoho nenechá dlouho čekat a tak se často stávalo, že jsem pro samé slzy smíchu na plátně nic neviděl. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit se musí utkat s králíkodlakem, který ohrožuje pravidelnou soutěž o nejkrásnější zeleninu. Tento film obsahuje neuvěřitelné množství detailů, vtípků, gagů. Je až neuvěřitelné že se to tam vešlo aniž by byla narušena celistvost příběhu. Je to neuvěřitelné, ale reálné. Stejně jako králíkodlak. Dejte si pozor na svou mrkev! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film Wallace a Gormit: Prokletí králíkodlaka je moje první setkání s touhle dvojicí a tohle setkání hodnotim jako velice vydařené, sice když jsem to poprvé viděl v kině, tak jsem se bavil, ale přesto to ve mě nevzbuzovalo, že to je něco vyjímečného. Druhý pokus, ale dopadlo mnohem lépe, v podsttě jsem se bavil od začátku do konce a u scén které mi předtim nepřišly vtipný jsem se tentokrát smál a dokonale bavil. Prostě celej film mi přišel nejmíň o třídu lepší. Nick Park se Stevem Boxem už několikrát dokázali, že to s plastelýnou prostě uměj, i když tahle animace nepřipomíná moc reálný pohyb, takto vůbec nevadí, to je právě na tom ta zvláštnost, která tenhle film odlišuje od zástupu ostatních animáků, které se teď rojí skoro všude. Po druhém shlédnutí je to čistejch 5* ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých nadšených komentároch som sa na Wallace and Grommit dosť tešil, o to väčšie je však moje sklamanie. Nechápte ma zle, plastelínová animácie je vynikajúca, postavičky dostatočne komické, čo však absentuje je poriadny príbeh. Film má švih v záverečných dvadsiatich minútach, ktoré sú nabité odkazmi na iné filmy a strhujúcou ( nikdy by som neveril, že toto slovo použijem v súvislosti s plastelínou) akciou. Takisto úroveň fórov je v celom filme dosť nevyrovnaná, rozhodne som sa na tom netlamil toľko ako napríklad na Burtonovej Továrni. Záverečný verdikt : Vizuálne pútavý animák s nevyrovnaným dejom a úrovňou humoru. 7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Výroba tohoto prvního celovečerního filmu Wallace a Gromita trvala pět let, přičemž denně vyrobili tři sekundy filmu. (imro)
  • Peter Sallis namluvil Wallace již v prvním krátkém filmu, který Nick Park vytvářel ještě během studia na univerzitě. I když nahrávka vznikla již v roce 1983, Cesta na měsíc byla dokončená až o šest let později a doletěla si až pro nominaci na Oscara. Další příhody Wallacea a Gromita – Nesprávné kalhoty (1993) a O chloupek (1995) – už zlaté sošky získaly. Nick Park má doma ještě jednoho Oscara za filmík Pohodlíčko, které vyfouklo cenu Cestě na měsíc. (imro)
  • Známý sýrožrout Wallace má ve své knihovně několik publikací s mírně upravenými názvy. Je tam například „East of Edam“ či „Fromage To Eternity“. (imro)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama