Reklama

Reklama

Korunovační klenoty

  • Česko Královské klenoty (více)
všechny plakáty
Trailer
Švédsko / Dánsko, 2011, 120 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fragancia (Alicia Vikander) je obviněna z pokusu o vraždu Richarda Perssona (Bill Skarsgård), syna mocného vlastníka továrny na výrobu bot. Během rozhovoru s vyšetřovatelem se dozvídáme o jejím bohatém a mnohdy skoro neuvěřitelném životě, o jejích rodičích a bratrovi Jesúsovi. Přes její na první pohled ničím nerušené dětství a dospívání, kdy potká lásku svého života Peterssona-Jonssona, světového hráče hokeje, se dostáváme až k osudné noci, kterou celý příběh začíná. (lee.loo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Možná bych trochu ubral na těch fantastických prvcích, ale za to strhnu sotva půl hvězdičky, takže pořád zůstávám na plném hodnocení, protože je to výborně natočené retrospektivní drama, které se valí sice trochu pomalu, ale dokáže diváka emocemi opravdu pohltit a když je to nutné, tak i rozsekat. A ještě k tomu... VIKANDER <3 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako jeden z príbehov, ktorý rozprávala Fragancii a jej bratovi Jesúsovi ich matka pred spaním. Poetický príbeh s baladickým nádychom. Čakala som všeličo len nie príbeh, ktorý som dostala. Jednoduchý, ale umelecky zaujímavo stvárnený...Prvý kľúč odomyká šťastie, druhý kľúč radosť, tretí odomyká lásku a posledný štvrtý kľúč ...odomkol cestu k môjmu srdcu a k piatim hviezdičkám pre tento film (aj keď by som sa v pohode zaobišla bez Pettersona Jonssona v závere :-) ). ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď na film nahliadam cez magický klúč a filmovú reč akou príbeh rozpráva, zanecháva nevšedný dojem, kde hľadanie cesty človeka k človeku je vykreslené cez atmosferické a estetické prvky a poetické myšlienky. Príbeh môže pôsobiť depresívne alebo emotívne, divák si vyberie. Film ako celok je však kompaktný vďaka príbehu, umelecký vďaka originálnym výrazovým prostriedkom a komický kvôli Peterssonovi-Jonssonovi. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Totální slátanina. Možná kdyby byl uveden žánr mystery, nevyčítal bych si tolik ten ztracený čas, protože by to bylo jisté varování. Takhle to vypadá na normální film. Není. Je to pohádka pro ty, kteří se rádi dojímají nad fantazijními prvky bez potřeby přemýšlet nad realitou děje a jedou na módní vlně bisexuality. Samozřejmě doplněno emocionální hudbou. Ale jsou zde i humorné prvky, jako když si Pettersson-Jonsson "odskočí" od přítele ze zámoří zpátky do Švédska a má problém s pohledem na nahou Fragancii. Fakt je to byl jen začátek situací, na které lze reagovat jen "wtf?". ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre natočené ( pivo by som si teraz jedno strelil ), hlavne tie prechody z reality do snovej fantázie. Tiež sa mi páčilo spojenie súčasnosti a minulosti na autách, oblekoch a tak, ale za tie jeho piruetky by som mu strelil také zaucho, že by sa vo vzduchu zatočil posledný krát ! A tiež mám taký pocit, že v tom kostole ju muselo drbnúť pri každej zmienke o Jesusovi! Ale ako dráma to funguje fantasticky. Pri pomyslení, že môžem skončiť kedykoľvek na ulici,ma skoro jeblo u monitoru! V každom prípade, od čias Stardustu som nevidel lepšiu fantasy! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát, čo sa Alicia Vikander objavila nahá. Už rok pred týmto filmom mala sexuálne scény vo filme Čistá (2010), avšak jej telo bolo strategicky zakryté, takže na nej nebolo vidieť žiadnu nahotu. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu probíhalo v Litvě od 8. do 10.2010. (skudiblik)
  • Název filmu pochází ze starého švédského přísloví určeného těm, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ostatními jsou považováni za podivíny. (ellegrey)

Reklama

Reklama