Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 2

  • USA How to Train Your Dragon 2 (více)
Trailer 3

Ostrov Blp býval místem, kde Vikingové ve dne v noci bojovali s draky. Pak však mladý snílek Škyťák vycvičil draka Bezzubku, spřátelil se s ním a hlavně všem vysvětlil, že lidé a draci mohou žít v harmonii. Příběh poskočil o pět let dopředu a z Blpu se stal v mezidobí dračí ráj, kde se lidé a draci navzájem respektují a mají se rádi. Škyťákova největší kamarádka Astrid je hvězdou oblíbených dračích závodů, ve kterých hravě poráží ostatní vikinské teenagery, zatímco Škyťák dává přednost osamělým spanilým letům s Bezzubkou, během nichž mapují neznámá území a objevují nové světy a nové draky. Jedno z jejich dobrodružství je přivede do těžko přístupné ledové jeskyně, která je domovem stovky neznámých divokých draků. Taky se zde setkají s tajemnou Dračí jezdkyní, z které se vyklube Škyťákova dávno ztracená matka Valka. Na láskyplné objetí matky se synem ale není čas, protože nad soužitím lidí a draků se stahují mračna, která se přihnala díky Dragovi, mocichtivým a samozvaným „dračím bohem", kterému slouží nafoukaný lovec draků Eret. Tihle dva představují nebezpečí, se kterým sám Škyťák s Bezzubkou nic nezmůžou, a tak dají dohromady starou partu, do níž kromě Astrid patří i Tlamoun, Snoplivec, Rybinoha a dvojčata Ťafan a Rafana. Spolu s nimi se ale budou muset mocnému nepříteli postavit i Škyťákův otec, vikinský náčelník Kliďas Velikán a především jeho matka Valka. Naučit táhnout tenhle nesourodý spolek za jeden provaz bude nesmírně obtížné. Bez toho ale nebudou mít obyvatelé Blpu sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (809)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojky to mají těžké, to víme. Někdy tvůrci neřekli v jedničce vše, nebo se to tam jednoduše nevešlo a někdy je dvojka prachobyčejný kalkul jak ještě vyždímat nějaký ten chechták z diváctva. Každý jde do rizika, že z toho bude káva ,,druhák'' a milovník dobré kávy se už jen při představě té hnědé vody hnusem a odporem otřese. Nespoileruji, ale nebojte. Dvojka Bezzubky je skvělá a má co nabídnout. Je snad ještě epičtější než jednička, graficky ještě vymazlenější a mně mrzelo, že jsem to neviděl ve 3D, protože všechny ty lopingy, lety střemhlav, průlety průrvami atd... musely vypadat ještě lépe ve 3D prostoru. Jen jedno jediné nechápu, proč u těchto filmů pro děti musí někdo vždy zemřít? Má to nějaký výchovný či vzdělávací efekt? Já to nechápu. Malé děti to totiž nedávají! Vzpomínám co udělala smrt táty lva ve Lvím králi s dětmi! Ani to nechtěli dokoukat... Tady to samé. Už jednička byla na hraně, když hrdinovi uhořela noha ale budiž. Tady to podle mne bylo zbytečné. Tradiční vikingský pohřeb na zapáleném drakkenu je sice efektní a snad i poučný přesto ale... ehm... Prostě to tam nesedlo. Jinak super. Pořád vysoká úroveň! 4 ledové krystaly. * * * * ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání spíš průměr. Na vině je samozřejmě i mé subjektivní vnímání, kterému zkrátka svět vikingů a celkově i vizuál této pohádky moc nelahodí. Není tam nic, co by mě přímo oslovilo a utkvělo mi. Myšlenka míru a přátelského pouta mezi lidmi a draky je sice stále hezká, ale upřímně řečeno na ní není nic zvláštního. A krom hlavní postavy a jeho draka mi ostatní postavy přijdou spíš nezajímavé - ani po dvou dílech si je nepamatuju jmény, což možná o něčem vypovídá. Humor taky slabý, i když chápu, že tato pohádka necílí vysloveně na vtip. Jak už jsem řekla, průměr. Mírně ale doufám, že poslední třetí díl, který je právě v kinech, přinese něco nového a snad i originálnějšího. Uvidíme. ~(3,0)~ ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování, ale stálé kouzelné, barvité..a severní. Jak to bývá zvykem, příběh utrpěl mírné šrámy a už tak nesviští. Velký boss to nemá v hlavě úplne v pořádku, jeho monstrum na otežích (promiňte, ale tohle není drak!) je trochu bez nápadu a Skyťákovo "překecávání" je trošinku trapný, nicméne mě překvapila roztomilá romance, fantastická hudba i animace. Na pokračování skvělý počin. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvý diel radím medzi to najlepšie, čo sa v tomto žánre objavilo. A druhý diel tiež nie je zlý, skoro rovnako dobrý a miestami by som povedal, že ešte aj lepší. Tvorcovia ostali rovnakí, animácia je opäť nádherná, hudba od Johna Powella znovu božská, postavy sú stále sympatické, vtipné a tento krát aj dospelejšie. Jediné čo sa zmenilo je len príbeh, ktorý ma tento krát o niečo vážnejšiu tvár a pribudlo aj kopec akcie. Dvojka ponuka opäť skvelý audio-vizuálny zážitok, zaujímavé Štikútové nápady a aj fajn príbeh, kde sa znovu podaril aj slovenský dabing. Obľúbené soundtracky: Dragon Racing, Together We Map The World, Losing Mom - Meet The Good Alpha, Stoick's Ship, Flying With Mother, Toothless Found. 95% - 5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednička byla jako zjevení, bavila mě, ale nemam k ní nějaký větší vztah jako k Pixarovkám. Na dvojku jsem neměl žádná očekávání, viděl jsem jen nicneříkající teaser s úplně pozměněným Škytákem. Faktem je, že se jedná o solidní řemeslo s dobrou animací, ovšem trpící ztrátou nějakého puncu zajímavosti. Je to velkolepé, děti to bude bavit, je to dobře natočené, ovšem nevím, jestli jsem jen neměl náladu na animák, ale přišlo mi to takové nuzné, stereotypní až místy nudné. Prostě takové moc předvídatelné, i na Hollywood. Každopádně dvojka sice viditelně kvalitativně nezaostává za jedničkou, ovšem diváci jakoby vycítili, že to taková pecka na kino není a film nemá očekávané výdělky. U Despicable Me bych se divil, u tohoto ne...70% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (20)

  • Podľa oficiálnych stránok filmu je Štikút 182 centimetrov vysoký. Rovnakú výšku má aj Jay Baruchel, ktorý ho nadaboval. (moviereview)
  • Keď Štikút (Jay Baruchel) vystrelí šíp na loď jeho otca Chladnobrva (Gerard Butler), strieľa pravou rukou. V knihe je však Štikút ľavák. (Mery235)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

Reklama

Reklama