Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Limit je svižná akčná jednohubka, ktorej svedčí striedma stopáž a veľmi rýchly rozjazd. Aby sa odlišovala od konkurencie, vsádza na trochu drsnejšiu nôtu a na niekoľko originálnych ultradrsných scén, ako napríklad pokus o vyhodenie tehotnej ženy z okna. Námet je ako niečo z Kobry 11, len lepšie spracované. Pripomenie americký In the cold light of day, nielen účasťou Roschdyho Zema. Znova zopakujem, že je lepšie spracovaný. Mierne mi liezol na nervy ten béčkový zelený filter. Na navodenie cool atmosféry by postačila iba samotná akcia. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Limit je čistokrevná našlapaná akce z francouzských dílen kriminálních a akčních snímků. Nevěřil jsem tomu, ale je tomu skutečně tak. Zároveň ukazuje, čeho všeho je schopen člověk, když mu vezmou jeho drahou druhou polovičku. Francouzi tohle prostě umí a tady to dokazují od první do poslední minuty. A to se mi na Limitu líbilo nejvíc, spád jako prace, žádné zbytečné obkecávačky, jen akce, sprint, akce, sprint. Stopáž něco přes hodinu navíc dělá film ještě více poutavým, protože pořád se něco děje a když to skončí, uvědomíte si, že i do tak "málo" minut se vešlo všechno. Proto hodně silný čtyři hvězdy a několik propocených triček s kriglem potu k tomu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tak proto mě nudil americký remake - protože je nudný už originál. Mám rád filmy o hrdinech, kterým jednoho dne zazvoní telefon a někdo si s nimi začne hrát na kočku s myší. A mám rád i nedobrovolné nesourodé parťácké dvojice a filmy o hrdinech na útěku. Ale tady prostě není k vidění skoro nic zábavného, postavy nudné a žádné adrenalinové jízdy jsem si nevšiml. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemocniční umývač prdelí v osidlech nejdrsnějších drsoňů s obříma koulema a nonšalantními třídenními strništi ukazuje, že firma Gillette asi nemá ve Francii na růžích ustláno. Vždyť i vyteplená vizáž hlavního hrdiny je umně maskována tvrďáckým vousem a pro jistotu mu raději scénáristé přiřkli i těhotnou manželku, která je z něj unešená. Tedy vlastně unesená. Nějakými Araby. Avšak až na krutý castingový error se jedná o velmi vydařenou pokleslou zábavu mas zcela v duchu francouzské drsné školy, z níž bude nejeden intelektuálně založený a hloubavý divák nesmírně potěšen. Zkorumpovaní policajti, Korsičani, cigoši a Arabi se vzájemně krvavě kočkují dle nejlepších Deleuzeovských tradic a já mohu s hrdostí konstatovat, že se v principech shodnu i s takovým posedlým retardem, jakým je Stano21, kterého tatínek nepochybně píchal do fontanely, než ho pan farář vytáhl z díry. ***** Se slzou hořkosti v oku musím konstatovat, že svatořečený Stano své Urbi et Orbi smazal a ochudil tak celé křesťanstvo o své progresivní kázání! Bude se za to nepochybně smažit v pekle. Není dostupný ani screen, ale naštěstí se mi za pomoci několika nevěřících povedlo zrekonstruovat alespoň nejúdernější moment jeho komentáře! Cituji: "Kto ruší ženu v dobe tehotenstva, vštepuje mu ducha smilstva, lebo ktorý duch dráždi manžela, aby súložil nad prirodzenú potrebu - ten duch potom vstupuje do plodu". No není to mazlík?? ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kvalitný adrenalínový akčný thriller plný streľby a naháňačiek, napínavý od začiatku do konca. Akčákom veľmi neholdujem, ale tento je slušne nakrútený a nechýba ani dostatok mŕtvol. Plný súhlas s verbalom. P.S. Škoda, že mi zmizol "duch smilstva", čo už, bude mi rozhodne chýbať chalanisko. A to akurát teraz, keď sme sa skamarátili :-( ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama