Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Saya Kisaragi je veľmi milé, ale niekedy aj veľmi nešikovné dievča. Žije so svojím otcom vo svätyni pri jazere a učí sa od neho umeniu meča. Počas dňa je Saya obyčajná stredoškoláčka, ktorá navštevuje s priateľmi miestnu akadémiu. V noci sa však z milej študentky stáva lovec. Jej korisťou sú bytosti, ktorým sa hovorí "Starí". Majú nadprirodzené sily a živia sa ľuďmi. (Trip)

(více)

Recenze (17)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Sice jsem tomu dal jen tři hvězdičky,ale pořád si myslím že tento seriál si zaslouží více než 48%.Dlouho jsem uvažoval i mezi čtyřmi hvězdičkami.Příběh to nemá moc originální,ale je dobrý a navíc do 12-ti epizod je docela přijatelný.Příšerky kterým se z bůhvíjakého důvodu říká "staří" jsou taky fajn.Vlastně ani ten jejich název mi nevadil,protože je to stravitelné a lepší než "mladí":) ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Při shlížení seriálu jsem prožívala dilema, nejraději jsem to chtěla po pár dílech vypnout. Byly totiž všechno na jedno brdo. Vstala, zpívala, škola, pár zabití a občas pár vsuvek chlápka, který mluvil. .. ale díky doporučení přítele jsem se dodívala do konce. A nelitovala jsem. Poslední dva tři díly stály za to. Škoda, že předchozí části byly pořád dokola. Na tom jediném seriál ztrácí. Jinak hudební doprovod byl na čtyři hvězdičky. ()

Reklama

daGGos 

všechny recenze uživatele

Ani po dokončení Blood-C nejsem schopen posoudit, jestli se jedná o stupidní nebo geniální anime. O CLAMPu se vždy tradovalo, že jejich tvorba má nepříliš záživný rozjezd a skutečnou zábavu nabízí až v pozdějších epizodách. A platí to i u Blood-C, u kterého je ale ta "rozjezdová" část opravdu neúnosně dlouhá. Deset dílů se totiž tváří jako nudný, šablonovitý seriál se spoustou nelogičností a nesympatickou hlavní hrdinkou. Souboje nejsou špatné, ale oproti očekávání se jim zas tolika prostoru nedostává, všechny se drží jedné linie (Saya dostává 5 minut na prdel, načež se "probudí" a zmasakruje protivníka během 5 vteřin) a v brutálních scénách (kterých je mimochodem opravdu hodně) funguje naprosto stupidní cenzura. Jenže pak se divák dopracuje k poslední dvojici dílů, do kterých autoři nacpali v podstatě veškerý děj, poměrně uspokojivě jsou mu vysvětleny některé nepříliš smysl dávající situace z předchozích dílů a konečně se dočká i pořádného masakru. Proto je hodnocení v tomto případě opravdu zapeklitou záležitostí. Nicméně už jen za ten králičí mixér z posledního dílu si myslím, že si Blood-C ty 3 hvězdičky zaslouží ☻. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tohle anime po prvních dvou dílech vzdal, ale vzhledem k tomu, že mě celkem zaujala animace u filmu a chtěl jsem si doplnit chybějící znalosti, aby to dávalo smysl, tak jsem se nakonec rozhodl sesledovat i tohle. A přesně tím bych to asi celý mohl i shrnout - pouze jako doplňující informace. Kdybych neviděl film, tak nevím, zda bych si ho vůbec pustil, po shlédnutí tohoto. Svým způsobem už jsem věděl, co se tam tak nějak bude dít a stejnak to nemá nijak extra zajímavý příběh, kdy i v závěru jsem si pořádně nebyl jistý o všech faktech nebo některá fakta mi pořád chyběla. Každopádně je to slušnej bolehlav, když to člověk postupně sleduje a celkem mi to i připomínalo pozadí anime "Když cikády pláčou (Higurashi no naku koro ni)". Jinak obecně bych to nazval přihlouplé, kdy se autoři snažili ukázat jen co největší gore a kdy chování postav mi připadalo opravdu nelogické - např. nejočividnější je to, jak Saya řiká neustále to, že všechny ochrání, ale většinou vždy při nějaké té akci přiblbě čumí, jak ono monstrum postupně požírá jednotlivé lidi. V závěru co se týče animace a hudby, tak Clamp studio má vždy svůj specifický styl. Animace je sice zajímavá (koukatelná), ale prostě neumí dělat proporce postavy, kdy každá působí jako dlouhán a má neúměrně dlouhé končetiny. Hudba na druhou stranu vždy potěší - i když ne tolik jako u filmu. ()

Natami 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že celkový dojem je u mne dosti smíšený. Jednak jsem rozpolcená, protože i na anime je tohle dosti přehnané a na druhou stranu příjemně udivena skvěle propracovanými charaktery postav. Dvojitá identita mi přišla již od začátku zajímavá, a proto jsem si myslela, že na ní není, co zkazit. Bohužel, jsem se mýlila. Jediné, co to kromě některých vcelku zajímavých postav zachraňuje, je hudba. ()

Galerie (333)

Reklama

Reklama