Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (128)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Film je to příjemný, ale mám z něj pocit, co chce pan režisér vůbec natočit - drama nebo komedii? Ono se to tady celkem pere často mezi sebou a je to dost znát, protože chvíli je to čistě drama o stárnoucím muži a bývalém zloději, co má příznaky alzheimeru a chvíli je to hlavně komedie. Celkově to je ale hlavně oddychovka, která je celkem příjemná, dokáže pobavit, hlavní hrdina je správně cynický a robot sympatický, jenom ta krimi zápletka mi zde připadala zbytečná, klidně bych celý ten film postavil na tom, že se stárnoucí muž postupně začíná přátelit s robotem, který se o něj má starat a kterého zprvu nemůže vystát. Pak mi ještě vadí režisérova neujasnějost a poslední scéna, protože celý ten film by perfektně fungoval jako oddychovka a právě ta poslední scéna to celkem slušně zabila. Za zhlédnutí to ale stojí. 3* ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Pokud děj filmu nebudete brát příliš vážně, je to dobrá komedie a příjemná oddechovka. Za účinkování Liv Tyler přidávám jeden bod navíc. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapení. To je výraz, který mě jako první v souvislosti s tímto filmem napadne. Jsem překvapen, že Frank Langella ještě žije, že Liv Tyler vypadá tak sešle a Susan Sarandon tak skvěle. Taky mě velmi překvapilo, že se tito herci upsali projektu, který byl jak pro scénáristu, tak režiséra jejich prvotina. Nu a poslením překvapením je, že navzdory tomu to nebyl až takový průšvih. Příběh o stárnutí a především o senilitě, měl minimálně jeden silný moment a pár úsměvných okamžiků. Celkové vyznění se bude lišit podle toho, jak moc se dokáže divák s Frankem ztotožnit. Jak je starý, případně osamělý...nebo jestli má někoho podobného mezi svými blízkými. Prostě podle míry empatie. Rozhodně to není třeskutá komedie, ani hutné drama. Pointa je totiž naznačena velmi jemně. Ale je tam. Líbilo by se mi, kdyby to bylo chytřejší a hlubší. Ale ani takto nejsem vysloveně zklamaný. A to přestože má tento film do sci-fi hodně daleko; s umělou inteligencí nemá nic společného. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Pěkná podívaná, zase něco nového do světa kybernetiky. No, když budou roboti v budoucnosti takhle šikovní, jednoho chci za každou cenu. Frank Langella, jako herecký veterán zde uplatňuje veškeré znalosti, co se naučil. Ono hrát staršího pána s Alzheimerem není role, kterou by tak dobře zvládl každý. Závěrem bych snad filmu přál o trochu šťastnější konec, ale to je čistě subjektivní dojem. 75% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nic tak zvláštního, ale jako odpolední film, u kterého není třeba žhavit mozkové závity, ideální. Pouto mezi robotem a Frankem je dostatečně silné, krimi vložka neurazí a vyvrbení říkající si až o označení „thriller“ taky fajn. 60% ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Klidnější tempo s dobrým příběhem a nijak zvláštní ani překvapivý film. Rozhodně nenudí a diváka docela dobře pobaví. 60% ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Člověk,robot a emoce. Demence nebyla výjimkou. Kdyby robot měl ženské proporce, tak tu mašinu formátuje každý večer. Ale nemůžu být s kritikou příliš ukvapený, protože jsem se bavil u filmu příjemně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasický syžet "starý zatrpklý samotářský morous potkává dobromyslného přítele, který v něm probudí novou chuť k životu" zde není nijak inovován, ale propriety se dají nazvat neotřelými: onen přítel je totiž pečovatelský robot bez naprogramovaných morálních zásad a jejich společnou akcí pak vyloupení vily nesympatických zbohatlíků. Příjemná lehká komedie stojí na výborném Langellovi a nečekaně se nebojí ani vážnějších témat (postupující stařecká demence). Lepší 3. ()

Magniel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který nemůže ničím urazit. Díky kratší délce uteče jako voda a já si nemám na co stěžovat. Na dnešní večer byl Robot a Frank výborná volba! ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film s veľkou a silnou myšlienkou. Z počiatku odmietavý Frank (Frank Langella) neskôr dospeje k správnosti veci a zistí, aké čaro má cit zvaný priateľstvo a láska. 3,5* ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Tohle bych určitě mezi komedie nezařazoval, protože jde hlavně o psychologický příběh. A ten je vlastně zdařilý a k tomu má dobré herecké obsazení. V dnešní době by asi hodně osamocených staroušků uvítalo podobného robotického společníka. Jenom by nesměli trpět výpadky paměti, aby si kámoše mohli kdykoliv vypnout a zapnout. Frank a jeho robůtek si u mě vysloužili 60%. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Hunter, syn hlavní postavy udělal chybu. Svému starému otci (zloději, nyní jen kapsáři, akorát středně sympatický) trpícímu lehkým alzahajmrem (nebo něčím podobným) daroval robota, aby se o něj staral a nevybavil ho poslušnosti k lidským zákonům (co by tomu asi řekl Asimov?). Jakmile si najde koníčka, tak to nabere skvělý spád (který se nachvilku zasekne s nakvartýrováním dcery do domu) a procítěnou atmosférou. Skladatelská kapela umě zkombinovala vlastní (aspoň si to myslím) a cizí skladby (vážnou). Trochu nebo trošičku bych mohl Robota a Franka přirovnat k Ex machina, až na to, že tento film je americký a naprosto nehipsterský. ()

TheNine 

všechny recenze uživatele

Je to takové nenápadné. Výjimka potvrzující pravidlo: Rozpočet tady nebyl nijak závratný, a přesto se podařilo vyčarovat příjemný, zábavný a hlavně dojemný snímek o robotovi a stárnoucím důchodci. Jedinou vadou je fakt, že autoři nakousnou celou řadu otázek, dokonce i žánrů, ale nedovedou je ke zdárnému konci všechny. Dialog: "Sebedestrukce spuštěna." Hodnocení: 75% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Super! Tohle jsem nečekal. Marná sláva, Amíci to mají neskutečně zmáknutý. Kombinace zajímavého charakteru hlavního hrdiny, věrohodně ztvárněného výdobytku moderní techniky, záživného příběhu, perfektní kamery, krásných lokací, vydařeného castingu a bravurních hereckých výkonů... Smekám, obdivuji, trochu závidím a chci víc podobně dobrých filmových zážitků, které na mě jistě někde čekají...jen je v té ohromné záplavě titulů objevit. ()

Reklama

Reklama