Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 1

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu zklamaná. I když ani nevím proč, nečekala jsem od toho bůhvíco, ale přesto .. Písničky byly zbytečně dlouhé a na mě jich tam bylo docela hodně, ale to je asi tím, že muzikály zrovna dvakrát nevyhledávám. Jinak myšlenka je moc dobrá a zpracování taktéž, ale to bohužel nestačí. V hlavě mi ale utkvěla jedna věta pronesená v písničce, kterou asi jen tak nezapomenu : "Život je jako plátek sra*ky natřený máslem z obou stran!" ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Super nápad, poměrně přitažlivý vizuál a animace, a zejména úplně na začátku ta idea krámku s potřebami pro sebevrahy opravdu funguje, je to patřičně černohumorně vtipné a úchylné. Ale... to je bohužel všechno, následuje až tragicky nezajímavý příběh, rozvíjející se do nepravděpodobného finále. Je to nudné, nenápadité, natahované nic moc muzikálovými čísly. Paní z distribuční společnosti před filmem strašila, že kdyby se autoři věrně drželi knižní předlohy, nikdo by se na to ani nedokázal koukat - měli jste to zkusit hoši, protože na tohle se skoro nedá taky dívat, ale z úplně jinýho důvodu... ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální animák, který má svůj styl a toho se drží celou nedlouhou stopáž. Moc se mi líbil humor, na který tvůrci vsadili a skvěle vyvážili hranici mezi černým a tím "běžným" humorem. Postavičky byly sympatické a neměl jsem s nimi žádný problém. Hudební čísla mi přišla tak akorát a ač muzikály rád nemám, tak tady mi to nějak extra nevadilo. Pohřební a morbidní tématika se mi taky hodně líbila, tudíž jsem se dost bavil. Je tak velká škoda, že když je ten film určený dospělým, nesnaží se o nic víc a malinko nepřitvrdí. Všechny zvraty dáme dohromady v podstatě v průběhu první čtvrthodiny, což opravdu mrzí, protože pak už nás nic nepřekvapí. Možná, že chvílemi se film začne nepříjemně opakovat, ale to se dá přežít. Celkově vzato příjemné překvapení, které ale mohlo být lepší a hlavně kontroverznější. Takhle je to hodně smířlivé. 70% ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý téma. Nespočet scén, kdy se smějete, ikdyž dění je tragický. Rozhodně jsem rád, že jsem to viděl a opakování se určitě bránit nebudu. Zpívaných scén mohlo být z mýho pohledu určitě méně, protože mi docela lezly krkem a ikdyž tomu název nenapovídá, film je místy (hlavně ke konci) strašně naivní. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Komentář ve spoilerovém pokušení: Další se sebevražedných animáku, které to nejlepší předvedou v prvních deseti minutách a pak doufají, že je diváci vezmou na milost a budou mhouřit oči před tisíckrát opsaný scénařem, kterak láska je silnější než smrt. Od Fulghuma však pro tento snímek je příhodnější jiný jeho citát a to: "O život můžeme přijít různě. Smrt je jen jednou z možností." Dalo by se říct, že Obchod pro sebevrahy je parafrází Addamsovy rodiny, jenže narozdíl od ní postrádá dvě důležité vlastnosti. A těmi jsou humor a osobnost. V tom samém momentu, kde Addamsovi sklízejí sympatie přes bizardní gagy a černočerné vtipy právě tím, že ukazují, že láska (nemyslím jen ta milostná, ale i rodičovská, sourozenecká atd..) může mít mnoho odstínů a že se nutně nemusí projevovat jen "pozitivním" způsobem, u Tuvacheových vyplouvá na světlo plochost a pokrytectví jednotlivých postav. Asi v půlce filmu totiž dochází z ničehonic k nesmyslnému obratu, kdy se postupně všichni členové rodiny negativně postaví k svému předchozímu konání a přiznají svou touhu po té správné(=pozitivní) životní cestě. Z vtipné nonkonformní rodinky se tak stává slepenec nudných obyčejných obyvatel města. Vzor těch, kteří chodí do jejich obchodu, ukončit své vnitřně prázdné životy. Jakousi ústřední postavou proměny má být nejmladší člen rodiny, jehož "new age" životní přístup je podivně nekonzistentní a spíš než jako nezdolný optimista mi chlapec přišel jako lehce retardovaný. :) Pocit sounáležitosti či aspoň sympatie k postavám tak z mé strany dostal příznačný poslední hřebík do rakve. O závěrečném vykradeném, ala montypythonovském "Always look on the bright side of life", muzikálovém čísle už ani nemluvě. Jedna hvězda za první čtvrthodinku, jedna hvězda za taneční číslo korpuletní slečny a poslední za plavajícího psychiatra. Mám chuť si pustit Addamsovu rodinu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama