Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner má cit pro pohodovou atmosféru a nejinak je tomu i v tomto snímku. I přes naivní a ohraný příběh stárnoucího zapšklýho dědka, který nový smysl života, najde až v partě optimismem nasáklých lidí, se jedná o příjemnou, nenáročnou podívanou, kde jako vždy nezklame Morgan Freeman, i když je stále stejný. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani komedie ani drama. Pouze tak čistý příběh, až máte pocit, že příliš zasahujete do soukromí něčeho tak křehkého. Navíc Morgan Freeman je zvolen výborně. Je to opravdu muž, který má takové charisma, aby nás mohl okouzlit pouze s jednou rukou. Dojemná, křehká a milá romance, příběh o inspiraci i o tom, že opravdu možná někde existuje místo, kde se k sobě lidé chovají slušně. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelně čistý a příjemně laděný snímek, po kterém mám skvělou náladu. Je o životě, ale konečně i z té dobré stránky. Ani bych neřekla, že je to drama, ale ani komedie, podle mě tento film není moc zařaditelný. Jednoduše dokonalá práce. Morgan Freeman je téměř legenda, jeho charisma, úsměv, hlas, herecké role, prostě všechno je geniální. I ženské/dívčí herecké zastoupení je na jedničku a rozhodně potěší. Celý děj je výborný a takový plynulý, člověk se rozhodně nenudí, i když tady není nic akčního. Rozhodně to není předvídatelné, což je velké plus. Můžu jenom doporučit! ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Filmy s Morganem Freemanem vždycky pohladí po duši. Úžasná osobnost s pohledem vyjadřujícím pokoru, lásku, klid. Při jeho sledování na mě vždycky padne úžasná pohoda. A sic je ta představa, jak se tento důstojný pán dá dokupy se čtyřicetiletou rozvedenou matkou hodně absurdní a divná, úsměv na tváři mám stále. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Freemanovi tyhle role sedí, jeho barva hlasu je na poslech už sama o sobě příjemná a to z něj dělá vynikajícího vypravěče a to on v Magic of Belle Isle rozhodně je. Příběh je možná trochu obtížnější hodnotit, protože není nikterak výjimečný. Tím ho ale nechci nijak zatracovat, natočit příjemný a místy dojemný film je samozřejmě velké umění. Já bych Roba Reinera možná označil dnes už za rutinéra, to co on točí nejsou pozoruhodná díla, ale většinou to jsou příjemné filmy, které vykouzlí úsměv na tváři. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie snímky prebiehalo pri jazere Greenwood, ktoré sa nachádza v štáte New York. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)
  • Původně měla hrát hlavní ženskou roli Annette Bening, nahradila ji však Virginia Madsen. (Dzeyna)

Reklama

Reklama