Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Deivy

No a ja si myslel, ze maji takovy filmy zachytit pravdu o danem subjektu. Takze bud je to zivotopisny film a mel by co nejverneji mapovat cestu, v tomhle pripade, Queenu a nebo jde o slataninu, ktera ma za ukol prehrat divakum staro-zname pisne, coz si teda muzu pustit radsi radio a nevyhazovat nekrestansky penize za listky do kina. Ty chuj. Nerikam, ze tam musi hned davat detaily, jak si Fred uziva klobas, az mu z toho tece horcice po brade, ale natocit zivotopisny film stylem tohle tam radsi davat nebudeme, tohle trochu upravime, tohle zkusime jen naznacit, je podle me celkem na hovno. Pak je ta vypovedni hodnota nulova a ty spis jako sklani fanousek by jsi mel mit vetsi zajem na tom, aby byl ten film co nejpravdivejsi. Na me to cely pusobi jako - Fredy nevi co dal, Fredy nahodou narazi na kapelu bez zpevaka, Fredy to u nich zkusi, Fredymu to jde, Fredy je spokojen, Fredy prestava byt spokojen, Fredy si jde svoji cestou, Fredy si uvedomi svuj omyl a Fredy se vrati ke kapele zrovna vcas, aby mohl umrit na AIDS. O ostatnich clenech jsem se dozvedel skoro nic. Tak at to netocej, kdyz se stydi za to co delali a daji k tomu souhlas az natahnou vsichni papuce.

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

No me prijde zajimavy, ze tu vzdycky ocekavany pecky zacinaji v cervenych s procenty silne nad 80 % a po par tydnech/mesicich to spadne do modrejch cisel, kolikrat i kolem 50%. Takze bud je to tim, ze kdyz jde film do kin, tak prvni divaci jsou z toho uplne kantare, davaji tomu 5* a vynaseji to do nebe a pak az ti dalsi si o tom mysli, ze je to hovadina a nebo tu csfd vyvolava umele hodnoceni v cervenych, kdyz jde film do kin, aby na to slo vic lidi. Samozrejme, ze ne zadarmo. Tak a ted co je vic pravdepodobnejsi ? Varianta A, nebo B. U me je to jasny. jen by me zajimalo, kolik si za to POMO a spol uctuji.

na příspěvěk reagoval funik, higuain

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

higuain

No přesně, díky za připomenutí! Jistě, jakoby tohle byl první film, kde je ze začátku trochu větší hodnocení, to tak bývá u většiny filmů, ten první týden / víkend - trefně řečeno s těmi fanoušky a tak.

Cca po týdnu dvou už se to ustálí, nemyslím si tedy, že by se tento film udržel tak vysoko, a upřímně, spíš se divím spoustě jiným filmům zde na vrcholu v žebříčcích, takže prostě co člověk, to názor, Queeni zkrátka stále táhnou, proto to nadšení.

higuain

higuain (hodnocení, recenze)

Sayko

Tak spolupráce tam bude, hlavně s Cinestarem, ale přijde mi komická představa, že si POMO a spol. po nocích vytváří desítky nebo stovky fake profilů a hodnotí s nima nový filmy, aby na ně lidi chodily. Navíc zrovna tenhle film má aktuálně sotva 1000 hodnocení, v Praze běží už od pondělka a už v to pondělí, když jsem na tom byl já, tak byl na Chodově téměř plnej sál. Kolik procent z tý tisícovky asi tak můžou tvořit pitomci, co to neviděli nebo fake profily? Pár jich tam určitě bude, to je vždycky, ale nijak zásadní počet, aby to výrazně ovlivnilo hodnocení, to nebude. Že je hodnocení ze začátku vždycky přestřelený je spíš důsledkem toho, že nejdřív na to do kina chodí hlavně fanoušci nebo prostě lidi, co se na ten či onen film nejvíc těšili a je pravděpodobnější předpoklad, že se jim bude líbit.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

obregon

obregon (hodnocení, recenze)

Naprosto standartní biopic o průměrné kapele třetím nejlepším filmem vůbec??? Tady už se nedivím ničemu.

na příspěvěk reagoval Deivy

Deivy

Deivy (hodnocení, recenze)

Blá, blá, blá. Je zaujímavé sledovať ako sa líšia príspevky pri hodnoteniach a diskusii. Čo ku*va máte s tým Rkom a Boratom stále? Je úplne pochopitelne, že ŽIJÚCI členovia kapely nebudú chcieť spraviť film o tom ako tam niekto niekoho nakladá do riti, ako tam šňupú kokaín a podobné sra*ky. Keď niečo také chcete pozerať, tak si pozrite film na to určený. Toto je OSLAVA jednej z najlepších skúpin histórie hudby a oslava života jedného z najväčších fenoménov. Ja som dlhoročný fanúšik, samozrejme určité chyby tam vidím a nie je to na 3. miesto ever, ale TOP50 to určite môže urobiť. Ten film je skvelý, tisíce ľudí si ho užívajú, tak ak sa Vám Rkáčom nepáči, nemusíte pozerať :) 

na příspěvěk reagoval Hekman

Hekman

Hekman (hodnocení, recenze)

Tak film je to ok, ale spis by se mel jmenovat Mercury, protoze je to hlavne o nem. Navic je to cely udelany stylem " aby se vlk nazral a koza zustala cela ", takze se z toho clovek dozvi jen to, co uz vlastne tak nejak lidi o Queen vedi. Pry to mel prvne rezirovat Borat a chtel to udelat Rkovy, ale clenove Queen mu to zatrhli. Nejspis, aby je pak nekdo nenahnal do metoo. Takze tu mame filmovej jukebox, ktery je mezi songama vyplnenej pseudo zivotem sprostaka Fredyho, protoze toho uz nikdo nikam hnat nebude. 3. nej film je samozrejme blbost. Opet to ukazuje, jak tu na CSFD umele navysuji hodnoceni, aby na to slo vic lidi do kina. Avengers taky byli myslim 4. nej film vsech dob a ted ... shame on you csfd.

na příspěvěk reagoval higuain

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Tak buď jsem slepej, nebo si z nás dělá ČSFD srandu, ale jak tak koukám, tak je film na 5.místě :D 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

runner85

;-) No jasně, víš kolik já jsem už tak postupně vyhodila (s těžkým srdcem) filmů z topky?? To už bych ani nespočítala - namátkově např. 2001: Vesmírná odyssea (achich, ouvej), Kapesné, Vlasy, Někdo to rád horké, Mechanický pomeranč, Vesničko má, středisková, Kulový blesk, Světáci.... :'-(((

na příspěvěk reagoval runner85

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

remy

Nuž, zde se právě ledacos dozvíš... ;-)

Na druhou stranu např. takový film "The Rutles" je podle mě asi fakt jen pro znalce historie Beatles, neboť je to v podstatě parodie na jejich život a dílo (kolikrát je to tam fakt detailně, a divák musí dávat dost pozor), což neznalí nemohou patřičně ocenit, a tolik se pobavit.

na příspěvěk reagoval remy

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

runner85

Všimla jsem si, že sis film i hodil do nejoblíbenějších. ;-) Můžu se jen zeptat - čistě pro zajímavost - který film jsi kvůli němu vyšoupnul?? :-D

na příspěvěk reagoval runner85

remy

remy (hodnocení, recenze)

Zeptám se, má cenu na film chodit do kina i bez podstatnější znalosti historie Quennů? 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Sayko

:-D

 

Díky za pochvalu. ;-) To víš, jsem z Brna, takže většinou nával, ale asi zajdu do nějakého menšího kina. ;-)

Souhlasím, a jen dodám, že ještě nesnáším, když někdo furt čučí do telefonu (který samozřejmě svítí na celý kino) nebo korzuje tam a zpět na / z WC (i když tam se to ještě dá pochopit+tolerovat).

Sayko

Sayko (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

U nás co jsem koukal na rezervačky tak plno, a to nežiju v nějak velkým městě.. Takže můžu být rád, že sem tam vůbec místo chytil.. Ale jdeš na to chytře, nejvíc si člověk užije film v ničím nerušeném prostředí (nebo aspoň já to tak mám), naprosto nesnáším, když během filmu někdo kecá, hejbe se, nebo je prostě moc nahlas.. Tak doufám, že alespoň teď tam bude kultivovanější publikum, když jde o cílenou skupinu 20+ :D 

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

runner85

To jako vážně???!?!!!!? :-O

Já jsem potlesk v kině zažila za celý svůj život (a že jsem se svého času nachodila do kin) tak cca 3x.

No mazec.

Tedy já už se těším snad víc, než na své "každoranní" kafe (bez kterého bych nemohla vůbec fungovat, stejně jako bez těch všech dalších v průběhu dne ;)).

na příspěvěk reagoval runner85

Související novinky

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Reklama

Reklama