Reklama

Reklama

Psychologické drama sleduje několik propletených příběhů, které spojují následky nesprávného použití moderních technologií. Jde o hořkosladké podobenství toho, jak mohou selhání v komunikaci ničit naše vztahy. Tvrdě pracující právník, který neustále visí na telefonu, si nedokáže najít čas na komunikaci s vlastní rodinou. Odcizený pár používá internet jako prostředek k úniku z jejich dávno mrtvého manželství. Ovdovělý bývalý policista se usilovně snaží vychovat nezdárného syna, který trápí svého spolužáka kyberšikanou. Ambiciózní novinářka vidí svou životní příležitost v sepsání příběhu o dospívajícím chlapci, který vystupuje na internetových stránkách pro dospělé. Jsou to cizí lidé, sousedé i kolegové, jejichž příběhy se protínají v tomto strhujícím dramatickém thrilleru o obyčejných jedincích, kteří zoufale touží po lidském kontaktu. Film zkoumá následky používání moderních technologií i to, jak tyto technologie ovlivňují a určují naše každodenní vztahy. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer

Recenze (536)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Štvrtá hviezda, pretože ma ten film prekvapil. Celý čas mi niečo vadilo, hlavne asi tie blbé deti a že je nad slnko jasné, prečo kto z nich, robil čo, a aké to bude mať následky. Neskôr niektoré herecké výkony (Paula Patton a zas tie decká). A potom detaily, ako že človeku s hypotékou, zoberú všetky veci hneď po nezaplatení prvej splátky (a čo poistka?), alebo že opusteného chlapca na facebooku osloví neznáme dievča a on si ani neoverí, čo je zač; alebo že žena žijúca svoj život na internete nemá antivírák (!). Celý film navyše smeroval k jasnému a zreteľnému cieľu a celý film som tomu chcel dať tri hviezdy a potichu pritakávať slovu midcult, vyslovenému tu už viackrát (byť s ním, ani s aroganciou pravidiel jeho používania maximálne nesúhlasím). No a potom prišiel záver a spravil si to u mňa na plnej čiare. Nie preto, že stop motion, ani pre katarziu (o ktorej by sa tiež dalo polemizovať), ale že to dopadlo inak ako som čakal. Disconnect zdanlivo celý čas šlape cestou kritiky spoločnosti a nepriamo vyslovenej antinetovej agitácie, aby nakoniec skončil bez vyslovenia akéhokoľvek názoru. Disconnect nevraví, že internet je satan, ani že to čo sa vo filme stalo je všetko stopercentne zlé (tá dejovka s chlapcom a novinárkou; jej záver ma dostal asi najviac). Disconnect je iba príbeh o skupinke ľudí žijúcej v počítačovom veku, ktorá mala skrátka trochu väčšiu smolu. A väčšinou vlastnou vinou. PS: Pre ten záver mi paradoxne trochu uniká pointa, tej štvrtej hviezde teda hovorme guilty pleasure. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zase se jednou nějakému neznámému filmu podařilo mě dostat a přesvědčit o tom, že ten, kdo říká že z Ameriky pocházejí jen imbecilní prkotiny, neví co mluví. Tři napínavé a neskutečně originální příběhy spojené v jeden unikátní film především o ztrátě důvěry (prostřednictvím internetu) mě přikovaly k obrazovce jako již dlouho nic. Takhle to má vypadat, juhů! Mimochodem, po filmu se může stát, že začnete být ohledně internetu trochu paranoidní... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já ve filmu nepozoruji nějakou bezúčelnou kritiku internetu, ale spíše kritiku lidského postoje vůči němu. Znovu si neodpustím konstatování, že internet není nepřítel, internet se dá vypnout. Pod slupkou domnělé anonymity dovede udělat z každičkého psance během okamžiku hrdinu. Hrdina ovšem zůstane hrdinou pouze do okamžiku, dokud se krčí někde daleko za monitorem. Tenhle film je skvělý. Zpracovává příběhy, které se klidně mohou ve vašem okolí dít. Jsou neuvěřitelně lidské. Prvních pár minut se toho sice příliš mnoho neděje, ale brzy začne film obrovským tempem gradovat a závěrečnému finále nemám naprosto co vytknout, co se týče gradace. Myslím si, že by filmu více slušelo, kdyby dopadl diametrálně odlišně. Potom by ovšem vylezlo z filmu celkem bezúčelné poselství, takže jeho závěr je asi fajn. Nějak jsem si vybavil film Requiem za sen. To bude asi tou neskutečnou gradací, do které hraje nádherná hudba. Když už jsem zmínil hudbu, tak ji zde hodlám i vychválit do nebes, protože je kouzelná. Kombinace Sigur rós a čehosi je zvolená naprosto precizně. Rovněž musím vzdát hold panu režisérovi. Pokud byl skutečně tohle jeho první snímek, tak se nezbývá než těšit, co vytáhne z rukávu příště. Film toho říká divákům opravdu hodně. Jen je třeba se naladit na stejnou frekvenci. Téměř plný počet. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Banální obžaloba internetu a vůbec dosti čitelný zástupce trendu midcultů, který se povrchními a estetizujícími prostředky snaží zapůsobit na divákovy emoce. V případě dobrého scénáře by to ani nevadilo, ale problémem Disconnect je, že neříká nic nového nebo dlouhodobě neznámého - minimálně dva ze čtyř příběhů jsou naprosto neobjevné a předvídatelné a pro toho, kdo někdy přišel do styku s počítačem (ehm) i dost vykalkulované a naprosto vypouštějící tunu pozitiv, které internet nabízí. V tom případě mě pro film nenapadá jediné cílové publikum - možná důchodci, kteří se opět usvědčí v tom, že by "všechny ty internety a počítače měli zakázat". ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o tom, jak vám můžou moderní technologie zavařit život. Skládá se ze třech příběhu, které jsou vzájemně propojené. Ať už jde o krádež bankovního účtu, dětskou pornografii nebo internetovou šikanu, všechny tyhle věci lidem zkomplikují život a oni se s tím musí nějak vyrovnat. Ne každý z příběhů končí dobře. Zbývá nám jen se z toho poučit a pokud možno se do žádné z podobných situací nedostat... "Já bych ho uškrtil!" ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Jason Bateman (Rich Boyd) sa v krátkom časovom slede predstavil v dvoch snímkach, kde sa vyskytovali takzvaní "lovci identít". Okrem filmu Disconnect to bolo aj v komédii Na cudzí účet (2013). (ywo666)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě New York, konkrétně například v hotelu Saw Mill River ve městě  Elmsford, dále v samotném městě New York, v Yonkers a na Long Islandu. (Terva)
  • Herec Jason Bateman (Rich Boyd) sa vyjadril, že Disconnect je jeho najobľúbenejším filmom, na akom kedy pracoval. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama