Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (346)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mno, nechtěla bych vidět to složení obyvatelstva, kdyby si muži mohli své partnerky vybájit k zhmotnění stejně, jako trouba Calvin - asi něco na způsob zhýralého Stepfordu? Originální nápad se ve vcelku úmorném provedení ne zrovna šťastně vyjádřil ke všemu, co dávno víme, a přesto se podle toho nechováme - totiž že každý vztah zevšední, když o něj přestaneme pečovat... nebo jinak, musí se na něm neustále provádět korektury, avšak natolik citlivě, aby nedošlo k manipulaci, nechat jej přirozeně plynout a přitom naslouchat, jinak se lehce může stát, že ten druhý prostě zmizí... Zajímavě vygradovaná poslední třetina už neměla sílu zachránit předchozí liknavost vztahového mudrování pod záminkou tvůrčí krize, tím míň Paul Dano jako intelektuální blbeček. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Experimentálny romantický film s nie najatraktívnejšími hercami, ale celkom dobrou myšlienkou. Muž nedokáže ovládnuť ženu, ani keby si ju skutočne mohol vytvoriť tak, ako si len zmyslí. Scenár je premyslený a ponúka aj iné myšlienky na zamyslenie. Nejde len o vzťah muža a ženy, ale celkovo o medziľudské vzťahy, kde si prajeme , aby boli ostatní na náš obraz, no práve tá rozmanitosť má svoje čaro. A tiež, že aj keď nám splnia naše sny, nemusí to byť vždy to pravé orechové. Najlepšie je asi hľadať nesebecké riešenia. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kompaktnější, než In Your Eyes, Zoe Kazan živelnější, pestřejší, ale nějak se mi předchozím filmu líbila maličko víc (měla kompaktnější postavu). Nicméně respekt, že vymyslela takovýto příběh, který dost atypicky ukazuje mužskou snahu vytvořit ženu podle svých představ bez toho, aniž by na sobě samých pohnuli prstem. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=W4RJYlSgDKM ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do poslední půlhodiny strašně kouzelný film, který Vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Nejvíce na tomto filmu si mě získalo vykreslení hlavního hrdiny, není to ten typický charismatický hrdina, jakého vidíme v každé druhé romantické komedii, ale právě naopak, u Calvina charisma nenajdete prakticky žádné, je sobecký, myslí jen na sebe a vlastně se ani nedivíte, že nemá žádné přátelé, pravděpodobně ho po celou dobu filmu nebudete mít ani rádi. Byla to taková příjemná změna. S čím jsem měla problém, byla ta změna celého tónu filmu o 180 stupňů v závěrečné půlhodině, scéna, která patřila k takovým emocionálním vrcholům filmu, mi vůbec nesedla. Nelíbil se mi ani herecký projev Paula Dano, oceňuji však, že tvůrci vsadili na neokoukané tváře. Ruby Sparks doporučuji, já možná tu jednu hvězdu ještě přidám, má ruka mi stále cuká k tlačítku změnit, protože Ruby Sparks by hravě strčila do kapsy celou řadu nedávných romanťáren. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama