Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Damien (Echols) se od filmu distancoval a myslím, že pro nikoho, kdo alespoň trochu sleduje kauzu WM3, to není překvapením. Konec konců, jeho současná manželka Lorri Davis na případu pracovala více než kdokoli jiný a nebyl jí dán ani kousek prostoru. Samozřejmě se můžeme hádat o tom, že nevíme, jak vše bylo ve skutečnosti, ale právě proto si nemyslím, že je zapotřebí přepracovávat a reimaginovat případ, jenž dosud stále není vyřešen. Chce-li si někdo skutečně udělat obrázek o této kauze, doporučím mu raději dokumentární sérii Paradise Lost. Oproti Kill Your Darlings má tento film opravdovou nevýhodu v tom, že přestože je jako on přitažený za vlasy, ani jako samostatný snímek, rozhodneme-li se ignorovat známá fakta, moc nefunguje... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 okrem tohto vyšiel aj Prípad Casey. Tu sa ale na prípad pozeráme z pohľadu obžalovaných a snažíme sa dokázať ich nevinu. Na prekvapenie to malo veľmi dobré obsadenie a ešte lepší dobový feeling. Škoda len, že prípad sa nevyšetril, bolo by zaujímavé zistiť, kto bol skutočný vrah. Ale podobne ako jeho konkurent, pútavé, zaujímavé a bude Vás to baviť, pokial Vás neodradí prvá pol hodinka. 3 z 5 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Filmový obrázek o skutečné kauze, která nadobro změnila hned několik životů. Byl to tehdy velký případ. Zavraždění tří osmiletých chlapců v hlubokých devadesátých letech ve Spojených státech, kteří měli nohy k rukám svázané za zády vlastními tkaničkami. Viníci? Podle poroty tři dospívající hošani, kteří nosili černé oblečení, poslouchali heavy-metal a říkali, že jsou Satanisté. A to jim sťalo hlavu. První desítky minut jsou mrazivé, i když víme, co nás čeká, úvod je rozhodně (filmově) působivý. Z kriminálního dramatu se ovšem nakonec stane soudní klasika, která je monotónní a řada momentů působí až rušivě. Režisér Atom Egoyan mě už několikrát nepříjemně překvapil, rozuměj nudil (Pravda nebo lež, Pokušení, Sladké zítřky), čímž potvrdil, že ho mnozí naprosto nezaslouženě přeceňují. Tady je to podobné. Colin Firth se drží zpátky, moc se neprojevuje, a ač se snaží, jeho postava není zajímavá, naopak je tak trochu nadbytečná. Za překvapivě krátký provaz nakonec tahá i oplácaná mamina Reese Witherspoon, která po rozdání karet prakticky nemá moc co hrát. Scénář vykresluje i některé další postavy docela ploše, takže jejich osud diváka příliš nezajímá. S ohledem na silné téma je to minimálně škoda!! Přesto je to režisérův (zase tolik jsem jich neviděl) nejlepší dítko, a to je samo o sobě slušná poklona. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Egoyanov pokračuje v tradícii svojich uznávaných Svetlých zajtrajškov. V prípade Diablovho uzla je síce omnoho konvenčnejší a priamočiarejší, ale bez jeho filmu by som sa o tomto ťažkom wtf súdnom omyle nikdy nedozvedel a v dobe kauzy som prípad nezaregistroval. Egoyan ale na druú stranu netlačí na pílu, nepodvoľuje sa očakávaným klišé typu napádanie vyšetrovateľov miestnym sfanatizovaným obyvateľstvom, z Diablovho uzla sa nestane inak vydarený Čas zabiť. Možno škoda, že sa v závere nevenuje udalostiam z roku 2011, na druhú stranu tak neriskuje pátos, ktorému sa mu darí celý film vyhýbať. Aj Amíci teda majú svoju kauzu Cervanovú. Škoda nevyužitosti Eliasa Koteasa a Bruce Greenwood aj na ploche pár minút stvárnil ako zaujatý sudca možno najmenej sympatickú postavu svojej kariéry. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě herecky bezchybné hlavní duo (Colin Firth a Reese Witherspoon) i dobří herci ve vedlejších postavách (Mireille Enos, Kevin Durand, Dane DeHaan, Amy Ryan…). Faktem však je, že film v některých momentech působí jaksi šroubovaně, chování postav a návaznost děje někdy pokulhávají. Kvůli výborně navozené mrazivé atmosféře a emotivnímu příběhu se stále nevyjasněným koncem ale hodnotím za čtyři. Devil's Knot na mě totiž přes patrné nedostatky prostě fungoval a splnil účel – zaujal mě a udržel bez problému po celou dobu moji pozornost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)
  • Případ dostala na veřejnost televize HBO, která chtěla v roce 1994 natočit o domnělých vrazích dokument. Během filmování se ale ukázalo, že důkazy příliš nesedí, a tak dramaturgové scénář filmu změnili. Okamžitě se zvedla za podpory zmíněných celebrit vlna podpory. (nicolcat)
  • Policajné autá West Memphis zobrazené na videu sú správne, pokiaľ ide o značku, model a označenie. Použité svetelné pásy sú však červené a modré. Hliadkové autá West Memphis mali ale vždy modré majáky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama