Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

elanius 

všechny recenze uživatele

(75/2014) / Námet predstihol formu filmu. Pol stopáže sa film venuje opisu udalostí a pol filmu sa zase jedná o klasickú súdnu drámu. Ani jedna z týchto častí veru nad priemer nevyliezla. Tým, že ani samotný skutočný nemá zatiaľ koniec, tak samotný film v závere stavil len na na záverečné informačné titulky. Celkovo docela neuspokojivý snímok. (5/10) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

O případu West Memphis Three jsem až doposud neslyšela. A tato poutavě vykreslená kauza mě utvrdila v tom, o čem jsem už dávno přesvědčená. Amerika je plná buranů a sektářských pomatenců a proto mě vůbec nepřekvapilo jak porota rozhodla. Zpečetila neblahý osud tří mladíků pouze na základě nevěrohodných svědectví, bez prokazatelných důkazů a to jen proto, že se odlišovali od tuctového průměru místních obyvatel. Námět i zpracování je zajímavé a film Ďáblův uzel určitě stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Stylem vyprávění i příběhem se Devil's Knot lehce podobá Prisoners: zmizelé děti, zoufalí rodiče, ponurá atmosféra, paranoia. Devil's Knot je nicméně natočen podle skutečného příběhu, tudíž se divákovi zvyklému na jasné a kupředu se posouvající konstrukce běžných detektivních případů může zdát, že tady se toho zas tolik neděje. Soukromý vyšetřovatel neobjevuje důkazy, které by všem ostatním unikaly, a počet podezřelých s přibývajícími minutami stoupá, spíše než aby se zužoval. Je jen na vás, zda to budete považovat za klad, nebo zápor. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerne spracovaný krimi thriller o brutálnej vražde troch chlapcov, ktorých vražda nebola nikdy definitívne vyriešená. Prvá polovica bola nudnejšia ako tá druhá, kde na diváka čakalo aspoň pár zvratov a odhalených klamstiev. Najviac tu chýbala tvrdšia dramatizácia a väčší chlad pri niektorých scénkach. Často som mal pocit, že sa tu city diváka až moc šetria.Tiež tej vyšetrovacej a súdnej motanice bolo viac než dosť, niekedy to schádzalo do zbytočnej neprehľadnosti. Len priemer. 60/100 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Velice silný skutečný příběh. Od začátku až do konce si to drží své tempo a nesnaží se to hrát na nějaký strhující thriller, což je dobře. Vše je potom velmi dobře uvěřitelné. Herecké výkony jsou velmi kvalitní a hudba je parádní. Hltáte každou novou informaci v případu a čekáte, jak se to vyvrbí, a když vám na konci řeknou, jak vše "dopadlo", tak zůstanete sedět s lehce pootevřenou pusou. Skvělý kousek, že kterého jde strach. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)
  • Světová premiéra se konala na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2013. V kanadským kinech byl pak uveden 24. ledna 2014. (nicolcat)
  • Film se natáčel v Morow, v Cartersville a v Atlantě v Georgii. (rafix)

Reklama

Reklama