Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Solídna akčná romanca, ale s týmto obsadením a režisérom to mohlo byť lepšie. Ústredná dvojica bezchybná, atmosféra fajn, akčné scény celkom náklad. Scenár ale nie je celkom hladký a občas sa riadne odtrhne od racionálnej reality. No a Howard s tým jeho dobráckym štramáckym ksichtom sa do úlohy hlavného pankharta zúfalo nehodí. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosférická gangsterka během níž mě ale pořád a neustále srala jedna věc. Rapace má na ksichtě pár čárek, jakože jizev, které skutečně nevypadají ani trochu odpudivě a rozhodně z ní nedělají zohyzděnou zrůdu, ale celý vztah obou hrdinů je založen na tom, že ona je odporná příšera co se musí za každou cenu pomstít svému zohyzditeli, a Farrell jako jediný jí má i přest tu její fyzickou odpornost rád. To jsme skoro v absurditě rovné Ošklivky Betty, kde modelka vyfasovala brejle, rovnátka a trapnej účes a nikdo o ní pak neopřel ani kolo. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený poctivý akční thriller. Colin Farell dokazuje, že je to s bouchačkou pořád umí, když si musí došlápnout na velkého bosse Terrence Howarda a v závěrečné potyčce roztřílí celej barák hezky na maděru. Dead man down se vyšvihl z celkem nenápadného snímku na docela povedenou podívanou a určitě zaujme spoustu fandů akčního žánru. Farrellovi to zjevně v takovýhle menších filmech svědčí...70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mrtvý muž s genetickou, chromozomální anomálií (opět genitální verbalův tip na počeštění názvu) je přesně to, co mají mazlíčci rádi. Šťavnatý, lehce stravitelný mix s kousky masa, po němž nelze než zavrtět ocasem, utřít hubu do koberce a slastně si na gauči olizovat koule. Albánská mafie, negerská mafie, do toho fešácký Maďar Kolín na pomstychtivé misi, a i té švédské obludě to docela slušelo, když jí někdo konečně upravil obličej řezákem na koberce. Měla by to takhle nosit pořád. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Revenge movie som už dlhšie nevidel, preto ma tento thriller milo prekvapil. S albánskou mafiou si to nedávno rozdával i L. Neeson v pokračovaní Odplaty, ale až taký účinok to nemalo. Pomsta mŕtveho muža odkrýva karty postupne , na nič netlačí a pomaly graduje do očakávaného akčného finále. Postava "monštra" - N. Rapace dodáva filmu niečo v čom sa odlišuje od hromady jemu podobných. Osud i zbližovanie hlavnej dvojice robí film atraktívnejším a ten happyend som mu nakoniec odpustil. Ale je pravda, že si potrpím na temnejšie a drsnejšie závery...80%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme a aj pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Éblouie par la nuit" od francúzskej speváčky Zaz. (Casador)
  • V scéne, kde Alphonse (Terrence Howard) preberá hovor od svojho človeka, chytí telefón naopak, ale aj napriek tomu ďalej veselo telefonuje. (vander19)
  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama