Reklama

Reklama

Victor (Colin Farrell) je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse (Terrence Howard), jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy (Dominic Cooper), který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice (Noomi Rapace), tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine (Isabelle Huppert), ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (543)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice cool gangsterka s podivnou hlavní dvojicí a nečekanými zvraty. Režie je svižná a kromě akční linie tam skvěle funguje i romantika, takže pro mě osobně tohle byla fakt pecka. Absolutoriu překáží jen trochu překombinovaný děj, ale fakt se mi tam líbily takový ty civilní momenty, jako když dvě kolemjdoucí ženský divně civí na partu mafiánů, jak připosraně otvíraj schránku, protože se bojej bomby. Nebo děcka, co házej Noomi Rapace šutry do ksichtu atd. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od začátku dobrá podívaná, s dobrým příběhem a zajímavým tempem. Jak už několikrát zaznělo, působí místy utahaně a vše je dost ukecané. To se bohu dík jen na první pohled zdá a problém to není až tak velký. Děj je dobrý a neřeší se prkotiny, ale věci, které diváka zasadí do sedla. Nemohl jsem si nevšimnout skvělého hereckého výkonu Colin Farrella, který působil navenek jako velký "drsňák", ale ve skutečnosti byl zničený životem a jeho oči to dávali silně najevo. S tímto thrillerem nemám žádný problém až na tu občasnou utahanost a méně akční sekvence. I s těmito maličkostmi jde o kvalitní snímek .. 8/10 = 84% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hrábnul jsem po tom, protože akční a Noomi. Ovšem spíš než akční to bylo romantický, navíc Colin na mě působil, že ho to nebaví, alespoň, že Noomi nezklamala, příběh je sice postaven na tom, že má znetvořenou tvář, ale mě se líbila víc než kdejaká silikonová celebrita. Pokud jde o záverečnou akci říkal jsem, debilita nemá mít hranic a ustál jsem to a jiná akce tam vlastně nebyla. To mám za to, že si vybírám filmy podle ženskejch, dobře mě tak. Mám si vybírat akčňáky, kde budou pořádný urostlí bejci co to budou mydlit hlava nehlava. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ty voe ona v tom hrála Noomi Rapace a natočil to Niels Arden Oplev a mně to přijde jako bezzubá kravina,asi jsem divnej, nebo tenhle flák fakt stál za starou Bellu. Že ta ženská v hlavní roli je Noomi si čtu až tady a zírám, já ji za tou jizvou asi nepoznal a to mi přišlo její dějově důležité znetvoření jako "znetvoření" , které nestojí za řeč, no tohle musím překvalifikovat, její maska byla zdařilá..hovno, hrála tak blbě, že byla k nepoznání a celej tenhle thríííler byl nějakej nedomrlej, ze začátku by se jeden těšil na reálně podanou vybíjenou, aby se postupem času přestal těšit na cokoliv, protože veškerá akce zmizí a dostane se nám jen Čekání na Godota a když na konci přestylizovaně Godot konečně šlápne do pedálů a dorazí, aby v jednom z nejfádnějších finále roku završil svou pomstu, je Vám u prdele i to, že v tom hraje Colin Farrell... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I KNOW WHY YOU'VE BEEN WAITING SO LONG. WHY YOU HAVEN'T KILLED HIM. I THINK YOU'RE AFRAID THAT WHEN IT'S OVER, IT WON'T MEND YOUR HEART." ---------- Dead Man Down je lepší akčňák, ktorý od podpriemeru delí Colin Farrell, dvojica balkónov, solídny príbeh a z časti zaujímavo poňatá cesta za pomstou, tvorená netradičným putom dvoch, na povrchu odlišných, no vo vnútri veľmi podobných osôb. Film má svoje chyby a nie je ich málo. Najväčším tŕňom v oku je nesporne slabá motivácia Beatrice. Jasné, ľudia sú rôzni, ale pre pár jaziev takto vyvádzať? Tisk, tisk! Ďalšia vec, ktorú mi hlava nebere, je výber národnosti protagonistu. Zo všetkých štátov na svete musel byť Colin práve Maďar. Prečo? Prečo! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Názov filmu sa objaví až v dvanástej minúte. (Johnny.ARN)
  • Na konci filmu, keď Victor (Colin Farrell) a Beatrice (Noomi Rapace) cestujú domov newyorským metrom, môžeme vidieť nápis "York-Dauphin", čo je zastávka filadelfského metra. (vander19)

Související novinky

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

Hráči se smrtí, kteří nenávidí ženy

01.03.2013

Dánský režisér Niels Arden Oplev má bohatou filmografii, ale u nás jej známe zejména díky původní verzi Mužů, kteří nenávidí ženy. A když natočíte film, který mnozí považují za lepší, než je… (více)

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

Farrell, Rapace a krvavé vyvrcholení

03.11.2011

Tvůrce původních švédských Mužů, kteří nenávidí ženy Niels Arden Oplev míří do Hollywoodu. A bere s sebou i Noomi Rapace, představitelku Lisbeth Salander (i když pro ni to americký debut nebude,… (více)

Reklama

Reklama