Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Náhodně jsem si tento skvost pustil a až tak hrozné mi to teda nepřišlo. Kdyby nebylo tak doslova přepálené a vcelku nelogické finále, nějakých pár % navíc bych možná ještě přihodil. Tu 3* jsem nakonec nechal, přeci jen mě to zpočátku docela bavilo. A jak tu mnozí píší, že film postrádá emoce tak nevím nevím. Není to herecky nějak světoborné, ale ani bych neřekl, že je to až tolik chladné vyjma finále, které se moc nepovedlo. Stopáž to má krátkou, nenudí to. Krom těch hořlavých scén ze strany té malé holky tu máme i pár slušných nápadů, kdy těchto lidí se schopnostmi je více, a to různých druhů všeho možné, co ty lidi dovedou. No a velkým kladem je rozhodně Carpenterova hudba, která nepřipomene nic jiného než slavný Halloween a někdy trochu i Saw od Clousera. Takže úplnou blbost bych z toho nedělal, dalo se to na 1 vidění v pohodě zvládnout. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Staro-nová filmová adaptácia známej knihy od Stephena Kinga (ktorá u mňa z nejakého dôvodu ešte chýba z listu „prečítaných“). Koncepčne a kvalitatívne je to takmer rovnaký výsledok, ako nedávno „remastered“ Pet Sematary. Vizuálne jednoduché a pôsobivé, ale obsahovo a z hľadiska vedenia príbehu sú (ne)malé nedostatky. Herecky trojica Ryan Kiera Armstrong / Zac Efron / Sydney Lemmon pôsobí dobre, ale napriek snahám hĺbku ich postavy nedostanú. Veľmi nevýrazná Gloria Reuben. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik Stephena Kinga som tajne dúfal že tento film by mohol byť prekvapením roku 2022, čo sa bohužiaľ nestalo. Na druhej strane jeho hodnotenie pod hranicou 50% sa mi zdá pomerne kruté. Dobrá hudba, pomerne vydarená atmosféra, úplne nesklamali ani herci ale celé to mohlo byť podstatne lepšie. Teší ma však fakt že sa nejedná o najhoršie spracovanú novelu tohto autora napriek tomu že film za očakávaním značne zaostal. Opäť ma teší rozhodnutie neísť na film do kina, v poslednom čase sú buď filmy čoraz horšie spracované alebo rastú nároky nás filmových fanúšikov. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

4/10. Čekal jsem podprůměrnej film a taky sem ho dostal. Ale zas musím říct že film má i dobré věci ale to že spálila kočku tak to ji neodpustím. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Neviděl jsem originální dva díly ale někdy na ně kouknu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film působí debilním dojmem nic se zde nevysvětlí a režisér počítá s tím , že lidi co na to půjdou nebo to uvidí znají knížku což já třeba neznám a nemíním si ji kvůli tomu kupovat a číst. Tak, že tu máme rodiče  co jsou telepati a holku co dokáže dělat požáry nevíme jak k tomu došly jen víme, že se na nich dělaly pokusy  a jde po nich jakási agentura a chlápek co má telepatické schopnosti. Kdo je tenhle chlápek nevíme a nikdo se ani nesnaží  to vysvětlit proč po nich jde se taky nedozvíme chce být na světě jediný  nebo mu za to platí nevíme. Pak tu máme jakéhosi doktora co jich jaksi vytvořil jak to udělal proč to udělal má taky nějaké schopnosti nevíme a nezjistíme to ani.  To vše směřuje k finále kdy otce unesou a holka ho zachrání a neznámý chlápek s ní zůstane proč ho nezabila, když zabil její matku a zabíjel i jí podobné nevíme a už se to nedozvíme. Do kina na to jít jsou vyhozené peníze ani nechápu proč to produkuje Blumhouse , kteří mají na víc.  I triky jsou hodně tragické na rok 2022. 40 procent za ten konec. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama