Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (123)

maddy 

všechny recenze uživatele

Mať vo filme vyše desať známych a dobrých (!) hercov a pritom natočiť skrz naskrz tuctový film by malo byť snáď až trestné. Blood Ties má totiž skutočne vynikajúci cast, v ktorom sa nenájde jedno neznáme meno (Clive Owen, Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard, a pod.; navyše mnoho z nich sú moji dlhoroční obľúbenci), dokonca aj treťoradú nepodstatnú postavu stvárňuje nejaký známejší ksicht, avšak výsledná kvalita filmu sa bohužiaľ nerovná kvalitnému obsadeniu. Blood Ties je síce technicky/režijne dobre zvládnutá, ale scenáristicky pomerne tuctová oldschoolová kriminálka, ktorá neprináša vôbec nič nové. Je to až priveľký stávka na istotu, v ktorom nie je miesto na akékoľvek ozvláštnenie. Dobová atmosféra Brooklynu sedemdesiatich rokov je vykreslená solídne, ale samotný príbeh je pomerne jednoduchý s množstvom zbytočných postáv (Marion Cotillard) a pokus o drámu nedostatočne silný. Počas dlhšej stopáže sa nájde niekoľko hluchých miest, tempo je dosť rozvláčne a aj napriek tomu to začne byť v závere dosť uponáhľané, až skratovité. Na jedno pozretie neškodné, herci odvádzajú svoj štandard, ale z Blood Ties až kričí, že toto malo na oveľa viac! Takto sa tu prevažne mrhá potenciálom, čo zamrzí najviac. CELKOVO: 3* (6/10) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobře obsazené rodinné drama (pod pojmem kriminálka si představuju trošku něco jiného) se solidní "retro" atmosférou,které ze všeho nejvíc připomíná Kill The Irishman.Bohužel i díky přepálené stopáži z toho všeho nedokáže Canet vytěžit víc než jen lehce nadprůměrný kousek na jedno podívání a to je veliká škoda...60% ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Bratři jak se patří! Jeden je mizerný polda a druhý střílí Taliány v obchůdcích produkujících do světa mražené polotovary. Policista musí zabásnout přítele své bývalé, aby se k němu bývalá vrátila, což následně propuštěný bývalý (ano, je to zmatené) nese dosti nelibě. Na stranu druhou, zlý bratr obcuje s Milou Kunis a Marion ergo je jasné, že fešné holky letí pouze na muže drsné (asi konečně navštívím tatérské studio a nechám si na rameno aplikovat delfína s merunou na čumáku). Nebýt to tak syrově rozvleklé, tak to mohla být skvělá podívaná. 40% Celosvětový výdělek k 10. 4. 2014: $42,472 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Smotánkové obsadenie, parádna sedemdesiatková atmosféra, skvelý námet. Avšak priemerne napísaný scenár a ničím neohurujúca réžia. Ale zase skvele vypointované. No a potom hodnoťte. Vzhľadom na niektoré kauzálne záležitosti, s ktorými sa neviem akosi zmieriť, musím ale hodnotiť nižšie než by som chcel. Ak by tu nebol ten masaker a Chris nebol až tak prehnane extrémny debil, Blood Ties by podľa mňa fungovalo výrazne lepšie. V realite by zrejme Frank rezignoval na brata už skôr, ale osobne si myslím, že niektoré záležitosti sa mali lepšie doriešiť predovšetkým v scenári. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Aj keď ste veľký hajzel už od útleho detstva, môže sa vám stať, že keď stretnete tú pravú, prebudí sa niečo vo vás a vy hrdinsky budete brániť svojich súrodencov. Takto by sa dal zhrnúť tento film. Bráško kriminálnik, druhý fízel a sestrička domáca puťka, čo tam hrá tretie husle. Sedemdesiatky v USA neboli ľahké a tá atmoška z toho priam sála. Citiť to v exterieroch, dialógoch a konaní postáv. Ústredná dvojka to zahrala perfektne a ženské veľmi trefne sekundovali. Možno skrátiť o 20 minút a dať tomu lepší spád, inak fajn. 3 z 5 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama