Reklama

Reklama

New York, 1974. Padesátiletý Chris (Clive Owen), byl právě propuštěn za dobré chování po mnohaletém vězení za vraždu. Venku na něj čeká jeho mladší bratr Frank (Billy Crudup), policista s perspektivní budoucností. Chris a Frank byli vždy odlišní, ale pokrevní vazby mezi nimi vždy fungovaly dokonale a pevně. Chris dostává šanci k návratu do běžného života. Frank ho ubytovává u sebe doma a nachází mu práci. Chris už ale není schopen žít „normální“ život. Opět se ocitá na šikmé plose zločinu a Frank ho vymazává ze svého života. To už je ale příliš pozdě, protože osudem obou bratrů je zůstat navždy spolu. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (125)

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost. Na půdorysu bezmála antické tragédie se rozehrává příběh dvou bratrů. Vše je v tomto snímku přesné. Režie, která přesně dávkuje dramatické i epické momenty. Střih nemá chybu a kamera (do které trochu dělám) je famózní. Asi to každý nevnímá, ale svícení je úžasné. Všechny obrazy od záběrů v autě, barech a kdekoliv, kam nás děj zavedl, jsou nádherně exponované a příběhu slouží. Herci jsou velmi přesvědčiví, takže to jen potvrzuje dobrou režii. Hudba je nádherná, takže se budu hned shánět po soundtracku. No a k tomu ta atmosféta 70. let s překrásnými auty, oblečením... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Gangsterky nemusím, včetně těch rodinných (Collin s Edwardem vědí). A tato se řadí k dalším, ke kterým jsem se nechal zlákat hereckým obsazením a v tomto případě je možná horší i to, že mě do ní nalákala ženská (Marion nedík). Nejen, že nemá co hrát, ale její postava je úplně zbytečná. Navíc Canet evidentně trpí fetišem na svou ženu a vystřihl nesmyslnou zpomalovačku z baru, ve které v táhlém záběru sjede svou ženu od hlavy ... po zadek. Další lákadlo Clive Owen si vystačí se dvěma výrazy a to superdrsným a pak tím s přiblblým usměvem a také s bohatou zásobou vulgarismů. Kde tentokrát nechal své úžasné charisma nevím. Zoe Saldana neovládá svůj hlasový projev a při dramatických projevech jsem si zacpával uši, Kunis je roztomilá a Cudrup hraje nejlépe napsanou postavu (nic víc). Canet si vzal příliš těžké sousto a nezvládl ho. Režijně je to ještě obstojné, když už nic, tak akční scény (vyčištění baru nebo pouliční přestřelka v HEAT stylu) jsou skvěle natočené a i atmosféru Brooklynu 70' let zvládl obstojně, ale po té scénáristické je to v kombinaci s Grayem katastrofa. Ovšem po tom, co Gray vytvořil ve svém (žánrově podobné) počinu Noc patří nám, mě to zase tak moc nepřekvapilo. Začínám se obávat o Immigranta (s Marion), na kterého se těším. Blood Ties je pro mě zklamáním, které ve výsledku je jen o málo menší sračkou než Pride and Glory. Slabší tři. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarené. Musím dať pomerne vysoké hodnotenie už preto, že som celý čas napäto sledoval žáner, ktorý patrí k mojim favoritom. Tu sa tvorcom podarilo vyhnúť nekonečným naháňačkám a prehnaným krvavým scénam. Príbeh bol zameraný predovšetkým na ľudské hodnoty a rodinné väzby a to je pre mňa hlavné plus tohto dobrého a vydareného filmu, ktorý je skvele obsadený aj herecky. Dobrý thriller. Jedná sa vlastne o remake francúzskeho filmu z roku 2008 - "Krvné putá" s Francoisom Cluzetom a Guillaume Canetom v úlohe rozdielnych bratov. Vždy uprednostňujem pôvodný film, ale tentoraz mi to porovnanie vychádza rovnako - Francúzsky film je zovretejší, americký sa rozohnal smerom k veľkofilmu a to ako svojím hereckým obsadením, tak dejom naplneným akciou. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Bratři jak se patří! Jeden je mizerný polda a druhý střílí Taliány v obchůdcích produkujících do světa mražené polotovary. Policista musí zabásnout přítele své bývalé, aby se k němu bývalá vrátila, což následně propuštěný bývalý (ano, je to zmatené) nese dosti nelibě. Na stranu druhou, zlý bratr obcuje s Milou Kunis a Marion ergo je jasné, že fešné holky letí pouze na muže drsné (asi konečně navštívím tatérské studio a nechám si na rameno aplikovat delfína s merunou na čumáku). Nebýt to tak syrově rozvleklé, tak to mohla být skvělá podívaná. 40% Celosvětový výdělek k 10. 4. 2014: $42,472 ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý, nudný film s přihlouplými postavami. Američtí týpci mi byli nesympatičtí už od začátku, myslel jsem, že se později někdo hezky vybarví, ale nechápu o čem tam chtěli hrát, všichni se chovali, jako hovada. Připomnělo mi to tolik podobných filmů, ani to retro moc nepomohlo. Potěšila mě přítomnost Schoenaertse, toť asi vše... :-/ Spíš jsem zklamaný. Režie nebyla vůbec zručná, nemělo to spád a ve scénáři nebylo vůbec nic, co by mohlo diváka překvapit. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (wohna)
  • Mila Kunis musela kvůli své roli narozdíl od většiny ostatních filmů naopak přibrat. (R´Hell)
  • S hlavní mužskou rolí byl od začátku spojován Mark Wahlberg. Z důvodů pracovního vytížení roli odmítl. (Conspi)

Reklama

Reklama