Reklama

Reklama

Na hraně zítřka

  • USA Edge of Tomorrow (více)
Trailer 5

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti. Mimikové, mimozemská rasa připomínající včelí kolonii, vytrvale útočí na Zemi, obracejí velká města v hromadu trosek a zanechávají za sebou miliony lidských obětí. Podplukovník Bill Cage (Tom Cruise), který nikdy nebyl v žádné bitvě, je bez cirátů degradován a s nulovým výcvikem a mizernou výzbrojí poslán splnit úkol, který není ničím jiným než sebevražednou misí. Během několika minut je zabit, předtím se mu však podaří zneškodnit Alphu. Ač se to zdá nemožné, procitne opět na začátku toho samého pekelného dne a je nucen znovu bojovat a zemřít... a tak stále dokola. Přímý fyzický kontakt s mimozemšťanem způsobil, že se dostal do časové smyčky a je tak odsouzen prožívat nelítostnou bitvu znovu a znovu. S každým dalším pokusem se však zvyšuje jeho odolnost a pohotovost a své rostoucí schopnosti dokáže v boji s Mimiky lépe využívat. Po jeho boku bojuje členka speciálních jednotek Rita Vrataski (Emily Blunt), která zlikvidovala víc Mimiků než kterýkoliv jiný bojovník na Zemi. Každá další bitva je pro Cagea a Ritu příležitostí najít způsob, jak mimozemské vetřelce porazit a Zemi zachránit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (2 333)

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som zhliadol trailer na tento film, očakával som, že z toho bude ďalší klon Independence Day, ktorý sa bude snažiť byť nasilu zábavný, War of the Worlds, ktorý by sa snažil byť príliš vážny alebo District 9, ktorý by dostal FX za FX - špeciálne efekty. Ako je z hodnotenia jasné - mýlil som sa. Ide o jedinečný film, prešpikovaný originalitou skrz na skrz. Od námetu, cez vizuálne efekty, hudbu, strih, všetko šlape ako švajčiarske hodiny. Špeciálne efekty boli tak prehľadné, premyslené, nerušivé a inteligentne integrované, nebili sa s príbehom o prvenstvo a ani sa nestali stredobodom pozornosti, čo by bola veľká škoda. Namiesto toho ich režisér synchronizoval a podarilo sa mu spraviť zo sci-fi námetu čosi, čo vyzeralo ako reálna možnosť skutočného príbehu. A to som sa ešte nedostal ku hercom. Postavy robia tento film filmom. Cruise dokonalý, jeho postava frustrovaného, ale odhodlaného Cagea ma pohltila. Nakoniec je to pravdepodobne najkrajší sci-fi milostný príbeh, aký som kedy videl. Je fajn vedieť, že Hollywood môže stále produkovať niečo iné ako formálne odpadky, ktoré ma zvyčajne držia mimo kina. 95%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zrealizovaný koncept známý z Na Hromnice o den více, Zdrojového kódu a asi každého epizodního sci-fi seriálu, který byl kdy natočen. Úvod, v němž je představen hlavní hrdina bez hrdinských vlastností, a následná válečná vřava při vylodění v Normandii nastavují laťku proklatě vysoko. A proklatě dlouho ji i drží, mírně Edge of Tomorrow totiž zaškobrtne až v závěru, v němž dosud relativně realistické bitky (v mezích, v nichž můžeme při popisu bitek lidí v mechanických exoskeletonech s obřími chapadlovitými mimozemšťany používat slovo "realistický") realističnost zcela opustí, takže se padá z obřích výšek takřka bez zranění a celý ten závěrečný souboj prostě proběhne až příliš hladce. Zvlášť s ohledem na to, jak je důležitý a že se hraje rovnou naostro. Celkově je ale film výborným akčním sci-fi blockbusterem druhu, který v kinech dlouho scházel. Akce spektakulární, chemie mezi Cruisem a Bluntovou funguje a i scénář má pár hezkých momentů. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice vstanu a opařím se bordelem z vesmíru. Kdybych já byl stosedmdesáticentimetrovým scientologem a mohl si střihnout několikadenní reparátní opakovačku s neodolatelnou slečnou Emílií Tupou, vysral bych se okamžitě na všechny lidožravé mimozemské brouky, frajersky se opřel pravou rukou o nejbližší zeď, pravou nohu ležérně přehodil přes levou, zkušeně si odfoukl z čela imaginární melírovanou patku, sjel ji uznalým pohledem chovatele klisen a zkusil bych pro začátek s donchuánským úšklebkem samolibou pózu testosteronového klátiče: „Ahoj prdelko, zamrdáme?“ „Jdi do prdele, verbale!“ Hm, tak tudy ne, rána do hlavy, restart. Takže opačný extrém. Trémou svěšená ramena, prsty obou rukou nervózně přejíždějí přes palce až ke zpoceným dlaním, pohled nesměle fixuje špičky u nohou díky poraženecky svěšené uhrovité hlavě, třaslavá, zadrhávající fistule patřící otylému panici: „Dododobrý den, papapapaní Bluntová, momomohl bych vám, proproprosím, sáhnout na pppprso …. nenenenene, chci říct pppprst?“ „Odpal, leštile!“ Zase špatně, rána do hlavy, restart. Je čas vytáhnout těžší kalibr. Pohledem plným nešťastně nenaplněné touhy v němž se ještě stále zračí odlesky pohasínajících ohňů té spousty čarovných potlachů znějících něžnými a tolik citlivými songy bratrů Nedvědů se vpíjím do jejich blankytně modrých očí a zasněným, jemně modulovaným vokálem nenapravitelného romantika řku: „Emílie, drahá, pojď se mnou ruku v ruce kráčet vlahým letním podvečerem vstříc počínajícím červánkům, posledním planoucím slzám umírajícího slunce, a toužit, ať zítřek už nikdy nenastane!“ „Pojdi, mrzáku!“ Ups, opět vedle, rána do hlavy, restart. Tak ještě jeden zoufalý pokus. Kostkované kalhoty s puky, šik střižené sáčko krémové barvy, bílé ponožky směle vykukující z černých mokasín od Bati. Světácky smekám slamák, odhaluji černě dobarvované, pečlivě nagelované skráně a sugestivně úlisným hlasem kolonádního obšousta se z pod pěstěného kníru táži: „Slečno Emilko, zdalipak jste již někdy zkoušela pít Vincentku v leže a nahá?“ „Vrať se do hrobu, debile!“ A je to. Arzenál kompletně v hajzlu, nula skolených. Rána do hlavy, restart. „Kurva, já už teda fuckt nevím! Tak víš co, vyliž si jí sama, krávo nafrněná!!! Já jdu zatím sejmout ty červy.“ Výborný, zábavný film, plný plnotučných časomanipulativních vychytávek a Emilka by si ani nemusela sundávat to brnění! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Technologická pecka, které v dlouhé postprodukci dodali trikaři kabátek, za nějž by modelky pálily svoje norky, boduje hlavně nemilosrdným drajvem válečné vřavy, která si napůjčovala všude možně, aby z toho ve výsledku díky (velmi pravděpodobně nejlepšímu) střihačskému umění roku vyždímala překvapivě chytrou, mile černohumornou (headshoty!) podívanou, které nabourá skeleton až absence říznějšího závěru, který by celou tu videoherní architekturu filmu dovedl do absolutního vyvrcholení; jinak herecky bezchybné, hudebně podmanivé a režijně sebejisté jako máloco v daném žánru za poslední roky. 4 a ½. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najlepšie akčné sci-fi od Matrixu a už teraz zrejme najlepší blockbuster roka. Funguje tam úplne všetko. Námet je možno trochu ošúchaný, ale je tu využitý stokrát zábavnejšie a viac cool ako v predchádzajúcich prípadoch. Máme tu scenár, aký už v súčasnom štúdiovom systéme ťažko nájsť, dokonalú réžiu, výborných hercov (Cruise sa do tej úlohy neuveriteľne hodí), epické trikové scény. Je tam všetko: akcia, emócie, tony humoru, ešte viac čierneho humoru, veľké zbrane a iné military frajeriny, hrozivé emzáci... Najlepšie na celom filme asi je, že hoci je namakane precízny a vidno na ňom každý investovaný dolár, je to natočené s obrovskou chuťou, ľahkou rukou a zjavne to všetkých zúčastnených ohromne bavilo (Bill Paxton je king!). Veľké nadšenie. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (58)

  • Po ukončení promítání v kinech a vydání filmu na DVD došlo ke značné kontroverzi ohledně názvu filmu. Film byl totiž vydán v přebalu, kde byla velkými písmeny napsána fráze „Live Die Repeat“. A až malé písmo dole uvádělo název „Edge of Tomorrow“. Proto v té době spousta DVD půjčoven začala film inzerovat pod špatným názvem Live Die Repeat. A veškeré online platformy film označili jako „Live Die Repeat: Edge Of Tomorrow“. (LucasAbelle)
  • Protože Emily Blunt během natáčení otěhotněla, sdělila režisérovi, že již nemůže nadále točit akční scény. Jedinými osobami, které o hereččině požehnaném stavu věděli, byli režisér Doug Liman, Tom Cruise, Emilin manžel a jeden velmi blízký přítel. (Henk123)
  • Za rozlučkový večírek utratil Tom Cruise přes sto tisíc amerických dolarů. Sám se ho ale nezúčastnil, protože dotáčel poslední scény filmu. (HellFire)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

Na hraně zítřka 2 má nového scenáristu

01.03.2019

Po nedávném oznámení plánu natočit hned dva nové díly do série Mission: Impossible současně to zdánlivě vypadalo, že veškeré ostatní rozdělané projekty Toma Cruise půjdou k ledu. Server Heat Vision… (více)

Reklama

Reklama