Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (725)

blahar 

všechny recenze uživatele

Tak hned z kraje je nutné říct, že film ani na minutku nenudí, hned ze začátku se nasadí poměrně slušné tempo, které si udrží až do konce. Ovšem je to spíš akční film než sci-fi. Zasazení do budoucnosti a samotný námět jsou zajímavé, ale film je nijak zvlášť nerozebírá, i když se o pár zajímavých myšlenek opře. Noomi Rapace je skvělá, sestry se jí povedlo odlišit poměrně dobře i přes to, že některé neměli moc prostoru. Celkově je to fajn film na sobotní večer, který se dá s klidem doporučit. 7/10 ()

Jibeer odpad!

všechny recenze uživatele

už nám to hezky ukazují ve filmech, jak bude fungovat NWO svět za pár let. Čipy, policejní kontrola, umělý strach, jen ať si zvykáme. Snad se mýlím, ale musel jsem tu programovací sračku vypnout. ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

Noomi je super herečka, príbeh je zaujímavý a nebyť miernych odbočiek, tak by to bolo úplne skvelé. Ale ako akčná jednohubka, s prekvapením na záver to bolo fajn ()

bycer 

všechny recenze uživatele

těžký lowcost, otřesný casting, neoriginální prostředí, triky nula.... uf, lituji že jsem dokoukal... pusťte si radši: 1984, Running mana nebo Gattacu. ()

Detoxi 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme ma najviac oslovila myšlienka - "kde vlastne ľudstvo smeruje". Je to presne to, čo sa začína momentálne diať vo svete. Malá skupina určuje pravidlá pre dav a ten ako stádo oviec nasleduje a hlúpo plní tieto pravidlá. Tento film považujem za jeden z najlepších sci-fi o blízkej budúcnosti. Tak nejako to bude pokračovať v EU, najprv hlúpe bezvýznamé smernice o žiarovkách, vysávačoch, domoch bez otváracích okien a nakoniec prídú aj takéto pravidlá. Hrazná budúcnosť čaká ľudstvo, ak to niekto nezastaví. ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Příběh sedmi identických sester v přelidněné společnosti, která povoluje dítě jen jedno. Což o to, námět rozhodně zajímavý, bohužel také slušně promarněný. Místo nějakého zajímavějšího vývoje postav a děje nám režisér servíruje raději tradiční bitky a střílečky, které se nijak nevymykají z průměru. Scénář je místy vyloženě hloupý, což zamrzí. Naopak Noomi výborná, triky solidní. Takže taky solidních 40% ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

Táto dievka zreje z roka na rok, ja už by som sa na ňu pozeral aj ako hlásateľku športových správ. No a spolu so švédskymi, nórske vetry opäť raz priviali svižnú scifi rozprávku, ktorá proste baví. Pár drobných defektov sa nájde, ale prosím vás, filmov kde nie sú, je pod povestnú vozovú plachtu. Filozofická stránka rovnako nie je na zahodenie, no do nej sa púšťať nejdem. Filmové Nórsko ozaj začínam brať s plnou vážnosťou. ()

pa_nika 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který mě větší část stopáže držel v napětí a nutil mě přemýšlet, kde je zakopaný pes. Ke konci už mi bylo rozuzlení bohužel víceméně jasné, ale i tak jsem se výborně bavila a vydržela přilepená u obrazovky až do finále. Noomi Rapace a Willem Dafoe podali skvělé herecké výkony. O poznání slabší byla Glen Close, zřejmě díky tomu, že to přehnala s botoxem a její téměř dokonale vyhlazený obličej byl naprosto bez mimiky. ()

aktyX1 

všechny recenze uživatele

SPOILER!!! Takmer od prvého momentu som sedel ako na ihlách a čakal čo bude ďalej. Od memontu keď sa najstaršia sestra nevrátila domov, tak napätie ešte vzrástlo. Áno, nechal som dejom úplne pohltiť a čakal som na niečo super na koniec, ale ako väčšinou, aj teraz vygradovaný dej, potopila priemerná zápletka, ktorá sa dala vymslieť na X spôsobov a bola by originálnejšia. Čo mala znamenať tá bitka sestier na konci? Však to potavilo na hlavu celú ich filozofiu vzájomnej pomoci. Ale takto to asi musí byť a ja musím ďalej čakať na film, ktorý si zaslúži plnú paľbu hviezd. 4 hviezdy iba s odretými ušami. ()

spar 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepomyslel na to, že Noomi Rapace si dokáže zaujať moju pozornosť a byť takto sexi a zaujímavá počas celého filmu s toľkými osobnosťami.. Celý film sa samozrejme venuje jej a životu ktorý prežila a prežíva,čo ma aj trochu mrzí, pretože ma zaujíma celý budúci svet. Chýbali tam iné riešenia problému, ako len vraždenie. Mám pocit že som sa po tomto filme trochu do Noomi zamiloval, a určite by som išiel do kina aj na lepšiu verziu 50 odtieňov sivej s ňou v hlavnej úlohe. ()

Leira 

všechny recenze uživatele

Tuhle jízdu si buď vychutnáte bez zbytečného přemýšlení a necháte se strhnout atmosférou a sociologickým drama, nebo se do toho zamotáte, čekáte kdovíco plné ultrafuturistikých hovadin či hlubokých myšlenek a pak jen hledáte (zbytečné) chyby tam, kde sice asi jsou, ale filmu nijak výrazně neškodí. Film jako takový je pro ne úplně ostříleného diváka poměrně syrový, drsný zážitek plný napětí a příjemného očekávání, co bude dál. Za mě dobrá zábava a stojí za to vidět. ()

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Už z traileru mi film připadal dost zajímavý a rozhodně nezklamal moje očekávání. Dlouho se mi nestalo, že bych měla po filmu tak rozpolcené pocity. Poslední záběr ve mě vyvolal lehké mrazení. Téma přelidnění země, nedostatku jídla a vody není zas až tak mimo mísu, je to věc, která se už teď řeší... Nicméně tento snímek mu dává hodně hořkou příchuť drsné reality, protože jej vnímáme z pohledu sedmi sester, které žijí ve vězení nejen společného bytu, ale také jediné společné identity, která jim dává možnost 'existovat' ve světě 'za dveřmi'. Líbilo se mi, že postavy byly dokonale vykreslené - každá sestra měla své sny, svou osobnost, své zájmy i fobie a herecký výkon Noomi Rapace byl pro mě zážitkem, prostě jsme jí to věřila a celý film jsem hltala od začátku do konce. Byly chvíle, kdy mě opravdu mrazilo, nejen na konci, ale i během rozmotávání klubka 'Co se stalo s Monday?'. To jsem začala tušit asi v polovině snímku, a moje předpovědi se ve většině případů potvrdily. Na dojmu to nicméně nic nezkazilo. Jeden z mála filmů, ve kterých opravdu dokážu pochopit i pohled "záporáka", respektive se dá říct, že konal "v zájmu vyššího dobra" (i když velice drsným a opravdu hrozným způsobem). Důvod, proč mě osobně při poslední scéně zamrazilo - a nevím, jestli to byl či nebyl záměr tvůrců - byla prostě myšlenka, která se velice tiše line celým příběhem, byť na pozadí, jak se budou problémy s nedostatkem jídla řešit teď... Rozhodně film, který mě donutil se zamyslet nad některými věcmi :-). ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Pochopit se daly obě strany a fandit se dá oboum nebo nikomu. Ovšem to dilema, které musela Pondělí řešit, bych asi nerozlousknul. ()

Mirek.Soukup 

všechny recenze uživatele

Bez mučení se přiznám,že jsem vůbec netušil co od tohoto filmu mám očekávat. Námět byl velice zajímabý, ale znáte to, dalo se to pojmout skvěle,ale i šíleně. Režisér Tommy Wirkola, se své práce ujal na jedničku a naročil silm plný napětí a zvratů. Skvělý výkon podaly všecky sestry, takže jsem odcházel z kina překvapený a spokojený. ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento snímek je především akční a sci-fi. A zdůraznila bych zařazení akční. Velmi rychlé, občas pro mě příliš nenavazující sekvence. Nicméně skutečně zajímavý námět, který ke škodě snímku autoři scénáře plně nevyužili. Celý film mi přišel takový těžkopádný. Finále zajímavé. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Pointa trafená v strede filmu, ale to by ani tak nevadilo, keby! Keby sa to nezvrhlo na niečo, čo vlastne človek čaká od Hollywoodu. To jest akčný výplach bez rozmyslu. A áno v sekcii žáner si odbije všetko : sci-fi, akčný a aj thriller takže zlátanina, ktorá nevedela čo chce byť hlavne. Noomi stačí len jedna nie sedem. ()

Cezar209 

všechny recenze uživatele

apokalypsa sveta, tj ZITIA prinasa rozne navody na prezitie a mozno jednou z nich je aj max pocet deti v rodine (cinania to uz testovali svojho casu). Toto je pribeh 7 sestier, ktore sa tvaria ze su jedna. Trochu tazko uveritelne ze si to nikdy nikto nevsimol, ale zase je to fiiiiilm :o)) ..a o to v nom vobec neslo. The point is - 7 identit, 7 individualit,...7 zivotov a tie vedia byt jednym, resp nevedia aj keby neviem co bolo ... Na hlbku pointy sa akcia dostala relativne vysoko - co akcie chtivym (ako som napr ja iste vobec neva). AKcne scifi na apokalyptickom pozadi v duchu vaznej "myslienky". .. ()

blexster 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů z roku 2017 Dystopická budoucnost s nevyhnutelnou kolizí na úkor jednotlivce a herečka hrající 7 rolí. Zní to dobře ?? pro mě sakra jo, až na pár nesrovnalostí bych neměl co bych vytknul. ()

Reklama

Reklama