Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (277)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle je tak extrémně blbý,že je to mnohem blbější než oba filmy kde Žérarovi nejprve upadnul Bílý dům a poté Londýn dohormady.Na druhou stranu ta blbost a nepravděpodobnost všeho co se tady děje je tak osvobozující,že mi to vůbec nevadilo (narozdíl třeba od Geostorm,kde to bylo utrpení) a vlastně sem si tu možnost úplně vypnout naplno užil.Ano,pořád je to béčko jako prase,ale pořád slušně vypadající béčko,kde se navíc celou dobu něco děje (i když to většinou nedává smysl).Bylo by rozhodně špatně,kdyby vznikaly pouze takové filmy,ale jednou za čas si dopřát pořádné guilty pleasure...proč ne...70% (možná 80% v rámci béčko-céčkové zábavy) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud od filmů očekáváš intektuální přednášku, tak se tomuhle vyhni velkým obloukem, protože počet píčovin na metr čtvereční je tady vskutku masovou záležitostí. Na druhou stranu, koho to u filmu tohoto typu sere, že ? Daleko podstatnější, že film po celou dobu stopáže neztrací tempo a pořád se v něm akční. Gerard je charismaťák až na půdu a ty rusko-americké akční hrátky v dnešní době baví dvojnásobně. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Z hlavy vysypu určitě 5 lepších filmů s ponorkama, ale jakmile se natočí nějaký další, stejně na něj potom koukám. Tady kromě ponorkového temátu máme navíc také únos zajatého ruského prezidenta neohroženou skupinou 4 elitních vojáků. No jako, není to opravdu nijak extra úžasné. A Butler už by se na ty hrdinné postavy měl asi vykašlat. Rusové zde vypadají jako banda absolutních neumětelů a amatérů. Ovšem pár slušných akčních scén se zde přecejen najde. Celou dobu jsem žasnul nad tím proč v tomhle proboha hraje Oldman. 50% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně udělaná pohádka o boji Dobra proti Zlu. Už jen ty dialogy jsou klasické a samozřejmě už stokrát slyšené. Někdy ale člověk nemá dost a chce si prostě užít oldschoolovku, tak tady máme nově natřenou starou koloběžku jak z partesu. Jen se chtít nechat houpat a užijete si to náramně. Pokud ovšem budete skuhrat jak je tohle a tamto nemožné a jak tohle by nikdo neudělal a hledat nelogičnosti, bude to veliké zklamání. Já si to užil. 80% ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Při tiskové konferenci se jeden z novinářů zeptal prezidenta ruské federace Vladimira Putina, co na tento film říká. Putin odpověděl: „Je to málo pravděpodobný scénář – fantastický. Dva malé čluny, které darovaly USA Ukrajině, nepropluly přes Kerčský průliv. A ty chceš aby atomová ponorka vplula na naši základnu. Špatný film.“ (Maulincio)
  • V čase 01:47:00 má kapitán Andropov (Michael Nyqvist) stále výrazné krvácení v levém oku, ovšem v následující scéně během rozhovoru s kapitánem americké ponorky Arkansas Joe Glassem (Gerard Butler) má již oko naprosto v pořádku. (Mufuck)

Reklama

Reklama