Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (277)

Garson 

všechny recenze uživatele

Průměrné ponorkové minidrama které neurazí,ale ani nenadchne.Líbila se mi jen poslední půlhodina a to je dost málo na dvouhodinový film.Hned na začátku jsem si vzpomněl na snímek Rocky IV kde Sylvester Stallone na konci po zápase básnil něco o tom že všichni se můžeme změnit a očekával že snad skrz film udrží mír mezi národy navždycky a přitom Američané stále dokola natáčí filmy kde je Rusové ohrožují a oni ti správní a spravedliví jim musí čelit všemi prostředky co mají k dispozici že už je to až směšné.Gerard Butler v hlavní roli kapitána působil hodně prkenně,ale to mi spíš tak jen připadalo hlavně proto,že mým oblíbeným ponorkovým filmem je K-19:Stroj na smrt kde hrál kapitána Harrison Ford a ten ho ztvárnil fakt excelentně.Útok z hlubin měl opět dojemný konec kde si kapitáni americké a ruské ponorky potřásli rukama a zavládl klid jako o Vánocích.Na jak dlouho? ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně udělaná pohádka o boji Dobra proti Zlu. Už jen ty dialogy jsou klasické a samozřejmě už stokrát slyšené. Někdy ale člověk nemá dost a chce si prostě užít oldschoolovku, tak tady máme nově natřenou starou koloběžku jak z partesu. Jen se chtít nechat houpat a užijete si to náramně. Pokud ovšem budete skuhrat jak je tohle a tamto nemožné a jak tohle by nikdo neudělal a hledat nelogičnosti, bude to veliké zklamání. Já si to užil. 80% ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Studená válka neskočila a začíná být pěkně horká! Ještě že USA má drsňáky pod vodou i na zemi. Překvapivě Gerard Butler není největším drsňákem filmu, neboť mu ukázal jasně záda Toby Stephens! Holt pirátský kapitán je víc než kapitán ponorky:o)). Správná akční oddychovka, která přináší závan starých časů. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Na Útok z hlubin jsem se těšil. (Proč použil distributor v ČR stejný název jako už byl jednou použit u filmu z roku 1999?) Gerard Butler, áčková produkce a ponorky. Mohu se zklamat? Vlastně jak se ukázalo tak velmi. Příběh je jak z laciné knížky, efekty cgi tragické a hlavně je film nabitý nesmyslnými akčními scénami. Odpustil bych, kdyby se jednalo o film co má hodinu a půl. Ale sledovat dvě hodiny tuhle nudnou operaci bylo vážně utrpení. Butler je nezáživný, ponorky nevyužité a hlavně když jde do tuhého tak rozhodování charakterů rozhodně nezasluhuje medaili. Rusové mluví anglicky a já od půli filmu začínám film docela komentovat. Když z toho pak tvůrci udělají Rychle a zběsile pod vodou, tak jen kroutím hlavou ale film dokoukávám. Bohužel, těšil jsem se na thriller s ponorkami. Mám naprostý béčko s hloupým příběhem, který se dá snadno předvídat. (35 %) ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní scéna ukazuje ledové kry, které mají většinu svého objemu nad vodou. Ve skutečnosti jsou kry ze sedmi osmin pod vodou. (Hal_Moore)
  • Při tiskové konferenci se jeden z novinářů zeptal prezidenta ruské federace Vladimira Putina, co na tento film říká. Putin odpověděl: „Je to málo pravděpodobný scénář – fantastický. Dva malé čluny, které darovaly USA Ukrajině, nepropluly přes Kerčský průliv. A ty chceš aby atomová ponorka vplula na naši základnu. Špatný film.“ (Maulincio)
  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno