Reklama

Reklama

Ledové vody severního oceánu jsou místem, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Mimo dosah lidských očí tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku, jež by měl za následek stejně strašlivou odvetu. Hry ale skončily! Ruská ponorka pod hladinou pošle bez varování svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít. Válka už není jen hrozba, válka pomalu začíná. Zatímco na souši uprostřed nepřátelského území má americké komando za úkol zajistit a zachránit ruského prezidenta, pod hladinou je povolána do akce speciální útočná ponorka s Gerardem Butlerem v roli jejího kapitána. Musí využít své letité zkušenosti podmořských her na kočku a myš a dostat se až do týla nepřátelských vod. V případě nutnosti útočit. Při své misi v hlubinách najde nečekané protivníky i spojence. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (278)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Útoku z hlubin se vlastně nedá nic vytknout. Překlad filmu od českého distributora ve mně nejdříve evokovalo, že by se mělo jednat o remake dvacet let starého akčňáku s mega žralokem, abych pak film zapnul a byl mile překvapen, že tenhle útok z hlubin zařídí spíše ponorka. Škoda, že současné akčňáky z Hollywoodu málokdy mají takovou duši, jako tomu bylo v osmdesátých a devadesátých letech. Akce je hodně, herci jsou ok, ale něco tomu prostě chybí. Nejlepší momenty pro mě byly, když se na scéně objevil Michael Niqvist jako ruský kapitán Andropov. Ten tomu dodal osobité kouzlo, kterým samotný film nepatrně povýšil. Je mi líto, že už není mezi námi. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako som čakal. Príbeh filmu nie len mne, ale aj Putinovi prišiel ako blbina, ale kašlať na to keď sa na to dobre pozerá. Záchranu ruského prezidenta dostal na starosti Buttler v ponorke a Toby Stephens na súši a to je kombinácia, ktorá ma v tých bulharských lokáciach celkom bavila. Predovšetkým mi to prišlo celkom dobre natočene a akcia nebola úplne odfláknutá a prekvapilo ma, že jej nechýbala dávka napätia. Celkom pohodový akčný film s dobrými hercami a výpravou, ktorá ma baví, ponorkových filmov zas toľko nieje a tento mi sadol. 75% - 4* ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Odlschoolová ponorková žduchanice mezi sověty a yankeey natočená moderně, svižně a s chutí. Butler je tu za neuvěřitelného sympaťáka a Nyqvist v jedné ze svých posledních rolí také nezklamal. Malinko škoda, že chybí propracovanější zaporák. Ten vykulený debil v šiltovce si zasloužil vykostit od Tobyho Stephense jak nezajímavý byl. I tak je HUNTER KILLER poctivý chlapský thriller ve stylu Clancyho a více než jen dobrá jednohubka. P.S: V Rusku ten film zakázali promítat. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři, subjektivně za čtyři. Když se totiž přiblble usmíváte u závěrečných titulků, je to jasná věc, že jste právě našli svoje guilty pleasure roku 2019. 90tkový feeling spolu se CGI nového tisíciletí. Všechno, ale úplně všechno je tam strašně přestřelené, přiblblé a samozřejmě řádně přitažené za vlasy, ale já se tento večer královsky bavil. 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Milunka akcna hovadinka. Keby to malo lepsie triky, kameru, hercov, hudbu, rezisera a scenar mohla to byt dokonca super pripomienka 90. rokov, podobne ako vyborny White House Down. Viem si to totiz predstavit, ze namet vznikol stylom "Co sa dialo vonku pocas pribehu Crimson Tide?". Proste zase raz fajn sympaticke becko. 6/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • V Rusku byl film zakázán. (Duoscop)
  • Okrem britských filmových štúdií Pinewood sa natáčalo aj v Bulharsku a Hongkongu. (MikaelSVK)
  • V Barentsově moři v okolí Murmanské oblasti nejsou ledové kry k vidění po celý rok. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama