Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že kto neuhádne pointu od prvých minút, ako keby (obrazne povedané) pozeral Terminátora a nevedel, že je robot. A logike povedzte báj-báj: Morgan na vás vytasí karate jak Bruce Lee, za volantom je lepšia než Colin McRae, a to pritom od narodenia hnije 5 rokov v cele. Pekne sa na to pozerá, ale zlátanina zostane zlátaninou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Morgan" som sa úprimne veľmi tešil. Vyzeralo to, že by sme mohli mať schopný thriller v kombinácii s hororom a veľmi dobre spracovaným filmom o umelej inteligencii. Tentokrát priamo v ľudskom tele. No po tom, čo som videl minulého roku iný film o umelej inteligencii - Ex Machina, tak sa to jednoducho nemôže ani porovnávať, ani vyrovnať. Kým ten film dokázal z malého množstva urobiť veľký zážitok, "Morgan" ide viac cestou tradičnou a snaží sa z veľkého miesta urobiť viac, ale reálne je to donekonečna videné, omieľané a staré známe, ktoré nijakým spôsobom nevybočuje z tradície klasického scenáru. A to je jeho najväčší problém. Všetko čo čakáte, že sa stane sa reálne skutočne udeje. A stačí na to len jeden impulz. Pochopíte to sami, keď budete pozerať film. Čo ho však drží hore sú herecké výkony. Najmä Kate Mara a Anya Taylor-Joy sú skutočne skvelé. Rose Leslie ma brala rovnako a ani u ostatných som nemal pocit, že by vo svojej role nejako zlyhávali. Čo sa réžie týka, nemôžem si ešte odpustiť spomenutie nie veľmi dobre spracované akčné scénky, kde občas netušíme čo sa deje a len to strihne na ďalšie zábery, ktoré nás mätú. Inak je réžia celkom dobrá. Film vyzerá celkom okey, no čo je podľa mňa jeho najsilnejšou stránkou, tak to je záver, ktorý je asi aj jediný dôvod, pre ktorý tento film vznikol. Nebudem to spoilovať, no povedzme, že je to asi jediný nepredpokladaný moment celého filmu, ktorý funguje. Celkovo si neviem predstaviť seba, že by som si film pozrel znovu, no má svoje dobré momentky. Myslím si, že stojí za to ho vidieť, ale iba raz. Má dobré nápady, výborný záver, ale realizácia je dosť otrepaná a nevie z nej vybočiť. A to je pre mňa sklamanie. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto vie a niekto nie. Ridley a (nebohý) Tony sú majstri svojho remesla, no syn Sira Ridleyho nemá moc toho po tatkovi ani po strýkovi. Samozrejme je to len jeden film, uvidíme čo predvedie ďalej. Jeho Morgan ma zaujal s Traileru, ale samotný film za veľa nestojí, zaujímavé prostredie a postava Morgan je slabé lákadlo a ničím dokopy neupúta. Film neponúkne nijak zvlášť dobrú atmosféru, či napätie alebo príbeh, ničím moc neprekvapí a celkovo nemá ani čim zaujať. 45% - 2* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Celovečerní režisérská prvotina syna tak prvotřídního kalibru, jakým Ridley Scott bezesporu je, nedopadla vůbec marně. Luke Scott zajisté prokázal své kvality, samozřejmě o míle vzdálené jeho otci, i tak ale v sobě potenciál má. Morgan se rozjíždí pomalým tempem, ale po zhruba 30 minutách to chytne jiné grády. Celkové zpracování vypadá zajímavě, ale stejně na mě zapůsobilo béčkovým dojmem, možná i proto tomu vadí áčkové herecké obsazení, které bych si představoval u jiných filmů. Scéna s Giamattim byla jedním z nejpovedenějších momentů v celém filmu, neboť filmu podráží nohy i scénář, kde si všechny zvraty můžou dát do kolonky název předvídatelné (kromě toho s Marou na konci). Jako oddychová vyvražďovačka to ale funguje bez problémů nadmíru dobře, musíte filmu odpustit chování postav, které se trochu vymklo kontrole a v některých situacích se na to již pomalu nedalo dívat. Samotná Morgan velmi tajemná a nepředvídatelná, šel z ní strach, Kate Mara zabodovala, na bitky se také dalo dívat. Má to své chyby, ale v celkovém součtu to byla zábava. Za mě dávám 62 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tvůrcům se pravděpodobně dost líbil film Ex Machina, který se rozhodli ze značné části okopírovat. Přidali pouze pár bezvýznamných obětí, vyměnili prostředí za podstatně ošklivější a umělou inteligenci zde nevyrobili za použití tranzistorů, nýbrž použili kmenové buňky. To vše vedlo k výrobě dějové linie, která se mi ani přes velice kvalitní herecké obsazení nijak závratně nelíbila, byla dosti nedomyšlená a částečně i nelogická. Divákovo oko potěší zřejmě jen pár akčnějších scén. Celý snímek mě neskutečně iritovala ošklivka Kate Mara jejím pokusem o herectví, až jsem se v závěru dozvěděl, že toporné herectví měla v podstatě v popisu práce. Vzhledem k tomu, že reprezentovala umělou inteligenci. Naopak mě dost potěšila účast Rose Leslie, která je sexuálně atraktivní a Tobyho Jonese, který je vše, jen není sexuálně atraktivní. S přimhouřeným okem pálím dvě hvězdy. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama