Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (227)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Morgan“ na mě prostě nedokázal zapůsobit dobrým dojmem, naopak jsem měl pocit, že sleduji něco, s čím si tvůrci moc nevyhráli. Odfláknutá práce na to, koho měli k dispozici. A nakonec ani gore nebylo z těch, jimiž by se snímek mohl chlubit. „Morgan“ je pro mě sci-fi horor, který si nebudu nijak dlouho pamatovat, spíše vůbec. Škoda, dalo se z toho možná vytěžit víc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MORGAN NENÍ „ONA“. JE TO „TO“. HYBRIDNÍ BIOLOGICKÝ ORGANISMUS…“ /// Vyprávění vo A.I. 4tý generace má zajímavej casting, kterej dělá co může, aby předvedl citový vazby k experimentu. Ovšem vypravěčský trumfování mezi postavama, žádnej diváckej orgáč nepřináší, takže se na to snažej dát zapomenout počtem mrtvol v závěrečný hororový půlhodince. Bonusem má bejt K. Mara, udivující útlým pasem, vyvinutou práskačkou, malou nožkou a tím, jak chce bejt drsná. Že by aspoň tohle stálo za zapamatování? Zapomeňte. Nefunguje ani závěrečná pointa. Takhle to hold dopadá, když uměláka učíte lidskejm vlastnostem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Poznám, kam mě dovede láska k parchantovi. 2.) Stará začala učit uměláka nový kousky. 3.) Thx za titule „westside“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tento film mě akorát tak sral svou nabubřelostí. Herci první až druhé třídy se zde po celou stopáž tváří vážně jak na pohřbu a já jim to stejně nějak nemůžu uvěřit. Anna Taylor-Joy mě taktéž nějak zklamala svým nepřesvědčivým na nervy lezoucím robotickým přehrávajícím výrazem. Celkově je Morgan jako film velmi nudný a na to, jakou si dělal reklamu a jak skvěle vypadal trailer, je to zrovna tak velké zklamání, jaké jsem měla původně očekávání. Navíc je děj silně předvídatelný a klišovitý. Za mě bohužel velká ztráta času. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Lee Weathers (Kate Mara) je povolána do výzkumné laboratoře jedné společnosti, která zkoumá chování uměle vytvořených bytostí, aby posoudila chování jednoho prototypu - Morgan (Anya Taylor-Joy), která se z neznámé přičiny "porouchala", když na jednu vědkyni (Jennifer Jason Leigh) zaútočila a poranila jí oko. Ve speciálním výzkumném ústavu se o Morgan stará nepočetný tým, v němž je například manažer projektu Ted Brenner (Michael Yare) nebo doktor Finch (Chris Sullivan). Lee s nimi a dalšími doktory Zieglerem (Toby Jones) a Lui Cheng ( Michelle Yeoh) diskutuje o případu "Helsinki", který se udál před případem Morgan. Morgan posléze zkoumá doktor Shapiro (Paul Giamatti), psycholog. Morgan se při jeho výslechu vymkne kontrole. Morgan vznikla za velmi skromný rozpočet osmi milionů dolarů, což je na ní sice znát, ale není to v zásadě vůbec na škodu. Morgan se obejde bez jakýchkoliv speciálních vizuálních efektů a vystačí si jen s působivou psychologicky rozehranou hrou na kočku a myš. Scénář k Morgan nenapsal Scott, ale Seth W. Owen, který nejdříve rozehrává tísnivou psychologickou studii, při níž dominuje herecky skvěle vybraná Anya Taylor-Joy, aby posléze přitvrdil a přesunul se spíše do roviny hororové a akční. Ani tento žánrový přesun nevnímám negativně, v obou rovinách působí Morgan mrazivě přesvědčivě ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Uměle vytvořené stvoření se poněkud vymkne kontrole, a tak přijíždí do utajených odlehlých laboratoří šéfová z korporace, která celý výzkum financuje. A protože je na první pohled zřejmé, že holčička nebude úplně hodná, tak nám moc prostoru pro toho strachu nezbývá. Můžeme se jenom dohadovat, jak moc to „roztočí“. A „děsivá“ pointa dochází téměř každému, a to už hodně brzy. Za mě absolutně tuctový thriller, který nemá čím překvapit, ale na jedno shlédnutí, proč ne… ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama