Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

heyda 

všechny recenze uživatele

První díl byl famózní, druhý díl byl velmi dobrý, tento třetí díl bohužel dvě třetiny nudí a nepřináší žádný zajímavý děj ani bitky, o to víc se mi líbila poslední třetina, kde je i trochu emocí. Nicméně pokles je znatelný a opravdu nechápu, o co se první dvě třetiny tvůrci snažili. Bylo to zoufalý včetně Mika Tysona. Příště bych jim doporučil nejdřív vymyslet pořádný děj a bitky trochu omezit. Pokud bude další díl, nebude mi to vadit, je zde pořád prostor pro výuku Bruce Leeho. :) Jen trochu pochybuju nad režisérem, asi bych to přenechal někomu jinému. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Třetí IP MAN je další solidní záležitost, krásně se na to dívalo, svoji úroveň to stále mělo, jen už to nemělo tak dobrou atmosféru. V podstatě zde nemůžu nic výrazného vytknout. Děj tu skoro ani není, ale soubojů je zde dostatek, nejsou tedy tak vypilované a úderné jako v jedničce a dvojce, vyjma finálního fightu, který je z celého, tohoto třetího dílu nejlepší scénkou. IP MAN zde má souboje, jen už asi né tolik, nebo mi to alespoň tak připadalo. Vedle D. Yena se zde co se týče bojového umění předvedl Mark Zhang. U toho mě bavily i jeho souboje proti jiným protivníkům. Takže závěrečný duel s IP Manem mi přišel vcelku vyrovnaný a smysluplně až sportovně tak dopadl, za což jsem rád. Určitá hluchá místa tu jsou, rádoby gangsteři, kteří zde otravují komunitu, zapalují školu – to už mi zde přišlo ohranné, ale co už. Zase tu máme ale pro změnu zdařilou sekvenci s IP manovou manželkou, která zde vážně onemocní. Aspoň zde dostala víc prostoru, než v předchozích filmech. Dá se to vidět i opakovaně, jsem spokojený, i když jsem čekal o něco více. PS: Duel D. Yen vs M. Tyson byl určitě dobrý, sice zde mohl mít Tyson více prostoru, ale i tak potěšil. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Důstojné pokračování příběhů o Ip Manovi, už kvůli vynikající choreografii soubojů bych se vůbec nezlobil kdyby Donnie Yen pokračoval až do Ip Manova konce. Jen ta kamera by při nich mohla víc poletovat prostorem - připomíná mi to staré americké muzikály, které také stály spíš na pečlivě choreograficky zpracovaných vystoupeních, než na dynamice záběrování. Dělat souboje na dlouhé záběry je samozřejmě nutné, to je to kde pohoří většina amerických akčních filmů, ale pořádně pohybovat s kamerou při kung fu akci uměli snad jen sourozenci Wachowští. Jinak se příběh rámcuje v první půli obligátním bitkařením s gangy placenými ze západu - čínský nacionální motiv nemůže chybět (a co na tom že reálný Ip Man byl antikomunista), a v druhé půli vztahem hlavního hrdiny a jeho dlouho zanedbávané umírající ženy. Kýč je to mocný, ale neruší nijak závratně. 7/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pan Ip Man potřetí a dost už !!! Protože tenhle třetí díl, je asi nejlepší ze všech a uzavřelo se to víc jak důstojně, takže pokavaď se na pana Ip Mana ještě bude sahat, mohlo by ses stát, že by začal ve svém hrobě rotovat a prokopat se až do Ameriky. Z traileru sem měl teda taky tu husinu, ale jinou než by jste čekali, obával sem se leteckých soubojů a brkáním na loutnu jako je v Tygříkovi a Dračíkovi a v tom že to celé bude působit směšně jako ty dva předchozí díly. Navíc v traileru byli i scény které byli v předchozích filmech, deset vs jeden, nástup početné holoty na pana Ipa, mrzutí učitelé kteří budou co si povídat o tom, že tento styl zde prostě nebude a že tedy dáme férovku. No ono je to i ve filmu, ale kupodivu to je úplně jinak a končí to i jinak, než to bylo předchozích filmech. Takže to bylo velice milé překvapení, že se tvůrci rozhodli jít tou rozumnou cestou . Ale asi nejvíc mně děsil, ten největší černoch, který kdy chodil po téhle planetě, ano bavíme se tady o panu Mike Tysonovi. Mike Tyson je úplně brutální zbíječka a dá panu Ipovi slušnou nálož. Souboje sou tedy velice dobré, i když mám tu jednu připomínku, ten úplně závěrečný souboj, byl oproti těm předchozím takový fádní, které působily buď monumentálně (Tyson) a nebo měli strhující akční nápady (vrah). Takže sou tady dva souboje davové, pak čtyři jeden na jednoho a je škoda že ten závěrečný souboj, je takový........no působí na víc, byť je mi jasné, že tam musel být aby bylo jasno. Co se týče příběhu, tak ten až na jednu věc,(ta byla fak smutná) zde hraje vedlejší roli a jde prostě o peníze, o moc a o to kdo je větší macho. Některé postavy tady taky vyloženě vadily ať už je to policejní inspektor, kámoši z ulice, ta učitelka která hned využila svoji šanci, takže kdyby nebyli, nic by se nestalo . A sem docela rád, že filmu dostal Max Zhang dostatek prostoru, to je prostě pan ředitel a ta příběhová část mi sním dokonce sedla víc, než ta s panem Ipem, takže Max Zhang si zaslouží vlastní film, kde to úplně s přehledem dá, má charisma a jeho styl Bak Mei je perfektní a dokonale zničující. PS : A jelikož skoro ke každému svému komentu prsknu nějaké to hudební video, tak tady to nemůže být vyjímkou https://www.youtube.com/watch?v=0yWPWBD6gqA schválně, jestli tedy dají tu čtyřku (snad ne) jestli se pak Ip neprorepuje do síně slávy !!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování, ale čekal jsem leccos víc. Co se týká příběhu, tak ten mě příliš nebavil a objeví se zde i pár hluchých míst, což ubírá na tempu a drajvu, ale vynahrazují to jiné atributy. Perfektní vizuál, přehledná kamera, solidní souboje ( 3x 1v1 a 4x 1vs větší počet) špičková choreografie Wing Chunu, výborný Donnie Yen a jemu zdatně sekundující skvělý Max Zhang což je pro mě nově vycházející akční hvězda ( co ten chlap předváděl v SPL2 předvádí i zde) a potěší i slušně napumpovaný Mike Tyson, který je ve filmu sice pouze 5 minut, ale jeho fight s Donniem způsobuje husí kůži a úplně nejlepší je závěrečné finále s třemi fázemi, které má na to se dostat do top desítky martial arts soubojů. Tuším, že Boyka Ip Mana triumfne,ale přesto spokojenost. 80% ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Konzultanty na Wing Chun byli u flmu bratři Ip Ching a Ip Chun. Jejich otcem byl mistr Ip Man. Mezi nejslavnější studenty, které vyučoval, patřil Bruce Lee. (Rominator)
  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama