Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Športových filmov typu "from zero to hero" je už požehnane veľa a preto by si tvorcovia mali dvakrát rozmyslieť či sa do danej tématiky pustia. Nie je nevyhnutné prísť s niečím úplne novým, ale predať to tak, že to človeka osloví, zabaví či dojme, či už s využitím klíšovitých schém alebo bez nich. McFarland je zapadnuté kalifornské mestečko poblíž mexických hraníc, ktorého populáciu tvoria z veľkej časti mexickí imigranti a ich potomstvo. A tu prichádza horkokrvný muž (Costner) s poslednou šancou na zamestnanie a snaží sa vyformovať niečo z miestnych stredoškolákov, no zároveň brať ohľad na ich spoločenské nastavenie a kultúru. Mňa to oslovilo, miestami zabavilo a koniec koncov aj dojalo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ne, ani po tomto filmu se pro mě přespolní běh (nebo běh na dlouhou vzdálenost obecně) nestane sexy, to ať se Emil Zátopek nezlobí. Sexy v dnešní době je (vedle příjemně stárnoucího Costnera v mentorských rolích) idea úplné rodiny, jejíž členové se milují, respektují a vzájemně podporují. A k té "nečekané syrovosti" filmu od Disneyho: až na tu hozenou botku na začátku se jakékoli násilí samozřejmě odehrává mimo obraz. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Všechny ty příběhy o úspěšných sportovcích se podobají jako vejce vejci. Tady asi nic převratného vymyslet nejde. Tentokrát je cesta za vítězstvím lemována řemeslným umem a slaběji prokreslenými charaktery a motivacemi některých hlavních i vedlejších (pro děj důležitých) postav. McFarland zachycuje problematiku hispánských přistěhovaleckých komunit. Outsiderů s vyhlídkou těžké manuální práce a kriminálu. Dokud s rodinou nepřijel učitel v těžké životní situaci, který si všiml jejich talentu a přesvědčil pár kluků a pak i celé městečko, že budoucnost může vypadat jinak. Stačilo smíchat talent, těžkou dřinu, nejlepší motivaci a voilà, máme tu silný příběh z konce 80. let, který si přímo říkal o zfilmování. Pro lidi jako já, kteří si zamilovali trailové vytrvalostní běhání, film funguje i dost motivačně :-) ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

McFarland je staromódní, rodinný, inspirující, srdečný film (snad jsem nic nevynechal), se sportovní tématikou, kde odhalení konce trvá asi první minutu, přesto byl dobrý a nenudil mě. Kevin se zdá našel na stará kolena svoji novou parketu ve sportovních filmech, inu proč ne, figuru má furt dobrou, chrup se zdá být rovněž v pořádku, takže klišé neklišé, vstávat a cvičit. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Mám ve své podstatě rád sportovní filmy, viděl jsem jich hodně a tento mě hezky překvapil. Trenér našel tým běžců složený z latinoamericých chlapců, kteří jsou zvyklí tvrdě makat na polích, ale i tvrdě trénovat, nemají problém s kázní ani autoritou, ale vše berou s humorem a ve všem si najdou zábavu. Velice se mi líbil konec, že z této školy nebyla jen jedna generace běžců, ale že dosáhla úspěchů i v dalších letech. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama